ANADOLU YAKASINDA MOOD

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 19-06-2002 12:36
Açılışındaki kalabalıktan hiçbirşey anlamamıştım. Mekanının bu kadar güzel olduğu, rahat olduğu, nefis yemeklerinin bulunduğu, barın, ışıklandırmanın, dekorasyonun, çalışanların Nevda Yılmaz’ın, yıllarca San Fransisco’da yaşayan sahibi Kadir Kuroğlu’nun bu kadar cana yakın olduğunu anlamamıştım. Açılış o kadar kalabalıktı ki, Mood’un güzelliğini görememiştim. Önceki akşam üşenmedim ve Bostancı’daki Mood’a gittim. Pazartesi akşamı olmasına rağmen Mood’da yeteri kadar müşteri vardı.. Hem de kaliteli müşteri.. Sahibinin anlayışından kaynaklanan, kuru kalabalık değil, az olsun ama dostum olsun mantığıyla işleyen bir kalabalıktı. Meğerse Mood, yemyeşil çimenlerin üzerinde kocaman minderlerde yiyip, içebileceğiniz, yıldızların altında uyuyabileceğiniz bir mekanmış.. En önemli özelliği ise yemek mönüsü.. Usta Tuğrul Şavkay tarafıdan özenle hazırlanan Mood’un mönüsünde Que Tapas restoranında yaza uygun İspanyol mezeleri ağırlıklı etnik bir mutfak, Türk lezzetine uyarlanmış şekilde inanılmaz damak keyfi sunuyor. Mood’un içinde yer alan diğer restoran Fujiyama Sushi’de ise, İstanbulluların yakından tanıdığı, birçok ünlü mekanının sushi barını kuran ekip ve Taiwan’lı şefin hazırladığı sushi’nin tadı mükemmel.. Dekorasyonu Ayşegül Hotiç yapmış. Minimalist çizgiler taşıyan Mood’da adına yakışır bir rahatlık var. Mor, fuşya, turkuaz renklerin kullanıldığı düş bahçesi çok rahat. İspanyol ve Japon Mutfakları ile,açıldığı günden itibaren ünlü ve seçkin konuklarını ağarlayan Mood, eğlence ve kaliteyi birlikte isteyenlerin en popüler ve vazgeçilmez mekanı olmaya şimdiden aday bence.. Kadir Kuroğlu’nun sahibi olduğu mekanın halkla ilişkilerini Nevda Yılmaz yürütüyor. Bizim Nevda, diğer tüm işlerden elini ayağını çekmiş ve kendini tamamen Mood’a adamış. Evet resmen adamış.. Gündüzleri de Mood’un üst katındaki ofiste, kış projesi için çalışmalarına başlamış. Nevda, halkla ilişkiler, gecce yaşamı, eğlence, mekan, dostluk konusunda bu piyasadaki ender insanlardan biridir. Ve gerçekten başarılıdır. Bence İstanbul’daki mekanların sorunu müziğinden kaynaklanıyor. Gecce.com’un ‘Eleştirileriniz’ bölümüne de en çok gelen eleştri mekanların müzikleri konusunda. Ama sanıyorum Mood’da tam benim istediğim müzik tarzı ve volüm var. Özellikle volüm.. Belli bir saate kadar sohbet edebileceğiniz müziğin volumü çok önemli.. Mood’da hem müzik kalitesi, hem de volüm ayarı çok iyi. Kış sezonunda İstanbul’u ayağa kaldıran müzikleriyle dj Mert ve dj İlker, resident dj Barbi ile öyle gözüküyorki Anadolu yakasında müzik fırtınası estirecekler. Yaz sezonu boyunca Mood’un yerli ve yabancı guest dj’lerini dinleyebilmek için geceleri iple çekeceksiniz. Gelelim mönüye.. Fujiyama Sushi Seracettin Toğrul tarafından Mood ortaklığı ile kurulmuş. Seracettin Toğrul uzun yıllar Japonya’da kaldıktan sonra Türkiye’ye gelip Ninja’yı kurmuş. 2000 senesinde Home Store’a transfer olduktan sonra bu yaz Mood ile ortak kendi sushi barını açmış. İstanbul’un sushi müşterilerinin tamamı kendisini ve sushi’lerini tanıyorlar. 15 gün once Taiwan’lı ahçının adı ise Jude. Mood’da diğer mutfak Tapas. Mönünün adı:Que Tapas (Ama ne tapas demek) Tuğrul Şavkay hazırladı. Küçüçk tabaklarda mezeler olarak servis ediliyor. Şef Hüseyin Şanlı İstanbul’un popüler birçok restaurantında şeflik yapmış. Biz o akşam, Mood’un hem nefis sushi’lerinden hem de Tapas’larından denedik. Üzümlü ekmek üzerinde buharda pişmiş tavuk göğsü ve taze incir, kalamarlı kalamar dolması, köy ekmeği üzerinde kaşık salatalı sardalya, üzümlü fıstıklı köfte, rumaki, lavaşa sarılı ciğer, ispanyol usülü karides.. Ayrıca dileyenler için makarnalar mevcut. Sanıyorum bu hafta mönüye bir de steak ekleyecekler.. Yanında büyük bir otoparkın olduğu, valet parking servisinin bulunmadığı Mood’u çok sevdim, herkese tavsiye ediyorum. Bu arada gidenler olursa olumlu ya da olumsuz eleştirilerini de bekliyorum.. Sahil yolu,Bostancı(Vapur iskelesi karşısı) Rezervasyon tlf:0 216 373 62 60