KAZIK TÜRKBÜKÜ!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 12-07-2005 11:37
Dün akşam Sortie'ye uğradım. Sadece uğradım ama sonra gecce yarısına kadar dostlarla kaldım.. Erol Kaynar, Varol Kaynar, Burak Türeci, Mustafa Denizli, Süleyman Kosif, mimar Abdullah Burnaz ve avukat Ömer Durak'la tam bir geyik muhabbeti yaptım.. Konu döndü dolaştı Türkbükü'nün pahalılığına geldi.. Bir yandan Süleyman Kosif, diğer yandan Varol Kaynar Türkbükü'nde ödedikleri paralara isyan ediyorlardı.. Tabii en başta ben.. Dünyanın hiçbir eğlence beldesi bu mantıkla işletilmiyor. Türkbükü'nde mantık, "kısa günün karı" şeklinde, geçir, geçirebildiğin kadar.. Ali Koç'un Rus misafirleri ismi lazım değil bir beach'e gitmiş. (sadece bir mekan ismi vermek istemiyorum, hepsi kazık).. Sadece iki saat kalmışlar, 2 şişe votka içmişler, ıvır-zıvır meyve vs. bir de maytap patlattırmışlar, hesap 4,5 milyar lira.. Bu hesaptan sonra Ruslar direk teknelere gidip, Yunan adalarına açılmış. Ve giderken "Bu durumu şikayet edeceğiz" demişler.. Çok tanınmış mekan sahibine durum anlatılıp, "Neden bu kadar kazıkladınız?" denilince, meşhur mekancı "Günlüğü 3000 dolarlık teknede kalıyorlar, boşver" demiş.. Hep aynı mantık. İki aylık sezonda kim ne tutturursa gidiyor. Türkbükü'nde dört kişi bir yemek yiyip, bir şişe de şarap içtiniz mi, en az 500 milyon lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Daha sonra da Reha Muhtar'ın meşhur bidonlu mekanına gidip içtiniz mi, geccenin hesabı 1 milyar'ı geçer.. Türkbükü'nde üç gün kal, yemek-içmek, otel, uçak, ıvır-zıvır, en az 6-7 milyarlık olursunuz.. Türkiye'de bu yanlış fiyat politikası sayesinde eğlence sektörü asla istenilen seviyeye gelemeyecek. Her işte olduğu gibi kör-topal, yarım-yamalak olmaya devam edecek.. Türkbükü'nde onlarca ahşap iskele-beach var. Hepsi de yan yana.. Bu sezon birkaç tane daha açıldı. Ama gelin görün geçen sezonki iş yoğunluğu yok. Sadece belli başlı mekanlar iş yapıyor, çoğu sinek avlıyor.. Ve bu iş yapan mekanlara gittiğim zaman ne görüyorum? Hiç tanıdık kimse göremiyorum. Hep genç, çoluk-çocuk.. Yani baba parasıyla geçinenler. Onların da belli limitleri var. O yüzden fazla harcıyamıyorlar, çoğu kredi bırakıyor. Kredilerde sezon sonunda şişiyor. İstanbul'daki babalara gönderilen faturalar kavga çıkartıyor. Size tavsiyem Türkbükü'nde ne yerseniz yiyin, ne içerseniz için, yemeden-içmeden önce mutlaka fiyatlarını sorun. Ondan sonra da hesabı mutlaka kontrol edin. Çünkü sürekli yemediğiniz, içmediğiniz şeyler sizin hesabınıza yazılıyor! Siz uyanık olup kontrol ederseniz, "Pardon, yanlışlık olmuş. Onlar yan masanınmış" diyorlar.. Bir lahmacunun 25 milyon lira olduğu Türkbükü'nün sonunu hiç iyi görmüyorum. Mekancılar, müşteri kapma adına birbirini yiyor, müzikler birbirine karışıyor, indirimli happy hour'larda çılgınlık had safhada, bedava bot seferleri vs.. karman-çorman bir sistem var. Müşteri olarak sizi hesaplarınızı kontrol etmekle ilgili uyardım. Mekancıları da daha insaflı davranmaya, kazık mantığından vazgeçmeye, rekabet yapacağım diye boşken bile müziği sonuna kadar açmamaya davet ediyorum. Bir ay önce "Türkbükü'nü tüketmeyelim" diye bir yazı yazmıştım. Bir ay içinde tüketildiğine şahit oldum. İnşallah sezon sonunda güzel bir Türkbükü kalır. Kenan Erçetingöz