BUBBLE’DA İSTİRİDYE!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 19-12-2003 11:36
Bugün sizlere Bubble’da istiridye’den bahsedeceğim ama önce dünkü ‘S-Mall’da Aman Ormancı’ yazımla ilgili Baran Süzer’den gelen cevap mailini yayınlıyorum. Kenan Bey, Erol Eyin'in işletme sahipliği yaptığı The Plaza adlı gece klubünde dün akşamki olan ses ve müzik sorununun havalandırma sisteminin ogüne özel yarım çalışmasından dolayı Erol beyin kapılarını açmak zorunda kalmasından kaynaklanmış olduğunu, kendi teknikçilerimden öğrenmiş bulunmaktayım. The Plaza yabancı müzik çalan bir klup ve restoran olmasına karşın dün gece kuzenim Enci'nin defilesinin devamı olarak kapatılmıştır. Encinin sponsor firmasının düzenlemiş olduğu bu partide nasıl bir düzenleme olduğunu ve yerli canlı müzik çalıcağını ben dahil bir çok kişi orada öğrenmiş olduk. Hernekadar bu aksilikler beklenmiyen durumlar olsada The Plaza, Süzer Plaza bina yönetimi tarafından uyarılmış ve yanlış anlaşılmalar ortadan kaldırılmıştır. Süzer Plaza, The Ritz-Carlton ve S-mall hakkında hakkında yapıcı eleştirileriniz için teşekkür eder devamını dilerim. Baran Süzer İşte böyle.. Önemli olan İstanbul eğlence hayatına gönül vermiş insanların ortak bir noktada buluşması, sorunların giderilmesi ve eleştirilere açık olması. Ben de Baran Süzer’e eleştirilerimize kulak astığı için teşekkür ediyorum. Evet şimdi gelelim istiridyelere.. Masada, buz üstünde istiridye (limon, tobasco sos, kırmızı soğan ve buğday ekmeği ile), sıcak istiridye (gratine peynirli ıspanak üzerinde), havyarlı somon sarılı istiridye (avokado sos ile), klasik havyar (40 gram), Yeni Zelanda midyeleri (baharatlı domates ve fesleğen sos ile. 6 adet), somon ve avokado tartar (çıtır tost ekmeği üzerinde, yengeç remulad ile) vardı.. Mavi camdan yüksek tabaklarda servis edilmişti. Masa düzeni mükemmeldi. Miami’den değil İstanbul’dan bahsediyorum. ‘İstanbul’da istiridye nerede var?’ diyorsunuz değil mi? Haklsınız, yoktu. Ama artık Bubble’da var. Bubble, ‘köpük’ demek. İşte bu ‘köpük’ anlamlı Bubble’da, yukarıda saydıklarımın tümü var ve hepsi de mükemmel. Havyar hariç (20-35 milyon), istiridye mönüleri 8 ila 15 milyon lira arasında değişiyor. Yani aman aman da fiyat yok. Londra’dan özel olarak getirtilen istiridye dışında ‘paylaşılacak lezzetlerde’, seçme peynir çeşitleri, Proscuitto ve füme et çeşitleri, karışık deniz mahsulleri de var. Ana yemekler ise hayli ilginç; Jumbo karides ve bonfile, dana antrikot ve jumbo karides, tavuk göğsü ve jumbo karides! Karides ve et kombinasyonu hayli ilginç. Sanıyorum böyle bir mönü sadece Amerika’da var. Jumbo karides ile bonfile’yi aynı anda yemek beni rahatsız etmedi. Tam tersine ilginç geldi. Daha önce Çırağan’da aşçılık yapan mutfak şefi Hakan Civelek’in marifeti, Bubble’ın mönüsünü ilginç ve lezzetli yapmış. Ama benim aklım gratine peynirli ıspanak üzerindeki sıcak istiridye’de kaldı. Bar şefi Celal Demir, Salon şefi Behzat Öztürk, halkla ilişkiler Gülşah Can ve Dj Berk Hasret var Buble’da.. Sağda boydan boya bir bar, ortada lounge ve en fazla 10-12 masa.. Şirin mi şirin bir yer. Sahipleri ise dostumuz Olcayto Ahmet Tuğsuz’un amca kızı olan Zeynep Tuğsuz ve erkek arkadaşı Ziya Okuşluk.. Zeynep Tuğsuz yıllar önce Olcayto Ahmet ile Eurovision şarkı yarışmalarına katılmış, müthiş bir sese sahip olan bir insan. Sevecen ve samimi.. Erkek arkadaşı Ziya da öyle.. Böyle modern anlayışta patronların olduğu, istiridye mönülü, süper müzikli Bubble, İstanbul geccelerinde alternatif bir mekan olarak yerini alacak. ‘Tamam be kardeşim anladık da, nerede bu Bubble?’ diyorsanız, hemen söyleyeyim The Ritz Otel’in eğlence bölümü olan S-Mall’da.. Kesinlikle tavsiye ederim; Tel: 0212- 243 03 35