YAŞAM -

news
YAŞAM

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Modern yaşamın yoğun temposu ve sürekli değişen koşulları, stresin hayatımızın bir parçası haline gelmesine neden olmuştur. Batıgöz Sağlık Grubu Balçova - İzmir şubesinde hizmet veren Uzm. Dr. Sema Bayçın, stresle başa çıkma yolları hakkında önemli bilgiler sunmaktadır.

news
YAŞAM

Karaca’ya MIXX Awards’tan Gümüş ve Bronz Ödül

Karaca’nın Air Pro Cook Airfryer X Şeyma Subaşı kampanyası, ödüle doymuyor. Viral olan kampanya, bu kez MIXX Awards’ta iki farklı kategoride gümüş ve bronz ödüllerin sahibi oldu.

news
YAŞAM

“Sürdürülebilirlik Konferansı 2024” İstanbul’da Gerçekleştirilecek

Yeşil dönüşüm, yeşil ekonomi ve sürdürülebilirlik konularında Türkiye’nin önde gelen bilgi kaynağı olan Yeşil İş Platformu ve uluslararası danışmanlık şirketi IQ&Partners organizasyonunda düzenlenen “Sürdürülebilirlik Konferansı 2024”, 25 Eylül tarihinde İstanbul Lazzoni Hotel'de gerçekleştirilecek.

news
YAŞAM

Casemiro yada Kovacic Fenerbahçe'nin yeni 6 numarası olacak

Fenerbahçe'de gündem Kovacic yada Casemiro! Sarı lacıvertlilr Casemiro ve Kovacic için teklif yapacak.

news
YAŞAM

Karaca Ödüle Doymuyor: Brandverse Awards’ta 7 Ödül!

Mutfak ve sofra kategorilerinde inovatif ürünlerin ve modern tasarımların öncü markası Karaca; bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Brandverse Awards’tan aldığı 7 ödülle başarısını taçlandırdı.

news
YAŞAM

Omuz çıkıkları yazın sık görülüyor!

Yaz aylarıyla birlikte seyahat sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Ancak özellikle de tatil heyecanı ve yaz aktivitelerine kendimizi kaptırıp bazı risklere kolayca davetiye çıkarabiliyoruz. Bunlardan biri de omuz çıkıkları!

news
YAŞAM

Diz Kireçlenmesi Sorunu Yaşıyorsanız…

Genç veya orta yaşlı bireylerde halk arasında diz kireçlenmesi olarak bilinen sorunu tedavi etmek için yapılan ve kemik düzeltici cerrahi yani osteotomi ameliyatları, dizdeki açısal deformiteleri düzelterek uzun süreli yaşam konforu sağlıyor. Yüksel tibial osteotomi ameliyatları, orta yaş grubu hastaların rahat hareket etmesine olanak tanıyor ve uzmanlar bu işlemin diz protezi ameliyatına giden süreci de geciktirdiğini ifade ediyor. Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Bora Bostan, osteotomi ameliyatları ile ilgili bilgi verdi.

news
YAŞAM

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz iktidarı ve muhalefeti topa tuttu

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz X hesabından yaptığı paylaşım ile iktidara ve cumhurbaşkanına ağır eleştirilerde bulundu.

news
YAŞAM

Marmaris'i “Valide Sultan” mı Yönetiyor ?

Marmaris'te son dönemde yaşanan olaylar, belediye başkanı Acar Ünlü'nün yönetim tarzını yeniden tartışmaya açtı.

news
YAŞAM

Kurban Bayramı'nda sindirim sisteminizi yormayın

Kızartma, tatlı, hamur işinin yanında Kurban Bayramı’nda sindirimi zor olan et tüketimi de artıyor. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirme sırasında hem de sindirimde zorluk yaratacağını söyleyen Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek “Özellikle mide ve bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, tercihen haşlama yöntemi ile pişirerek tüketmelidir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğundan kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan kişiler de Kurban Bayramı’nda, yağsız ya da az yağlı etleri tercih etmelidir. Kısıtlı miktarlarda et tüketmeli, aşırıya kaçmamalıdır” diyor. Prof. Dr. Binnur Şimşek bayramı rahat geçirmenin püf noktalarını anlattı.

Loading