Divan Palmira’da yemek şöleni!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 22-08-2013 12:52
Sahibi Ömer Koç “Açık kalsın, hizmet olsun. Otel kapatılmaz” dediği için.. Kışın zarar ediyor belki ama Divan Palmira kapısına hiç kilit vurmuyor. Aslında kışın da Türkbükü’nün havası bir başka olur ama hep dediğim gibi vizyonu açık yerel yöneticiler lazım! Yalıkavak Marina’da tüm işletmecilerle 12 ay açık kalmak zorunluluğu ile anlaşma yapılmış. Ve bu konuda Mübariz Mansimov çok hassas.. Asla taviz vermiyor, “tüm mekanlar yaz-kış açık olacak” diyor. Türkbükü’nde bildiğim kadarıyla Divan Palmira dışında sadece 1-2 restoran açık, diğerlerinin hepsi eşyalarını toplayıp gidiyor.. [resim=20130822resim-125606PQ][/resim] Divan Palmira’da bu kış sezonunda SPA ve detox merkezi şekline dönüşse hiç fena olmaz. Genel Müdür Avni Aykut’la sohbet ettim, “bu kış SPA’yı genişleteceğiz” dedi. Avni Aykut mobil müdür şeklinde. Aslında Antalya Talya Otel'in genel müdürü ama Talya şimdilik kapandı.. Avni Aykut da Türkbükü Divan Palmira’ya geldi. Köylü ile köylü, sosyete ile sosyete olan ilginç bir müdür Avni.. Babacan tavrıyla her şeyi ve herkesi çok iyi idare ediyor. [resim=20130822resim-125640EM][/resim] Türkbükü’ne gidilince Divan Palmira’da yemek yemeden olmaz. Hele hele dönerini yemeden asla dönmem.. Benim sevdiğim tarz yaprak döner bir Divan Grubu'nda var bir de Borsa Grubu'nda. Gerçek yaprak döner.. Nefis.. Öğlen döner partisinden sonra akşam da Mutfak şefi Güngör Taş’ın özel mönüsünü denedik. Kimle? [resim=20130822resim-125710LN][/resim] Tabi ki Orhan Gencebay ve Sevim Emre ile.. Her sezon 1,5 ay Divan Palmira’da aynı bahçe odayı tutar Orhan Baba.. Başka hiçbir yerde kalmaz, “evim gibi” dediği Divan Palmira’da kalır.. Aşçıbaşı Güngör Taş’ın özel mönüsü ahtapot karpaçyo ile başladı. Sonra kalamar tempura geldi. İlk defa kalamarı rende havuç , taze kişniş ve portakal sosu ile denedim ve çok beğendim. Daha sonra buffalo mozzarella vardı ama hazır poşet olduğu için gereksiz geldi bana. [resim=20130822resim-125822KT][/resim] Pancarlı somon couer de filet, çıtır ördek sarma derken ıstakozlu pappardelle ile devam ettik ve finali Bodrum satsuma sorbe ile yaptık. Yemeğin sonunda Orhan Gencebay ve Sevim Emre, “bundan sonra yemeklere seninle gideceğiz Kenan” dediler.. [resim=20130822resim-125838SK][/resim] Bende “nereye gideceğini, neyi nasıl isteyeceğini bilirsen hep böyle değişik ve güzel lezzetler tadabilirsiniz” dedim. Türkbükü Divan Palmira bunlardan biri. Kesinlikle tavsiye ederim.. Beni Twitter'da [url=https://twitter.com/yuz_yuze]@Yuz_Yuze[/url] adresinden takip edebilirsiniz