ZEYTİN AĞAÇLI REİNA

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 04-06-2004 14:00
Açılışları sevmem, gitmem. Çok kalabalık ama boş kalabalık olur. Hiçbir tat alamam ve gerçekleri göremem. O yüzden Reina'nın açlışına gitmedim ama prensibimdir, ikinci gün mutlaka giderim. Açlışta 4000 bin kişi geldi de, ikinci gün ne olacak acaba? Önemli olan parayı verip kimler geliyor? Dün akşam Reina'daydım.. Havalar henüz ısınmadı, soğuk ve sert bir hava vardı.. Reina'da tüm tüplü ısıtıcılar çalışıyordu. Bu arada konumuzla ilgisi yok ama Allah korusun bu tüplü ısıtıcılara bir türlü ısınamadım. Heran bir şey olacakmış gibi geliyor bana. Önlem almak lazım. Neyse efendim, Reina, ikinci günde tıklım tıklım doluydu. Öncelikle ben Reina'nın tüm mekanlarına hakim olan barındaydım. O merdivenlerin üstündeki barı çok seviyorum. Barmen çocuklarda çok efendi, saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum. Reina'da bu sezon yapılan en büyük değişiklik 5 adet zeytin ağacının dikilmesi.. Ama baba zeytin ağaçları. Memleketimiz, İzmir Urla'dan getirilmiş.. Tanesi 3-4 bin euro ediyormuş.. Reina Zeytin ağaçları altında güzel bir Reina olmuş.. Tepeden görünüm güzel.. Reina'daki mekanları sayacak olursak, barın solunda Reina'nın kendi restoranı var. Dün akşam bir masa boş yer yoktu. Reina'nın mutfağı mükemmel. Bir aşçısı var, müthiş. Harikalar yaratıyor. Woks Barın sağında ise yeni açılan Woks Restoran var. Cemal Delen, Rıza Akkaş (Köşebaşı Nişantaşı'nın eski müdürü), Kemal Gedik (Laila'nın eski müdürü).. (Kötülerden herkes kaçıyor!) ortaklığında kurulmuş yeni bir restoran. Rıza Akkaş ve Kemal Gedik'in profesyonellikleri, Cemal Delen'in yöneticiliği ile birleştirilerek pozitif bir sinerji yaratılmış. Küçük, şirin bir restoran Woks. Bir hafta gibi çok kısa bir sürede Reina ailesine katılmış olan Woks'un doğal olarak ufak tefek eksiklikleri olabilir ama en kısa sürede mükemmeli müşterilerine sunan ve İstanbul gecce yaşantısında bir klasik olarak yerini alacak bir mekan olacak gibi görünüyor. Mevsim göz önüne alınarak ve insanların sağlıklı beslenme eğilimlerine cevap verecek şekilde hazırlanmış mönü ilginç; Zeytinyağlı Enginar karidesli, Somon füme, Rokalı Woks salatası, Nar ekşili, keçi peynirli Woks salata, Yengeç salatası, Gorgonzola soslu salata.. Ana yemeklerde ise, Woks Ramsteak, özel sosu ve buharda karnıbahar ve de havuç eşliğinde, Gravy soslu dana tranş, Poulet indien mevsim sebzeleri yatağında özel marine edilmiş tavuk butu, Somon Woks usulü, Kuzu pirzola ıspanak , patates püresi ve mantar eşliğinde, Woks dana eti parçacıkları brokoli ,mantar,marine yeşil zeytinin birlikteliği çin eriştesi yatağında. Woks bademli tavuk..Tatlılar; Sorbet citron, Çikolatalı Sufle, Grand Dessert Meyve tatlı ve dondurmanın buluşması, Beyaz çikolatalı mevsim meyveleri... Harika görünüyor Woks'u denemek lazım.. Mio Reina'nın yine yeni bir mekanı; Mio. Tolga Atalay'ın 8 günde hazırladığı İtalyan Restoranı Mio harikaydı. Dün akşam Mio'da yemek yedik. Papermoon ve Tampa'da çalışmış Fahrettin Türkmen ile Havana'da çalışmış olan kardeşi Oğuz Türkmen olunca Mio'da harika olur.. Olmuş da zaten.. Bir pizzarlar yedik, anlatamam.. Süper, mükemmel, Perfecto.. Mio, Reina'da sol üst köşede.. Kesinlikle tavsiye ediyorum.. Niş Mio'nun altında Niş var.. Hiç gitmedim, yemeklerini denemedim ama bu yaz kesin gideceğim.. Dragon Dragon aynı yerinde, dimdik duruyor.. Dragon'u anlatmaya gerek yok. Dünyanın en iyi ve en kaliteli ve en ucuz Çin restoranı.. Gitmediyseniz, çok yazık.. Köşebaşı Dragon'un altında Köşebaşı duruyor ama dün gecce her yer tıklım tıklımdı, bir tek Köşebaşı bomboştu. Ocağın başında bir-iki kişi vardı.. Neden acaba? Eee, Etiler'deki 10 milyonluk çöp şişi, Reina'da 20 milyona verirsen olmuyor. İnsanlar bir sene yiyor ama ondan sonra o şişler midesine oturuyor!. Benihana Köşebaşının köşesinde deniz kenarında Benihana var.. Denizin kenarını komple almış ama Benihana'da boştu.. Neden? Çok pahalı da ondan.. Hem de very very expencive.. O zaman insanlar gitmiyor işte.. S Cafe Alt katta bir de S Cafe var.. Yeşil yapraklı bir dekorasyon yapmış S Cafe ve fena değildi. G By Karaf-Zarifi Gelelim Reina'nın üstündekilere. Bir kat üstte G by Karaf, onun da üstünde Zarifi var.. Oralara çıkamadım, bakamadım. Söz haftasonu bakar, onları da size anlatırım. Reina, 2004 yaz sezonunu zeytinağaçları konseptiyle açtı. "Bundan sonra, herkes bahçesine zeytinağacı dikecek" diyen Mehmet Koçaslan dün gecce yoktu ama işletmeci Ali Ünal, her zaman ki gibi, oradan oraya koşturup duruyordu. Aferin Ali Ünal'a.. Üçüncü sezonunda, Reina yine bir numara.. Tebrikler, hayırlı ve de uğurlu olsun.. Her türlü şikayelerinizi bana bildirebilirsiniz, ben tepelerine inerim merak etmeyin.