TOPAZ'DA YUNAN HAVASI!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 14-03-2008 07:17
Topaz Restoran, ilkbaharı Ege rüzgarları ile karşılıyor. Her mevsim farklı bir Akdeniz ülkesinden misafir aşçı ağırlayan Topaz Restoran, ilkbahar dönemi için Atina'nın en popüler restoranlarından "48"in sahibi ve şefi olan Christoforos Peskias ile anlaştı. Önceki akşam Peskias'ın, Türk gurme'lere tadım yemeği vardı. Meslek eğitimini Boston Üniversiesi'nde tamamlayan Peskias, aralarında gastronominin en kıymetli ustası olarak bilinen ve de 2 yıl üst üste dünyanın en iyi restoranı seçilen "El Bulli"nin de sahibi olan Ferran Adria'nın da bulunduğu çok önemli şeflerin yanında çalışma fırsatını yakalamış, son derece yaratıcı bir şef. Tadım mönüsünde şunlar vardı; İskorpit ceviche, kırmızı biberli hamsi tart- kalamata zeytin - greyfurt, marine uskumru-marine salatalık ve "ouzo" jölesi, ızgara ahtapot- mercimek fava-truf yağı, prosciutt rezene-portakal, kaz ciğeri ve nar ile doldurulmuş bıldırcın ve julienne sebzeler, damla sakızlı panna cotta ve gül özlü çilek ile.. Lezzetler süper olmakla birlikte, gurme'ler bazı başlangıçların küçük küçük olmak kaydıyla, aynı tabakta sunulmasını istediler. Tatlı sonrası gelen fesleğenli limon çello müthişti. Kıbrıs Rum Kesimi doğumlu Şef Peskias, "Yemek kültürünüzün çok eskiye dayandığını ve çok zengin olduğunu biliyorum. Biz size kendi kültürümüzden bir şeyler katarken, sizin kültürünüzden de bazı şeyleri öğreniyoruz ve ülkemizde uygulayacağız. Bu kültür alışverişinden iki tarafın da faydalanacağını ümit ediyorum" dedi. Topaz'ın sahipleri ve şef Peskias ile ekibi yaz ortalarına kadar sürecek bu birliktelikten oldukça iddialı sonuçlar elde edeceklerini ve 2 komşu ülkenin birbirine yakın yemek kültüründen müthiş sonuçlar çıkaracaklarını düşünüyorlar. Topaz'da yaşanacak olan bu kültür alışverişinin başlangıç tarihi 15 Mart olacak. [b]BİCE'DE TRANSFER DEVAM EDİYOR![/b] Süzer Plaza'da hazırlıkları tamamlanan dünyaca ünlü İtalyan restoran Bice'de transferler devam ediyor. 12 yıldır Papermoon'da görev yapan salon şefi Erol Usta'dan sonra, aşçıbaşı olarak da en son Tuus'da görev yapan İtalyan aşçı Giovanni'de Bice ile anlaştı. Ayrıca Papermoon'un ilk kurulduğu yıllarda salon şefliği yapan ve sosyetenin sevdiği İtalyan Victorio Sindoni Bice'de görev yapacak. [b]ÇAPA'YA ÖDÜL[/b] Biz 5 yıldır "Mekan Oscarları" adı altında, muhteşem bir organizasyonla İstanbul geccelerine hizmet edenlere ödül veriyoruz. Yetkililer yeni yeni anlamaya başladı bu ödül işinin kıymetini.. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Çapa-Marka'nın işletmelerindeki üstün kalite, tasarım ve müşteri odaklı hizmet anlayışının, İstanbul ve Şişli'nin turizmine katkılarından dolayı İzzet Çapa'ya plaket verdi.. Bravo sayın Sarıgül, biraz geç oldu ama olsun.. İstanbul'a, yeme-içme, gurme ve eğlence anlayaşına katkısı olan herkese çekinmeden ödül verin, teşvik edin. Biz gecce.com olarak her yıl 50 mekana ödül veriyoruz. Bu yıl ki 2007 ödülleri ise Haziran ayının ilk haftasında yine muhteşem bir organizasyonla dağıtılacak. gecce.com olarak yetkilileri de harekete geçirdiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz. Yaşasın internet magazinciliği.. Yaşasın gecce.com