“LÖ-PEN-KO-TİD-YEN”LE TANIŞTINIZ MI?

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 14-09-2012 13:10
Le Pain Quotidien; taze günlük ekmek demek.. Ama Kanyon’daki mekana gidince çok şaşırdım. Günlük ekmek çeşitleri yanı sıra, öyle güzel ve sağlıklı bir mönü var ki anlatamam. [resim=20120914resim-185539F6][/resim] Le Pain Quotidien’in organik ekmekler, çorbalar, salatalar, makarnalar, iştah açıcı tartine ve muffin çeşitleri, kahvaltılıklar ve her biri taze olarak hazırlanan özel tatlılardan oluşan mönüsü var. [resim=20120914resim-185539F2][/resim] Telaffuzu çok zor olan lö-pen-ko-tid-yen’in en önemli yemeği; tartine.. Üçgen kesilmiş buğday ekmekleri ile hazırlanan, Belçika’ya özel, açık sandviçlere verilen isim. Ben keçi peynir, kuru incir, bal ve avokado, humus, salatalık turp, taze soğan ve baharatlı tahinli olan tartine’leri çok sevdim. Sıcaklardan da ızgara roast beef’li olan harika. Mutlaka denemelisiniz. [resim=20120914resim-185539C3][/resim] Le Pain Quotidien’in hikayesi Belçikalı şef Alain Coumont’un yemeğe duyduğu tutkunun yanı sıra lezzete ve kaliteye verdiği önemle başlamış. Alain Coumont, Belçika’da küçük bir çocukken, sayısız saatlerini sandalyesinin üzerinde, büyükannesinin ekmek yapışını izleyerek geçirmiş. Brüksel’de genç bir şef olan Alain Coumont, çalıştığı restoran için uygun ekmeği bulamayınca, çocukluk yıllarından süregelen ekmek tutkusuyla ilk fırınını ‘taze, günlük ekmek’ anlamına gelen ‘Le Pain Quotidien’ adı ile açmış. Organik ekmeklerinden yapılan tartine ve kahvaltı alternatifleri ile dünyanın dört bir yanında tutkunlarıyla buluşan Le Pain Quotidien, Türkiye’de de uzun ahşap masalarında misafirlerini ağırlıyormuş. 6 yıldır da Türkiye’de faaliyet gösteriyormuş. Peki benim neden şimdi haberim oldu? Çünkü çok sevgili dostum olan Murad Oldaç, Shaya Grubu Yiyecek Servisleri’nde İş Birim Direktörü oldu. Murad Oldaç, en son Koç Grubu’nda Elmadağ Divan Oteli Genel Müdürü’ydü. Çok başarılı ve çok dinamik bir insandır. Yiyecek sektöründe büyümek isteyen Shaya Grubu da, Murad Oldaç’ı transfer etti. [resim=20120914resim-185539A7][/resim] Oldaç’la Kanyon’daki lö-pen-ko-tid-yen’in en belirgin karakteristik özelliklerinden biri olan tahta uzun masalarda oturduk. Harika, sağlıklı ve çok değişik bir deneyim sağlayan yemeğimizi yedik, sohbet ettik. “Evlere servis yok mu Murad?” dedim, yeni başlamışlar.. Harika.. Ayrıca catering de yapıyorlarmış. Davetler için bulunmaz bir fırsat lö-pen-ko-tid-yen’in lezzetleri ve tatlıları.. [resim=20120914resim-185539D6][/resim] Ayrıca mekana giderseniz istediğiniz ürünleri de satın alabiliyorsunuz. Yarım ya da çeyrek olarak da satın alabileceğiniz organik ekmek çeşitleri, özel kavanozlarda satışa sunulan organik reçeller ve sürülebilir çikolatalar bu ürünlerden bazıları. Özel zeytinyağı, güneşte kurutulmuş domatesler ve özel pesto sosu da yemeklerinize tat katmak için ideal. Bence lö-pen-ko-tid-yen deneyimini giderek bizzat yaşayın, bu lezzetlerle tanışmak için benim gibi geç kalmayın.. LPQ Kanyon (0212-353 06 77) Müdürü Selen Karaçetin sizleri bu lezzetlerle tanıştırmak için bekliyor..