GURMELERİN MESLEK AŞKI!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 06-03-2010 15:33
Gurme Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’u televizyonda iştahlı iştahlı yerken görünce ister istemez aklıma, Allah gecinden versin birgün çekim sırasında kalp krizi geçirecekleri geliyor. O yaşlarına rağmen, öyle yiyorlar ki bizi de ekran başında “can çekmesi”nden öldürecekler! Mehmet Yaşin bu işin gerçek uzmanı. Türkiye’nin her yerindeki lezzet duraklarını yerinde ziyaret ediyor. Hiç üşenmiyor, kalkıp gidiyor, gizli kalmış tüm lezzetleri keşfediyor. Ama keşfettiği lezzetler inanılmaz proteinli, yağlı ve yaşına göre çok tehlikeli! En son gittiği yerde yediklerine bakınca bana da hak vereceksiniz. Sabah kahvaltısında güveç yedi! Sonra da etli ekmek ve müthiş yağlı dönerle devam etti. Aman Mehmet abi, aman Vedat Milor, bu yaşta meslek aşkı uğruna kendinizi bu kadar heba etmeyin.. Ara sıra da spor salonlarına gidin ve o görüntüleri de yayınlayın.. Hem kendi vücudunuza kötü davranıyorsunuz, hem de gençlere kötü örnek oluyorsunuz.. Aman dikkat.. [b]Eskişehir’in tandırı[/b] “Eskişehir’de tandır ne arar Kenan Bey?” diyorsunuzdur içinizden! Peki “Eskişehir’de tersane bile var” desem ne dersiniz? Denizi olmayan Eskişehir’de tersane varsa, en iyi tandır da var.. Eskişehir Konukevi’ne gidin ve tandırı yedikten sonra bana “haklıymışsınız” diye mail atarsınız. Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’a, “ölmeden önce gidilecek 100 lezzet” listesine Eskişehir Konukevi’ndeki tandırı da eklemelerini tavsiye ediyorum. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yaptıklarını izlemek için gittiğimde Eskişehir Konukevi’nde kaldım. Öyle hemen küçümsemeyin, otel dururken konukevinde ne işin var demeyin vallahi 5 yıldızlı otel konforundaydı. Odalarda mini bardan TV’ye kadar her türlü konfor mevcuttu. 30 oda, 50 yatak kapasiteli. 10 yıllık bir tesismiş. Müdürü Reşat Söyleyensoy inanılmaz bir otel-konukevi konsepti yaratmış. Lobby’den çatıya kadar güleryüzlü personel ve çatı katında Eskişehir manzaralı bir restoran ve roof bar var. İşte o restoranın ustaları Mahmut ve Hakan öyle bir tandır yapıyorlar ki, parmaklarınızı yersiniz. Kuzu etini 3 gün işleyip dördüncü gün servis ediyorlar ve tadı damağınızda kalıyor. Antalya Yedi Memet’teki oğlak tandırdan sonra, sırf kuzu tandır yemek için gidilecek bir yer Eskişehir Konukevi.. [b]Ellerinize sağlık arkadaşlar..[/b]