LACİVERT'TE MİCHELEN YILDIZI!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 19-01-2005 11:48
Ardından hamsili ekmek ile eskabeş soslu barbunya balığı geldi. Daha sonra enginar ve rezene yahnisi ile kabuklu deniz ürünleriyle doldurulmuş balık yedik. Kav Narince şarabıyla. Sonra, patates kabuğu içerisinde kuzukulağı mantarlı bonfile parçaları denedik. Kav Öküzgözü-Boğazkere şarabıyla. Son olarak da early grey çaylı meyveli dondurma ile çikulatalı akışkan pasta yedik. "Yuh be" demişsinizdir. Haklısınız ama bunlar tadımlıktı. Bizlerde denek! Boğaz Anadolu yakasının en güzel restoranlarından biri olan Lacivert'teydik dün gecce. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün tam altındaki muhteşem boğaz manzaralı Lacivert'te "ağız eğlendiren" mönüyü denedik. Güney Fransa Provence mutfağını yeniden yapılandırmasıyla ünlü, "Michelin Yıldız" sahibi ve "Prosner Montagne" ödüllü Coted'Azur'ün ünlü şefi Christian Plumail, bir hafta boyunca Lacivert'in şefi Hüseyin Ceylan'la Akdeniz mutfağına yönelik çalışmalar yapıyordu. Her akşam belli davetliler, yukarıda saydığım "ağız eğlendiren" mönüyü tadıyorlardı. Dün akşam ünlü gurmelerden Ali Esad Göksel, Tufan Türenç gibi isimlerin yanı sıra Gül Ergi ve Yücel Mergen, Olcayto Ahmet Tuğsuz gibi isimler vardı. Sponsor komili zeytinyağları olunca, itiraf etmek gerekirse başlangıçtaki eskabaş soslu barbunya'daki yağ oranı çok fazlaydı. Ama kabuklu deniz ürünleriyle doldurulmuş balık ile kuzukulağı mantarlı bonfile parçaları muhteşemdi. DLC Sultaniye-Emir şarabı (beyaz) çok hoştu. Ama aynı şeyi Kav Narince (beyaz) için söyleyemeyeceğim. Geccenin ilerleyen saatlerinde şef Christian Plumail ile şef Hüseyin Ceylan masaları tek tek ziyaret edip, "ağız eğlendiren" mönü hakkında davetlilerin görüşlerini aldılar. Lacivert restoran, konumu, ambiyansı ve manzarasıyla birlikte mönüsündeki bu zenginlikle adından çok sözettirir. Tel; 0216- 413 37 53-413 42 24 Vezir Bugün restoranlardan gidiyoruz. Ortaköy'deki tarihi hamam Vezir restoran olarak devam ediyor. Dekor ve mönü baştan aşağı değişmiş ve ortaya gerçekten kaliteli bir restoran çıkmış. Son zamanlarda İstanbul'da restoran anlamında çok daha güzel şeyler olmaya başladı. Dekorasyon, ambiyans, mönü zenginliği ve lezzetiyle birlikte fiyat politikası da düzelmeye başladı. Bu İstanbul için sevindirici bir şey. Her mekan, yarıştan kopmamak için kendine çeki düzen vermeye başladı. Vezir, dekorasyonu ve mönüsüyle aşmış bence.. Tarihi bir mekanda inanılmaz lezzetlerde yemek yemek çok hoş bir şey. 21 Şubat'da The Ritz Carlton'da yapılacak olan muhteşem ödül töreni organizasyon komitesinin yemeğini Vezir'de yaptım. Feza Fırat, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Ali Türker, Can Doğancan, ben ve eşim ile birlikte satış temsilcimiz Manolya User katıldı toplantılı yemeğe. Reha Arar ile Erkan Özerman İstanbul dışındaydı. 21 Şubat'taki gecceyle ilgili sürprizleri şimdilik açıklamayacağım. Bu yıl 4'ncüsü düzenlenecek olan Türkiye'nin en büyük ve en görkemli mekan ödül töreninde muhteşem sürprizler var. Duyunca bayılacaksınız. Vezir'deki yemeğe katılan organizasyon komitesi, Vezir'in alternatifli mönüsünü ve lezzetini çok beğendi. Sizinde beğeneceğinizi umuyor ve tavsiye ediyorum. Tel; 0212- 327 41 53