BUFALA LEVENT LOFT’DA..

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 24-01-2009 09:26
Maslak'tan gelirken sağda Kanyon'a gelmeden Loft binasının giriş katında. Çok kolay.. Ama Zincirlikuyu'dan gelirken o tarafa geçiş hayli zor ve karmaşık.. İstanbul'daki gerçek Napoli Pizzası yapan ve manda sütünden yapılmış gerçek 'mozeralla' peyniri başta olmak üzere, özgün lezzetlerin buluştuğu yeni açılan Fratelli La Bufala'dan bahsediyorum.. İçerisi hoş ve ferah. Yüksek tavan, geniş ve rahat masalar.. Mimar Eren Talu dostlarıyla oturuyordu, Hamdi Akın oradaydı. Papermooncular öğlenleri Bufala'ya gitmeye başlamışlar yani.. [resim=20090124resim-183855B9][/resim] Önce ortaya, 500 gram gerçek 'mozeralla' peyniri geldi yeşillik ve domates eşliğinde.. 500 gr. 58 YTL ama dört kişi için ideal bir başlangıç.. Tereyağ gibi mükemmel bir peynir.. Bilen bilir.. Ve İstanbul gibi bir dünya şehrinde bu peyniri bulmak çok zordur. Papermoon bile ayda bir-iki kez servis verir ama Bufala'da (ben kısaca Bufala diyeceğim artık bu mekana) her dakika bu peyniri bulmanız ve tatmanız mümkün.. Hatta espri olsun diye 'evlere servis de yapsanıza bu peyniri' dedim, çok yakında başlayacaklarmış zaten.. Sadece peyniri mi özel Bufala'nın? Hayır. En önemli özelliği gerçek Napoli pizzasının yapılması. [b]'GERÇEK PİZZA...' , 'NAPOLI PİZZASI...' [/b] İtalya'nın üç büyük gastronomi bölgesinden biri olan Napoli gastronomisinin 300 yıllık mutfak geleneğinin mirasçısı ve dünyanın en büyük İtalyan pizza Grubu Fratelli La Bufala; Milano, Roma, Miami, Barcelona, Rio De Janeiro, Washington, Londra gibi büyük metropollerden sonra 86. restaurantı ile İstanbul'da hizmete başladı. İtalya'nın 4 kıtaya yayılmış en büyük Pizzacı Grubu olan Fratelli La Bufala, yüzde 51 İtalyan ortaklığı olan TURKİNA Ltd. ile 1 milyon Euro'luk yatırımla ilk defa Türkiye'ye geldi. Fratelli La Bufala, Kasım 2008'den bu yana Levent Loft'ta, mirasçısı olduğu Napoliten mutfağı lezzetini ve kültürünü Türk damak zevkine sunuyor. [resim=20090124resim-183855C4][/resim] Fratelli La Bufala – İstanbul; geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından 'İtalyanların pizza yemeğe gittiği, gerçek Napoli pizzası' nın yanı sıra; yüzde yüz manda sütünden yapılmış 'gerçek mozzarella peyniri', manda eti, sığır eti, salam, el yapımı makarnalar, Türkiye'den Çanakkale domatesi gibi özel üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar, Napoli kahvesi, peyniri ve özel Napoli şaraplarından oluşan mönüsü ile sağlıklı ve lezzetli 'Akdeniz Tipi Beslenme' çizgisini Türk lezzet severlerle paylaşıyor. Napoli'de Pizzacı Olunmaz, Doğulur... Pizzanın doğum yeri olan ve pizza yapımının bir sanat olarak görüldüğü Napoli'de 300 yıllık mutfak kültürü doğrultusunda yapılan pizzacılık, ustadan çırağa geçen bir gelenek. Dünyanın tek pizzacılık okulu ise Napoli'de bulunuyor. Fratelli La Bufala'nın dünya genelinde tüm restaurantlarında 'babalarından veya ustalarından el almış' 5. nesil Napoli'li pizza ustaları çalışıyor. Tüm 'Fratelli La Bufala' restaurantlarında olduğu gibi, Fratelli La Bufala – İstanbul'da da Napolili pizza ustası görev yapıyor. Fırının başında pizza yaparken şarkı bile söylüyor.. Bu İtalyan aşçılar çok çapkın da oluyorlar.. Ya da bizim kadınlar İtalyan aşçıları seviyor! Sadece Bufala değil, Papermoon, Bice gibi birçok İtalyan restoranın aşçısı öyle çapkın ki anlatamam. [resim=20090124resim-183855C7][/resim] Levent Loft'un girişindeki Bufala'yı çok sevdim. Gidince sizde çok seveceksiniz. Pizzalarına bayılacaksınız. Ben dört peynirlisine bayıldım ve de yedikten sonra yayıldım tabii ki.. Sonra da detoks'muş, yok efendim Ender Saraç'mış, Dilara Koçak'mış.. Neye gitsem, kime gitsem hepsi boş.. Ama böyle gerçek Napoli Pizzaları varken diyet de neyin nesi.. Ye gitsin. Afiyet olsun. Bufala'yı mutlaka deneyin.. [url=https://www.gecce.com.tr/magazin/haber/fratelli-la-bufala] DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN[/url] [b]FRATELLI LA BUFALA[/b] [b]Tel: 0212 325 54 11[/b] [b]Adres: Levent Loft – Büyükdere Cad. No:201[/b]