BODRUM KEMPİNSKİ’DE LEZZET ŞÖLENİ

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 12-04-2012 13:37
“Hadi gidiyoruz” dedim, gittik.. Bazen böyleyimdir, eser bana.. Bodrum’un en güzel yerine gittik.. Cennet gibi bir koy, yemyeşil bir plaj.. Dört dörtlük bir otel, kaliteli servis ve muhteşem lezzetlere gittik. Bana “Nerede yaşamak istersin?” diye sorsalar kesinlikle burayı söylerim.. Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum.. Her yaz mutlaka giderim. En çok plajını severim.. Çim ile kum beni cezp eder, tahrik eder.. Tüm gün hamakta yatar, kitap okurum. Çıplak ayak çimlerde dans edip çocuklar gibi oynarım.. Tabii denize koşar atlarım.. [resim=20120412resim-183659G6][/resim] Geçen haftasonu buz gibi havada aynısını yaptım, koşup denize atladım. Millet şok geçirdi. Beni denizde gören turistlerde hemen denize girdiler.. Çılgınlığı severim.. Bu yaz sezonu Kempinski'de tamamen yiyecek & içecek şenliği olacakmış. Sadece lezzete odaklanmışlar... Ayrıca şarap mönülerini A'dan Z'ye yenilemişler ve tamamen lokal şaraplara dönmüşler. Dünyada hızla kendine haklı bir yer edinen Türk Şaraplarını desteklemek istemişler. Kesinlikle katılıyorum. Bu sayede 350'nin üzerinde şarap denemişler ve gizli kalmış lezzetleri bulmuşlar. Kempinski Bodrum'un şarap mönüsü, Türkiye'nin en ince düşünülmüş ve üzerinde çalışılmış, en farklı şarap mönüsü olmuş. Bu senenin en keyifli deneyiminin ise Chef's Table olacağına inanıyorlar. Deneyimli Executive Chef Ali Ronay, bize bir Chef’s Table hazırlamış. Hemde çimlerin üstünde, plajda denize nazır bir masa.. [resim=20120413resim-183659A2][/resim] Genel Müdür William Latour, yurt dışında olduğu için yardımcısı Simon Schenk ve İletişim Direktörü Gizem Oflasoğlu eşlik etti. [resim=20120413resim-183659C1][/resim] Gizem Oflasoğlu’nu İstanbul’dan tanırım. Kempinski’ye çok yakışmış. Yaklaşık 4 yıldır görev yapıyor ve her şeyle çok yakından ilgileniyor. 7x24 herşeyi not alıyor ve anında yapılmasını sağlıyor. Gizem, yabancı müdürlerin eli-ayağı olmuş, tüm organizasyonları eksiksiz oluşturuyor. [resim=20120413resim-183659F9][/resim] Şefin masası gerçekten müthişti. Bizden sonra, Mayıs’tan itibaren Chef's Table her hafta Çarşamba günü, plajda yıldızların altında çimlerin üzerinde, minimum 4, maksimum 10 kişilik olarak kurulacakmış. Tam bir ziyafet şöleni. Şefin masasında, Executive Chef Ali Ronay misafirlerle beraber sohbet ederken, çeşitli yemekler pişirecek. Her yemek için ayrı bir şarap eşleşmesi olacak, tabii ki lokal ve de beraber afiyetle ve keyifle yenecek. [resim=20120412resim-183659B3][/resim] Şefin masasında, Bodrum'un dünyanın başka hiçbiryerinde bulunmayan otları ve ürünleri ile harmanlanmış, uluslararası bir deneyim ve zevkle hazırlanmış lezzetler ve deneyimler vardı. Şefin masası, Kempinski Bodrum’un yiyecek&içecek şölenlerinden sadece bir tanesi. Bu doğrultuda otelde tüm restoranların mönüleri yenilenmiş. En büyük yenilik ise Barbarossa'da akşam servisinde bu sene, Gökova Körfezi, Ege ve Akdeniz'in taze deniz ürünlerini tüm yaz boyunca, alışılmışın dışında bir tarzla sunacaklar. [resim=20120413resim-183659G4][/resim] Kempinski’ye yeni katılan Deniz Mahsülleri şefi Yoldaş Sönmez, Datça ile başlayan serüveninde, bütün aşçılık hayatını deniz mahsüllerine adamış birisi. Kanada'dan sonra şimdi Kempinski Bodrum'da göreve başlamış. Bodrum’dan döndüm dönmese ama yüreğim hala orada.. Mayıs gelse de gitsem, kendimi Kempinski Bodrum’un yemyeşil, masmavi plajına atsam, akşamları da yıldızların altında şefin masasında keyif çatsam.. Of Bodrum of.. Bekle geliyorum..