NERESİ İN, NERESİ OUT?

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 31-05-2006 10:42
İstanbul'da yaz sezonu hızlı açıldı.. Boğaz eğlencesi karıştı.. Yenilenen Sortie'nin içinde hangi mekanlar var? Supper Club'u gördünüz mü? Reina ne yapıyor? Sapphire, New Yorker, Cahide Sayfiye, Borsa, Loft, 360, Sunset, Ulus 29... Binlerce restoran, gecce kulübü, bar, cafe, balıkçı ve kebapçı var İstanbul'da.. [resim=2006053199kenan8-31mayisjpg][/resim] Japon, Çin, Amerikan, İtalyan, Meksika, Rus, Fransız, Cezayir.. Hangi ülkenin mutfağını ararsanız hepsi İstanbul gecce hayatında mevcut.. 400 derece volkanik taşta pişen etler, tepenyakiler ve Londra'nın meşhur Çin restoranı Hakkasan bile İstanbul'da... [resim=2006053199kenan7-31mayisjpg][/resim] Peki hangisine gideceğiz, ne yiyip, ne içeceğiz, kaç para ödeyeceğiz? Hangi mekandan zevk alıp, ağzımızın tadıyla çıkacağız? Nasıl rezervasyon yaptıracağız? Mekanların özellikleri, mönüleri ne? Vale parking var mı, kredi kartı geçer mi? Gittiğim mekan değer mi? İşte tüm bu soruların cevaplarını, 'gecce summer guide / 2006' da bulacaksınız.. 'gecce summer guide' gurme kurulu toplandı ve başta İstanbul olmak üzere, Bodrum, İzmir, Çeşme, Antalya, Göcek, Kuşadası, Marmaris gibi tüm yazlık bölgelerdeki restoran, club, cafe, beach ve otellere yıldız verdi.. [resim=2006053199kenan6-31mayisjpg][/resim] Kim, kaç yıldız aldı, hangi mekan pahalı, hangisi ucuz, hangisini tavsiye ettiler, hangilerini tavsiye etmediler, hepsi 13 Haziran'da Yay-sat bayiilerinde satışa sunulacak olan 'gecce summer guide / 2006'da olacak. Kenan Erçetingöz, Ali Esat Göksel, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Teoman Hünal, Gülsüm Sami, Vedat Başaran, Mike Norman, Dilara Koçak, Hasan Sabuncu ve Randolf Ward Mays'den oluşan gecce gurme kurulu, önceki gün swissotel Chalet restoranda toplandı ve yaklaşık 5 saat süren bir toplantıdan sonra tüm mekanlara puanlarını verdi. Mevsimlik bir restoran olan ve Alp dağlarının eteklerinde yer alan ülkelerin geleneksel yemeklerini servis eden Chalet restoranda toplanan gecce gurme kurulu için swissotel başahçısı Christopher Peach tarafından çok özel bir 'gourmet' mönüsü hazırlandı. [resim=2006053199kenan5-31mayisjpg][/resim] Limon aroması eşliğinde ıstakoz çorbası, körili domates salsa sosu ve grissini eşliğinde ızagara deniz tarağı, beyaz balsamic sos ve kabak tohumu yağı sozu ile keskin kokulu yaprak salatası, karamelize edilmiş terrin ile Çin usulü barbekü ciğer, yeşil elmalı granite ve portokal tuzu ile fesleğen jölesi, kuşkonmaz köpüğü ve zeytinyağlı kök sebzeleri eşliğinde buğulanmış levrek fileto, morel mantarı sosu ile kekikle beslenmiş kuzu filetosu, hafif baharatlı karamel ve vanilyalı bourbon dondurması eşliğinde çikolata sabayon.. gecce gurme kurulu, bu çok özel mönü için swissotel başaşçı Christopher Peach ve ekibini ayakta alkışladı. Bu titizlik, ciddiyet ve profesyonellikle büyük bir emek karşılığı hazırlanan Türkiye'nin ilk ve tek 'gecce summer guide / 2006' dergisi, 13 Haziran'da tüm seçkin kitabevi ve bayiilerde satışa sunulacak. Evinizde, arabanızda, çantanızda, sekreterinizde, teknenizde bulunmasında fayda var.