Kendini cheesecake zanneden irmik tatlısı!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 05-11-2013 00:23
Çok değişik bir dekorasyon ve tepeden tırnağa yepyeni ve dinamik bir ekip var. Genç mutfak şefleri Efe Anıl Çetin, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi mezunu. Eren Kesimer ise Mutfak Sanatları Akademisi mezunu.. Pırıl pırıl, heyecanlı ve istekli iki genç.. Bu iki genç yetenek, inanılmaz lezzetler yaratmışlar. Klasik yemekleri çok farklı yorumlamışlar. Çok özenmişler. Yaratıcı bir mutfak oluşturmuşlar ve çok güzel sunum yapmışlar.. Aşağıda okuyacağınız detaylı gurme yazısından ve yemek resimlerinden sonra eminim ki hemen Limonata Apartment'in yolunu tutacak ve bu lezzetleri tatmak isteyeceksiniz. 125 kişilik kuveri bulunan restoranda, 65 kişilik tavanı açılabilir ve sigara içilebilir kış bahçesi mevcut. Restoran Yöneticisi Caner Bijan da mesleğinde tecrübeli ve işine hakim birisi. Hep söylerim mekanı mekan yapan ekiptir. Aşçılar, şefler, garsonlar ve güler yüzlü bir servistir. Servis konusunda Çapa Marka'ya laf söylenmez. Gelelim lezzet şölenine… Limonata Apartment'ta benim seçimlerim şunlar oldu; Başlangıç tabağı; Humus. Hatay'dan özel hazırlatılan kırık yeşil zeytin, zeytinyağı ve ceviz reçeli. Parmesanlı grissini. Kuru domatesli, zeytinyağlı focaccio ekmeği. Roll ekmekler [resim=20131105resim-002637MS][/resim] Grissini ve ekmekler kendi pastanelerinde üretiliyormuş. Bir mekan için bu çok önemli. Makarnalar hayli çeşitli ve değişik yorumlanmış. Benim tercihim "İzzet'in makarnası" oldu. Şakşukalı, (patlıcan ve kabak) yoğurtlu, orecchiete, çiğ domates soslu.. Şakşuka'nın makarnaya bu kadar yakışacağını hiç tahmin etmezdim. [resim=20131105resim-002711TT][/resim] Füme somon salata: Füme somon, baby mısır, roka, dereotu, turp, kapari ve creme fraiche, Kinoa tabbuleh ile servis ediliyor. Sıfır karbonhidratlı kinoa, Hatay nar ekşisi ve yedikule.. Çok hafif ve çok lezzetli bir başlangıç olmuş. Fırınlanmış sosyetik kıtır mantı, kök sebze baharatlı süzme yoğurt ve acı yağ.. Ben yanında Çi börek (mönüde yazıldığı gibi) de istedim. Mini Tatar börekleri olan Çi börek ve keçi yoğurduyla hazırlanmış haydari sos.. Bu lezzete dayanmak mümkün değil.. [resim=20131105resim-005715HA][/resim] Gelelim Limonata Apartment'ın en özel pizzalarından birine; Kokoreç pizza.. Kokoreçli pizza mı olur demeyin, olmuş. Hem de çok güzel olmuş. Günlük mozarella ve kokoreçle hazırlanan, domates, biber ve baharatlı pizza.. Çok lezzetliydi. Kesin tavsiye ediyorum. [resim=20131105resim-002928VL][/resim] Rokfor ve guacomoleli, antrikot kıymasından özel hazırlanmış burger. Ekmekler 50 yıllık maya ile hazırlanıyormuş ve el yapımı. Mekanın en çok tercih edilen lezzeti olan burgerler rende sürk peyniri ve maydanozlu patates kızartması ile servis ediliyor. [resim=20131105resim-003018SN][/resim] Bu yazdığım lezzetleri öyle yavaş yavaş yedim ki, öyle evirip çevirip tadına vardım ki, masadakiler bile şaştı kaldı. Bir aşçının en büyük marifeti, finali güzel yapmasıdır. Mekandan ayrılırken ağızda çok güzel lezzetlerin kalması çok önemlidir. Limonata Apartment'ın tatlıları beni benden aldı. Tatlıların en ilginci; Saksıda Tiramisu Müşterilerin saksı zannedip bardakla su dökmeye kalkıştığı, yenilebilir topraklı, marsala kremalı tiramisu. Mükemmel. [resim=20131105resim-003113RU][/resim] Siparişle birlikte anlık hazırlanan, bitter soslu kıtır profiterol. Mükemmel. Her ne kadar adı bildiğiniz cheesecake olsa da bildiklerinizi unutturacak sürprizli bir New Yorker cheesecake. Mükemmel (sürprizi söylemeyeyim, tadınca anlarsınız) [resim=20131105resim-003224XC][/resim] Creme Brulée.. Tarhunlu, menengiç kahveli ve frambuazlı 3'leme.. Veeeeeee..... Kendini cheesecake zanneden irmik tatlısı Fındık daquaslı, sütlü irmik tatlısı. Ek olarak el yapımı portakal sos ile servis ediliyor. İrmik helvasının muhteşem yorumu. 10 numara.. [resim=20131105resim-003321RA][/resim] Limonata Apartment'ın genç mutfak şefleri Efe Anıl Çetin ve Eren Kesimer'i yarattıkları lezzetler ve sunumlar için tebrik ediyor, alkışlıyorum…