YENİ MEKANLAR NE?

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 27-09-2003 03:00
Megakent İstanbul’da, eğlence ve yemek sektöründe 2004 kış sezonu açıldı. Boğaz-Ortaköy-Kuruçeşme ve Bodrum-Çeşme yazlık mekanlar sezonu kapatırken, Etiler, Beyoğlu, Nişantaşı, Ritz Otel ve Ortaköy kışlık mekanlar sezonu yavaş yavaş açmaya başladı. Şöyle düşündümde, bir zamanlar çok popüler olan ama zaman içinde tarihe karışan bir çok mekan var; Le Cigare (Ruhsat problemi) Le Select (İşletme hatası), People (Acele karar), Cat Walk (Tartışma), Sellam (Ruhsat problemi), Down Town (Sıkılma), Cheffs (Mekan kirası fazlalığı), Douef (Yanlış yönetim), Süleyman Nazif (Yenilenme), Tumbleweed (Yenilenme), The Mix (yenilenme), Circus (Yanlış yönetim), Cam (Yanlış konsept), Cafe de Paris (Kazık atma mantığı), Zihni&Friends (Tartışma), Freinds&Trends (Yenilenme), Woo (Yenilenme. Yukarıdaki isimlerin çoğu zamanın en 'in' yerleriydidi! Kiminin ömrü çok kısa oldu, kimi ortağı ile anlaşamadığı için kapandı, kimi ruhsat problemini halledemedi kapandı, kimi etrafa kazık attığı için tutunamadı! Yani bu işler öyle göründüğü gibi kolay değil. Amma! Kapananlar olduğu gibi bu sezon açılanlar ve açılacak olanlar da var. Mesela; Apartment.. Etiler'deki Friends&Trends'in yerine açılıyor. İzzet Çapa'nın futbolcu Sergen ile ortaklık yaptığı mekan. Dekorasyon süper modern ve cam konsept oldu. Mekanın her köşesine pencere açıldı. İşletmeciliğini Tolga Sezgin yapacak. Amerikanvari bir restoran-cafe olacak. Avangarde; Nişantaşı'nda Süleyman Nazif'in yerine açıldı. Patron yine İzzet Çapa. Restoran-club tarzında. Harika bir mekan. Bolita; Ortaköy'de yeni açılan Küba restoranı. Türkiye'de ilk. Entresan bir mönü ve ilginç bir ortam var. Patron, Karafaki'nin sahibi olan Göksel Sunter. Centro; The Ritz Carlton'un içinde. İtalyan ve Çin ağırlıklı bir mutfak ve ilginç bir ortam var. Patron İzzet Çapa. Estremo; Levent Barlar Sokağı içindeki Woo'nun yerine açıldı. Sahibi Cem Bişkin. İşletmeci ise Sabi Totah. Restoran-Club tarzında çalışacak. HYP-Sabahattin; Nişantaşı'ndaki HYP, Sabahattin balıkçısıyla birleşti. Çok anlatılıyor. Sahibi Erol Kaynar. Karnivor; Beşiktaş Akaretler Yokuşu'nun başındaki The North Shield Pub'un üst katında açılacak. Türkiye'nin ilk barbekü ve kadehte şarap restoranı. Etiniz pişerken göreceksiniz. İstediğiniz şarabı kadehle içebileceksiniz. Sahibi Teoman Hünal. Salomanje; Nişantaşında yeniaçılacak olan cafe. Sahibi yine Erol Kaynar. Redroom; The Ritz Carlton'un altında açılan ilginç bir gecce kulübü. Üyelik gibi bir sistemle çalışıyor. Kapıda ismi olmayan kimse giremiyor. Patron, Bodrum Tantra'nın sahibi olan Gökhan Yüzbaşıoğlu. Amsterdam gecce kulüplerine benziyor. Junior, canlı müzik yapacak. Her ay, büyük bir parti yapılacak. Le sülo; Gatto'nun alt katında olan restoran bölümüne açılıyor. Gatto'nun ortağı olan Süleyman Köse'nin adından geliyor Lösülo. Cihan Doğan sahneye çıkacak. Gatto'da restoran bölümü kalktı. Sadece kulüp olarak devam edecek. Asmalı Meyhane ve Le Select'in yeni adıyla, bomba yeride İzzet Çapa'ya ait. Yakında onlarda açılacak. Sezon başladığı için ben sizler adına bu yeni mekanları tek tek dolaşıp gözlemlerimi ve her türlü detayı aktarmaya çalışacağım. Bu arada sizlere ilginç dedikodular da vereceğim. İlk olarak haftaiçi Centro'ya gittim. Bu sezon The Ritz Carlton çok hareketli olacak. Ritz Carlton'un her köşesinde değişik ve yeni bir mekan var. Bu da, sürekli hareket ve sirkilasyon demek. The Ritz Carlton'a Dolmabahçe stadının karşısından girdiğiniz zaman ilk başta Chocolate, hemen yanında Margaux, sinema girişinde Centro ve aşağıda ise Redroom var. Ritz Carlton'daki süper lüks sinemaya giderken veya güzel bir akşam için değişik mekanları deneme şansınız var. Centro'dan içeriye girer girmez ferah ve rahatlatıcı bir mekanla karşılaşıyorsunuz. Dekorasyon beyaz ağırlıklı, rahat masa ve koltuklar ise dikkat çekici. Hemen ortadaki koccaman masa ise hayli ilginç. Herhalde tüm sülale oturup çok keyifli bir akşam yemeği yiyebilmek için tasarlanmış. Objeler, abajurlar, tabak-çanak bardaklar harika. Servis ve lezzet, İzzet Çapa klasiği.. Peki, Centro ne zaman yapıldı, hazırlandı ve açıldı? Anlamak mümkün değil. Hangi arada oldu bütün bu hazırlıklar? İzzet Çapa ve ekibi her zaman olduğu gibi Centro'da oturuyordu. Ama İzzet Çapa, Centro'nun işletmesini büyük yengesi Sermin Çapa'ya vermiş. Yani Celal Çapa'nın ağabeyi olan Ahmet Çapa'nın ayrıldığı eşine. Yani, İzzet Çapa küçük yengesi Şebnem Çapa ile kanlı-bıçaklı ama büyük yengesini de bu işe sokarak bir denge sağlamış! Çok akıllıca. İzzet Çapa'nın kurmayları Rose, Tolga, Sincap hiçbir işe karışmıyorlar. Centro ile tamamen Sermin Çapa ilgileniyor. Sermin Çapa'ya 'ne alaka?' dedim, 'Evde örgü örmeye başlamıştım. İzzet çok akıllı bir çocuk. Bu işleri çok seviyorum. O yüzden teklifini kabul ettim' dedi. Pazartesi akşamı Serfiraz Ergun eşi ve misafirleri vardı. Hürriyet'ten Figen Batur fotoğrafçısıyla gelmişti. Monik-Ceri Benardate gibi isimlerde yerlerini almıştı. Bir ara kapıdan Ralf Tezman ve Derin Mermerci içeridekilerle selamlaştı. Yanlarında anne Tilda Tezman da vardı. Demek ki, Derin Mermerci annesinin kayınvalidesine koyduğu tavırları takmıyor! Bu arada Derin, Amerika'ya okumaya gidecekti ama şimdilik onu da durdurmuş. Demek ki Ralf'ten ayrılamıyor. Centro'da, İtalyan ve Çin ağırlıklı bir mutfak var. İzzet Çapa'nın yemek prodüktörü, pardon yönetmeni Gazi Ateş gözetiminde hazırlanıyormuş. Hani ilk kez bulgurlu risotto'sunu önerdiğim aşçı. Ama nedense Centro'da havalardaydı Gazi Usta! Eee, insan prodüktör olunca havaya girer değil mi? Ben somonlu fettucini denedim, eşim ise dört peynirli risotto. Ne yalan söyleyeyim ikisi de mükemmeldi. Centro'yu tavsiye ediyorum. İstanbul'da kış sezonu başladı. Yeni mekanlar tek tek açılıyor, eskileri kendisini yeniliyor. Başka hiçbir yerde bulamayacağınız bu mekan detaylarını bundan böyle 1 Ekim'de bayiilerde satılacak olan gecce night guide'da bulacaksınız. Takip edin, geccelerinizin keyfini doyasıya çıkarın.