TÜRKBÜKÜ’NDE LAHMACUN!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 25-04-2007 10:00
Bu hafta İbrahim Tatlıses'le başladık, onunla devam edelim o zaman.. Bildiğiniz gibi İbrahim Tatlıses, Türkbükü'nün en sosyetik oteli olan Maki'yi 10 yıllığına kiraladı.. Aylık 800 bin dolar kira ödeyecekmiş Tatlıses.. Bu, küçük ama butik otel olan Maki için astronomik bir kira.. Ama herhalde Tatlıses'in bir bildiği vardır, hesabını-kitabını yapmıştır.. İlk beş yıl kazanmasa da, ikinci beş yıl mutlaka kazanacaktır.. Tabii İbrahim Tatlıses Maki'yi alınca hemen 'lahmacun Türkbükü'ne girdi' konusu açıldı. Oysa lahmacun ve pide Türkbükü'ndeki tüm sosyetik beach'lerde zaten vardı. Ama işin içinde İbo olunca olay abartıldı.. İbrahim Tatlıses Maki'yi alınca lahmacun değil de havyar koyacak hali yok ya, tabii ki kendi lahmacununu Maki'ye koyacaktır. Bence sorun lahmacunda değil, işletmecinin kim olacağında! Tatlıses'in bir sürü işi var, Maki'ye zaman ayıramaz. Zaten bana soracak olursa İbrahim Tatlıses bile kendi otelinde kaldığı zaman parasını ödemeli.. Yoksa İbo'nun kalabalık etrafıyla Maki zarar eder.. Maki'yi ve Türkbükü'nü çok iyi bilen ve yaşayan biri olarak naçizane tavsiyem, Tatlıses'in fazla ortalarda görünmemesi lazım.. Çünkü insanlar Maki'ye tatile geliyor. İbo orada olunca kameralar, curcuna, kalabalık olacak ve işin suyu çıkacak.. O sebeple Tatlıses'in, aylık 800 bin dolar gibi çok yüksek fiyatla kiraladığı Maki Otele acilen profesyonel bir işletmeci bulması gerekiyor. Yine ben olsam, ilk teklifimi Maki'yi Maki yapan İrfan Kuriş'e yapardım.. Gerçi Kuriş bu sezon Türkbükü'nde oğlunun 'Yu' adlı otelini açacak ama ben yine de İrfan Kuriş'e Maki için teklif götürürdüm.. [b]KİLİSLİ PALACE[/b] [resim=2007042599kilisli_kenan_yazi_2jpg][/resim] New York'a gitmeden, Türkiye'deki son günümüzde canımız kebap çekti ve arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Emirgan'da deniz manzaralı şahane bir kebapçı bulduk; Kilisli Palace. Aslında bu mekana 'kebapçı' demek haksızlık olur.. Çok şık, şahane bir restoran.. Gittiğimizde tüm garsonların tanıdık olduğunu görünce şaşırdık. Meğerse 80'li yılların Türkçe pop akımını başlatan mekanı Papillon'un, 90'lı yılların sinema öncesi yemek konseptinin ilk ve en önemli temsilcisi olan Daily News restoranın eski sahibi Özcan Karamahmutoğlu açmış mekanı ve tüm ekibini buraya getirmiş.. 1999 yılından bu yana Beylikdüzü'nde hizmet veren Kilisli'yi, Kilisli Palace markası ile boğaz'a uyarlamış.. Çok da güzel yapmış. Bayıldım.. Şahane.. [resim=2007042599kilisli_kenan_yazi_1jpg][/resim] Şahane olmasının başka bir sebebi de yine işin içinde kadın elinin olması tabii.. Kilisli Palace'ın iletişim çalışmalarını Özcan Bey'in eşi Begüm Hanım yapıyor, müşterilerle tek tek ilgileniyor.. Mekanda en çok hoşuma giden ise müzik seçimi oldu. Gerçekten.. Nedense İstanbul'da restoranlar müzik seçimine ve kalitesine dikkat etmiyorlar. Kilisli Palace'ın muzikleri ile ortaklardan Özcan Karamahmutoglu'nun müziğe çok meraklı, yakın bir arkadaşı ilgilenmiş. Kendisinin geniş bir müzik arşivi varmış ve profesyonel çalışma hayatı dışında hobi olarak yurtdışında çıkan yeni CD'leri, müzik tarzlarını yakından inceliyormuş. Belli zaten.. Bir çok müşteri bu CD'lerden istiyormuş. Bunlardan biri de Galatasaraylı Arda olmuş.. Tabii ben de hemen bir tane CD istedim, gönderecekler inşallah.. Hiçbir yemekte kuyruk yağı, iç yağ kullanılmayan Kilisli Palace'ın müdavimleri arasında Hıncal Uluç, Ertekin Dinçay, Mehmet Günyeli, Leyla Alaton, Berrak-Nezih Barut, Dara-Zelal Kızıltoprak, Banu Birkan, Burcu-Mehmet Hanif, Abdullah Kiğılı, Hasmet Babaoğlu, İsmail Ünal, Mustafa Sarıgül, Mustafa Taviloğlu ve Aykut Hamzagil varmış.. Kilisli Palace için yazılacak daha çok şey var ama kesinlikle gidip görmeniz ve tatmanız lazım.. Memnun kalmazsanız bana yazın.. Kesinlikle teşekkür edeceğinize eminim..  Rezervasyon telefonu 0212 323 65 00-01  Adres: Sakıp Sabancı Cad. N:23-25 Emirgan-İstanbul, Sakıp Sabancı Muzesi'nin 3 yali yani  Kişibası 35-75 YTL arasında değişiyor. MÖNÜDEN BAZI UFAK BİLGİLER;  Ekşili Yahni: (menüde çorba olarak yer alıyor, ama Kilis'te bu yemek başlı başına bir yemek olarak evlerde yapılıyormuş. Malzeme açısından çok zengin, iceriğinde nohut, pirinç, kuzu eti, salça, bulgur köftesi, nar ekşisi var, çok doyurucu ve malzeme açısından çok zengin.  Humus: (içeriğinde humus, ezilmiş nohut ve tahin bulunuyor. Beylikdüzü Kilisli mutfağında Kilisli evhanımları tarafından özel olarak yapılıyormuş)  Kuru dolma  Fındık lahmacun  Belluriye:(Halep'e özgü bir tatlı, ince kadayıftan yapılıyor, içerisine fıstık konuluyor, yöresel bir tatlı, Kilisli Palace'ın en cok sevilen ve tercih edilen tatlısı)  Katmer (iki kişilik) : Şubat-Mayıs sonu tarihlerinde yapılan yöresel, özel tatlı çeşidi. İçeriği; sütün üzerindeki doğal kaymak, ince hamur, şerbet, pudra, tarın