İstanbul'da The St. Regis ve Spago

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 08-04-2015 13:29
Wolfgang Puck'ın Spago'su açıldı bu otelin teras katında.. Sessiz sakin.. Henüz kimsenin haberi yok.. Açılış yapmadılar çünkü. Puck, "Daveti Mayıs ayında yapacağım" demiş nedense? Herkesin Oscar Ödül Töreni’ndeki yemekleri hazırlayan şef olarak bildiği Wolfgang Puck yani.. Dünya çapında çok önemli bir şef, geliyor İstanbul'da restoran açıyor. Bu İstanbul için, turizm için çok önemli bir şey.. The St. Regis otelin lobisi muhteşem güzel.. Devrim Erbil'in İstanbul siluetini anlatan çok hoş bir tablosu var lobide.. Bakmaya doyamazsınız.. [resim=20150408resim-132348CE][/resim] Kapı karşılama 5 yıldız, personel güler yüzle "hoşgeldiniz efendim" demeyi ihmal etmiyor.. Asansörle teras katındaki Spago'ya çıktık. Kapıdan girince sol taraf bar-lounge, sağ taraf ise restoran.. Duvar dibinde biraz yüksek lojalar, cam kenarında ise manzaralı normal masalar mevcut.. Uzun zaman sonra İstanbul'da özlediğim bar muhabbeti için çok şık bara geçtik. Spago'nun ilginç kokteylleri ile dikkat çeken bir barı var. Ben malt viskiyle yapılan Smoke&Mirros denedim, harikaydı.. Papa Doble, Peach on Earth, Angel&Pouticians gibi değişik kokteyleri de denemenizi tavsiye ederim. [resim=20150408resim-132425KW][/resim] Barda, Hacı Sabancı ile oturduk sohbet ettik.. Genç yaşına rağmen çok başarılı bir iş adamı olan Hacı Sabancı'nın iş dünyasından, tankerlerden, denizcilik sohbetinden çok keyif aldım. Belli ki işinde çok tecrübeli ve profesyonel bir insan.. Özge Ulusoy'un da gelmesiyle birlikte hep beraber yemek bölümüne geçtik.. Restoranın duvarlarında, Wofgang Puck’ın Hollywood ünlüleriyle çektirdiği fotoğraflar dikkatimi çekiyor. Steven Spielberg, Quentin Tarantino, Meryl Streep, Amy Adams, Cameron Diaz… Bu resimler bizi Hollywood'da, Beverly Hills’deki efsaneleşmiş restorandaymışız gibi hissetmemize sebep oluyor. İlk başta yapılan ekmek servisine ve ekmek çeşitlerine bayıldım. Zaten Spago'nun en önemli özelliklerinden birisi de odun fırınından çıkan pizzalardır. Mesela füme Norveç somonlu pizzayı deneyin derim.. Wolfgang Puck’ın yarattığı pizzanın hamuru fırından çıktıktan sonra üzerine dere otlu Crème fraîche sürülüyor, ardından da frenk soğanı, somon incileri ve füme somon ekleniyor. Ama pizza maalesef sadece öğlen mönüsünde mevcut, akşam yok! Yemek mönüsü gayet net ve açık.. Ben, susam-miso koniler içinde gelen acılı tuna tartar denedim.. Çok iyiydi. [resim=20150408resim-133457UJ][/resim] El kesimi linguine, kral yengeç, karides, ıstakoz ve safranlı emülsiyon eşliğinde geliyor. Menünün denizden & çayırdan bölümünde yer alan dana filet mignon da kusursuzdu bence. [resim=20150408resim-133438KN][/resim] Tatlı bölümünü anlatmaya dilim dönecek mi bilmiyorum ama muhteşem bir tatlı şöleni yaşadık. Mandalinalı dondurmayla servis edilen Hurmalı Toffee Kek, Çikolatalı, Sufle, Fırınlanmış Alas, Bitter Çikolatalı Kaymak, Milföy, Günlük sorbe çeşitleri.. [resim=20150408resim-133414VP][/resim] Spago'nun inanılmaz boğaz manzaralı çok büyük bir terası var. Yazın o terasta yaşanacak keyfi düşünemiyorum. İstanbul ayaklarımın altında misali bir Spago keyfi yani.. Siz siz olun, bu keyfi deneyimlemek istiyorsanız hemen rezervasyon yaptırın. Çünkü şu anda 2 hafta sonraya yer bulmanız imkansız durumda..