ÇIRAĞAN'DA CHEF'S TABLE

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 03-04-2008 13:59
Geçen gün 'gecce gurme kurulu' üyemiz olan Mimar Ali Esad Göksel aradı ve 'Çırağan'ın mutfağına gel' dedi, gittik. Meğer her Salı, Hıncal Uluç Tarikatı'nın Ortaköy Ertekin'de buluştuğu gibi, Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un Saray Bölümü mutfağında Chef's Table (Şefin Masası) kuruluyormuş. Sinpa'dan Sima Gandur, P&G'den İhsan Karagöz, CNN Türk'ten Teoman Tükeler, Effect Ajans Başkanı Gonca Karakaş, Çırağan Satış Pazarlama Direktörü Pınar Kartal Timer ve Çırağan Genel Müdürü Henri R. Blin vardı masada.. Bu arada Çırağan Oteli yeni Genel Müdür Henri R. Blin, bir zamanlar Q Jazz Bar'da yaşananların hiçbirini bilmiyor, birazcık anlatınca gözleri faltaşı gibi açıldı ve çok şaşırdı. Olaylardan haberi olmayan yeni Genel Müdür, Hıncal Uluç ve Q Jazz'ın sahibi Mehmet Ali Açılmış'ı da otele bekliyor.. Elçiye zeval olmaz. [resim=2008040399ciraganpk_executivechef_rudolfvannunenjpg][/resim] Çırağan Oteli Baş Aşçısı Rudolf Van Nunen, "Salı günleri Çırağan Palace Kempinski Istanbul'un Saray'ındaki Enderun mutfağında düzenlediğimiz Chef's Table/Şef'in Masası'nı her şeyden önce iş ortaklarımıza, bize türlü şekillerde destek veren İstanbullulara teşekkür etmek için yapıyoruz... Bir diğer sebep de burada mutfak sanatı alanında (özellikle yemeklerin besin değerleri ve yerel ürünlerin kullanımı odaklı) neler yaptığımızı, ne tür çabalar ve ilerlemeler gösterdiğimizi herkesle paylaşmak istiyoruz' dedi. Çırağan Kempinski İstanbul restoranlarında yüzde yüz Saf Kakao Yağı kullanılıyor ve Mycryo şeklinde kızartılıyor. Mycryo daha doğal bir lezzet ve sağlıklı beslenme için yeni, rahat ve kullanışlı bir kızartma yolu. Her türlü et, balık ya da sebze için kullanılabiliyor. Kokusu giderilmiş saf kakao yağı. Diğer yağların aksine malzemelerinizin aromasını ve lezzetini maskelemiyor, onların doğal lezzetini ortaya çıkarıyor. Ayrıca 200ºC'den yüksek ısılara dayanıklı ve mükemmel bir sonuç veriyor. Mycryo, yüzde sıfır kolestrole sahip ve saf bitkisel yağ. Çok az Mycryo kullanarak daha sağlıklı bir ve az yağlı bir yemek sunabiliyorsunuz. Kullanılan deniz tuzu saf ve tek, tamamen doğal ve geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor. Magnezyum ve kalsiyum gibi önemli deniz suyu elementlerini koruyor. Kristal halinde, yedikten sonra acı bir tat bırakmıyor. Yoğun tuz tadı daha az, tuz tadını aza indirgemek isteyenler için avantajlı bir seçim. İşte bizim gittiğimiz Chef's Table mönüsü; 'Çırağan' Kaz Ciğeri Üçlüsü 'Terrine', Çiğ kaz ciğeri ve deniz tuzu, Zencefilli ekmek üzerine sotelenmiş kaz ciğeri, Mango, 25 yıllık balsamic şurubu ile Avrasya Ördek Göğsü Susamlı Bok Choy, Kızarmış erişte ve yaban mersini esansı Fındıklı ve Karamelli Parfait Balkabaklı dondurma ve konyaklı bayır turbu kıtırları ile Ayva parçaları 'Armagnac'lı kestane Nar ve şekerli gökkuşağı Kahve veya çay