THY'de mum ışığında yemek!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 06-11-2013 11:47
[resim=20131106resim-115132QP][/resim] Çok güzel bir sunum hazırlamışlar. Similasyon kabin içi şeklindeki salonda gerçekleşti sunumlar. Detayları anlatacağım ama en büyük yenilik; Bulutların üstünde gökyüzünde mum ışığında yemek servisi.. Mönüde gözüme çarpan başka güzellik ise hamsili pilav ve gazı alınmış kurufasülye.. Ayrıca dünyada bir ilk olan semaverde demli çay servisi.. [resim=20131106resim-115231HN][/resim] THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, Karadenizli olunca bu güzel lezzetlerin de mönüye girmesi çok normal bence.. Gökyüzünde hamsili pilav yiyip, üstüne de demli çay içmek muhteşem olacak. Vallahi ben hamsili pilava bayılırım. Test sunumunda ne yalan söyleyeyim iki porsiyon yedim. Bu kadar güzel hamsili pilav hayatımda yemedim. Do&Co bu işi çok iyi yapıyor. Zaten çok yakında İstanbul Ortaköy'de Do&Co restoranı açılıyor. Gökyüzündeki muhteşem lezzetleri bir restoran ortamında yiyebileceksiniz.. Bu bilgi de sadece size özel bilgidir.. THY-Do&Co restoranı.. İşte bu restoran bence dünya çapında bir marka olabilir, Türk lezzetlerini modern sunumla dünyaya tanıtabilir. [resim=20131106resim-115325XQ][/resim] [resim=20131106resim-115354NN][/resim] Evet, THY yeni mönü ve ikram sunumları gerçekten çok güzel olmuş ve her türlü detay düşünülmüş. Yine dünyada bir ilk olan ikramlarda mum ışığı konsepti başlamış. Kabin içi hafif loş ışıklandırılmış olacak şekilde ayarlanacak ve yemek servisiniz mum ışığıyla gelecek. Bulutların üzerinde romantik bir yemek yeme keyfini yaşayacaksınız. [resim=20131106resim-122205RB][/resim] "Kurufasülyenin gazı ne olacak?" dedim, Atilla Doğudan, "İşlemlerden geçirilerek gazı alındı ve test edilip onaylandı, merak etme" dedi gülerek.. Tek kalem pirzola, tereyağlı pilav ve küçük bir tabak ile sunuluyor kurufasülye. Yani abartılacak büyüklükte değil. Ben de denedim ve çok beğendim. Türk lezzetlerinin bir dünya markası olma yolunda ilerleyen THY'de olmasında çok büyük fayda var diye düşünüyorum. [resim=20131106resim-115510PJ][/resim] TURKISH DO&CO’nun Türk Hava Yolları Business, Comfort ve Ekonomi sınıfları için hazırladığı yeni ürünler Türk kültürünü yansıtan, modern ve sade bir tasarıma sahip. Osmanlı ve Selçuklu motiflerinden esinlenerek yeniden yorumlanan tasarımlarda uçak üstü kullanım kolaylığı ve yeni trendler göz önünde tutulmuş. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu yeni ikram konseptinin tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada “Türk Hava Yolları bugün artık hizmet kalitesinde kendisiyle yarışıyor. Elde ettiğimiz başarılarımızı hizmet kalitesinde aldığımız ödüllerle taçlandırıyoruz. Yolcularımızın beklentilerini karşılamak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor ve sürekli bir yenilik içindeyiz.” dedi. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil de, üç yıldır üst üste Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi seçildiklerini belirterek “Hizmet kalitesi Türk Hava Yolları’nı rakiplerinden ayıran en önemli unsur. Yolcularımıza uçuşlarımızda Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sunmaya çalışıyoruz. Bir süre önce başladığımız lokum ikramı yolcularımızın büyük beğenisini kazandı. Yeni konseptimizle birlikte Türk mutfağından farklı lezzetleri de yolcularımızla paylaşacağız.” dedi. Turkısh DO&CO Genel Müdürü Attila Doğudan'la yaptığım görüşmede havadaki rakamların ne kadar büyük olduğunu farkettim! Günlük 167 bin yemek servisi.. Her gün 900 uçak yükleme-boşaltma.. Her gün 1 milyon parça bulaşık yıkanması.. Yıllık 200 bin ton portakal suyu.. Rakamlar inanılmaz boyutta.. Ve aynı kalite, aynı lezzet, aynı keyif devam ediyor.. Ve şimdi daha da ileri giderek artık kendisiyle yarışan bir durum sözkonusu.. İşte bu yüzden THY, Skytrax değerlendirmesinde Dünyanın En İyi Ekonomi Sınıfı (2011) ve Dünyanın En İyi Business Sınıf Uçak İkramı (2013) sunan hava yolu şirketi oluyor. Tebrikler.. Türk Hava Yolları, yeni servis konseptini deneme amaçlı olarak 22 Ekim’de İstanbul–New York hattında uygulamaya başladı. Bugün itibariye New York, Guangzhou, Jakarta, Capetown, Buenos Aires, Sao Paolo, Hong Kong, Washington DC, Seul, Johannesburg, Osaka, Kuala Lumpur, Los Angeles, Tokyo, Şikago, Pekin, Şangay, Saygon, Singapur, Toronto, Houston seferlerinde yeni konsept ile sunum yapılmaya başlandı. Yeni servis konsepti 3 aylık dönemde Türk Hava Yolları’nın tüm uçuşlarında uygulanmaya başlanacak. Gökyüzünde afiyet olsun. [resim=20131106resim-115547TH][/resim] Ahmet Örs, Mehmet Yaşin, Kenan Erçetingöz, Uğur Cebeci, Vahap Munyar