AŞÇILI THY UÇAKLARI

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 26-04-2007 10:00
[resim=2007042699kenannn1jpg][/resim] Eskiler, 'Yediğin, içtiğin senin olsun gördüklerini anlat' derlerdi ama devir değişti.. New York seyahatinde ve New York'ta öyle güzel şeyler yiyip, içtik ki, gördüklerimiz solda sıfır kaldı.. Usaş'ın kapanmasının ardından kurulan 'Turkish DO&CO' firmasının hazırladığı yeni mönülerle uçtuk New York'a.. İlk uzun uçuş mönüsü ve değişikleri görme adına.. Daha önce Avrupa uçuşu olarak Viyana'ya gitmiştik. Şimdi de uzun uçuşlarda THY'deki değişiklikleri görmek için New York'a uçtuk.. Tabii bu sefer eşlerimizle birlikte.. (Yılda bir kez de olsa, erkek erkeğe çıktığımız gurme gezilerine eşlerimizi de götürmek ve seslerini kesmek lazımdı.. Yoksa sürekli başımızın etini yiyorlardı.. ) Aynı zamanda 'gecce guide gurme kurulu'nda görev yapan gurmelerden Ahmet Örs, Ali Esad Göksel, Mehmet Yalçın, Teoman Hünal, Figen Batur ve Mehmet Yaşin'le birlikte uçtuk New York'a.. Tabii THY Basın Müşaviri Ali Genç ve eşi de bizimleydi.. [resim=2007042699kenannnn4jpg][/resim] Daha önceki yazılarımda, 'Bundan böyle THY uçaklarında aşçı görürseniz şaşırmayın' demiştim.. Dediğim çıktı ve New York uçuşunda Avusturyalı başaşçı Richard Grimaldi, THY uçağında görev yaptı. Bu THY'de bir ilk.. DO&CO'nun sahibi Atilla Doğudan'ın sağkolu olan kibar hanımefendi Martine Muck da uçakta bizimleydi. İlk önce isme özel yazılı çok şık mönüler dağıtıldı yolculara.. Bu mönüleri İzzet Çapa'nın görmesi lazım.. Gümüş yaldızlı özel mönüler.. Daha sonra bir servis arabası dolaşmaya başladı.. İskoçya usulü somon füme/yabanturp, Akdeniz mahsülleri salatası, yaprak dolma/imam bayıldı, pastırma, beyaz peynir, tavuklu Sezar salatası, ev yapımı sigara böreği.. [resim=2007042699kenannn22jpg][/resim] Servis arabasından istediğinizi alıyorsunuz.. Daha sonra siyah zeytinli brucshetta eşliğinde nefis ve sıcacık bir mercimek çorbası ikram edildi. Ana yemeklerde ise üç seçenek vardı; Beğendi ve iç pilavlı şiş kebap.. Akdeniz sebzeleri ve tereyağlı kuşdilli patatesli levrek ızgara veya kurutulmuş domatesli ve roka salatalı rigatoni.. Benim tercihim şiş kebap olurken, eşim rigatoni'yi tercih etti. Daha sonra yine servis arabasında zengin peynir çeşitleri ve meyve servisi dolaştı. Türk lokumu, baklava çeşitlerinin yer aldığı tatlı arabasında DO&CO çikolatalı Mus vardı.. Taze çekilmiş kahve ve çaylar ise Demel'in minyatür tatlıları eşiliğinde servis edildi.. Bunlar servis edilirken başaşçı Richard sürekli gözlemliyordu. Durun daha bitmedi.. İkinci mönüde ise mantı, kahvaltı seçenekleri, yumurtalar vs. vardı.. Ve yukarıda yazdığım tüm bu güzellikler dünyanın en iyi restoranlarından birinde değil, THY'nin New York uçuşunda bir aşçı eşliğinde yaşanıyordu.. İnanılacak gibi değildi ama gerçekti.. [resim=2007042699kenannnnnnnn3jpg][/resim] Tabi bunlar sadece business class yolcuları için geçerli mönüydü. Ekonomi bölümünde ise yine iki servis halinde, çoban salata, barbunya, çikolatalı mus, peynir, kraker, tereyağ ve ana yemeklerde ise köfte ve makarna seçenekleriyle, ikinci mönüde ise tavuklu sezar salata, imam bayıldı, kaymaklı revani, kraker ve tereyağ gibi daha önceki ekonomi mönüsünden çok daha zengin ve lezzetli bir mönü bulunuyordu. Tabi netice olarak bu seyahatteki bu zengin mönüler demo'ydu ve deneme amaçlı yapılmıştı.. Business Class'ta oturan tüm yolcular bu zengin mönü ve aşçı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler ve yolculuk sonunda hem THY yetkililerini, hem de aşçıyı tebrik ettiler.. Avrupa uçuşlarında değişen THY mönüsü, uzun uçuşlarda yukarıda anlattığım ve yaşadığımız şekliyle aynen 15 Mayıs gibi uygulanmaya başlanacak.. Tabii biz gurmelerin özel olarak yaptığı bir takım eleştiri ve öneriler dikkate alınarak son haliyle THY yolcularına hizmet vermeye başlayacak.. Turkish DO&CO catering firması sayesinde THY, servis hizmetlerinde dünya birincisi olma yolunda ilerleyecek ve adından çok söz ettirecek gibi görünüyor.. PS.. New York'ta yediğimiz-içtiğimiz yerleri, top restoranları ise ileriki yazılarımda anlatmaya devam edeceğim..