KIŞ SEZONU AÇILDI!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 24-09-2003 13:35
Megakent İstanbul’da, eğlence ve yemek sektöründe 2004 kış sezonu açıldı. Boğaz-Ortaköy-Kuruçeşme ve Bodrum-Çeşme yazlık mekanlar sezonu kapatırken, Etiler, Beyoğlu, Nişantaşı, Ritz Otel ve Ortaköy kışlık mekanlar sezonu yavaş yavaş açmaya başladı. Şöyle düşündümde, bir zamanlar çok popüler olan ama zaman içinde tarihe karışan bir çok mekan var; Le Cigare, Le Select, People, Cat Walk, Sellam, Down Town, Cheffs, Douef, Süleyman Nazif, Tumbleweed, The Mix, Circus, Cam, Cafe de Paris, Zihni&Friends, Freinds&Trends, Woo.. Yukarıdaki isimlerin çoğu zamanında en 'in' yerlerdi! Kiminin ömrü çok kısa oldu, kimi ortağı ile anlaşamadığı için kapandı, kimi ruhsat problemini halledemedi kapandı, kimi etrafa kazık attığı için tutunamadı! Yani bu işler öyle göründüğü gibi kolay değil. Amma! Kapananlar olduğu gibi bu sezon açılanlar ve açılacak olanlar da var. Mesela; Apartment, Avangarde, Bolita, Centro, Dada Nişantaşı, Extremo, HYP-Sabahattin, Karnivor, Passage Markiz, Salomanje, Redroom Lösülo, Asmalı Meyhane ve Le Select'in yeni adıyle, bomba yeri. Sezon başladığı için ben sizler için bu yeni mekanları tek tek dolaşıp gözlemlerimi ve her türlü detayı aktarmaya çalışacağım. Bu arada sizlere ilginç dedikodular da vereceğim. İlk olarak dün akşam Centro'ya gittim. Bu sezon The Ritz Carlton çok hareketli olacak. Ritz Carlton'un her köşesinde değişik ve yeni bir mekan var. Bu da, sürekli hareket ve sirkilasyon demek. The Ritz Carlton'a Dolmabahçe stadının karşısından girdiğiniz zaman ilk başta Chocolate, hemen yanında Margaux, sinema girişinde Centro ve aşağıda ise Redroom var. Ritz Carlton'daki süper lüks sinemaya giderken veya güzel bir akşam için değişik mekanları deneme şansınız var. Centro'dan içeriye girer girmez ferah ve rahatlatıcı bir mekanla karşılaşıyorsunuz. Dekorasyon beyaz ağırlıklı, rahat masa ve koltuklar ise dikkat çekici. Hemen ortadaki koccaman masa ise hayli ilginç. Herhalde tüm sülale oturup çok keyifli bir akşam yemeği yiyebilmek için tasarlanmış. Objeler, abajurlar, tabak-çanak bardaklar harika. Servis ve lezzet, İzzet Çapa klasiği.. Peki, Centro ne zaman yapıldı, hazırlandı ve açıldı? Anlamak mümkün değil. Hangi arada oldu bütün bu hazırlıklar? İzzet Çapa ve ekibi her zaman olduğu gibi Centro'da oturuyordu. Ama İzzet Çapa, Centro'nun işletmesini büyük yengesi Sermin Çapa'ya vermiş. Yani Celal Çapa'nın ağabeyi olan Ahmet Çapa'nın ayrıldığı eşine. Yani, İzzet Çapa küçük yengesi Şebnem Çapa ile kanlı-bıçaklı ama büyük yengesini de bu işe sokarak bir denge sağlamış! Çok akıllıca. İzzet Çapa'nın kurmayları Rose, Tolga, Sincap hiçbir işe karışmıyorlar. Centro ile tamamen Sermin Çapa ilgileniyor. Sermin Çapa'ya 'ne alaka?' dedim, 'Evde örgü örmeye başlamıştım. İzzet çok akıllı bir çocuk. Bu işleri çok seviyorum. O yüzden teklifini kabul ettim' dedi. Pazartesi akşamı Serfiraz Ergun eşi ve misafirleri vardı. Hürriyet'ten Figen Batur fotoğrafçısıyla gelmişti. Monik-Ceri Benardate gibi isimlerde yerlerini almıştı. Bir ara kapıdan Ralf Tezman ve Derin Mermerci içeridekilerle selamlaştı. Yanlarında anne Tilda Tezman da vardı. Demek ki, Derin Mermerci annesinin kayınvalidesine koyduğu tavırları takmıyor! Bu arada Derin, Amerika'ya okumaya gidecekti ama şimdilik onu da durdurmuş. Demek ki Ralf'ten ayrılamıyor. Centro'da, İtalyan ve Çin ağırlıklı bir mutfak var. İzzet Çapa'nın yemek prodüktörü, pardon yönetmeni Gazi Ateş gözetiminde hazırlanıyormuş. Hani ilk kez bulgurlu risotto'sunu önerdiğim aşçı. Ama nedense Centro'da havalardaydı Gazi Usta! Eee, insan prodüktör olunca havaya girer değil mi? Ben somonlu fettucini denedim, eşim ise dört peynirli risotto. Ne yalan söyleyeyim ikisi de mükemmeldi. Centro'yu tavsiye ediyorum. Bu akşam Lösülo meyhanesi açılıyor. Perşembe akşamı Redroom'da müthiş bir parti var. Cuma akşamı da Extromo açılışı.. Ee, ne yapalım, sizin için dolaşacağız artık.