İSTANBUL GİBİSİ YOK!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 20-11-2006 10:55
Fransa'ya yaptığımız Don Perignon ve Moet&Chandon davetinden döndük ve yine işimizin başındayız. Sizlere Fransa'nın güzelliklerini anlatacak halim yok. Tam tersine Fransızlar son zamanlarda iki şeyden rahatsızlar. Birincisi Fransızca'nın artık fazla rağbet görmemesi. İkincisi ise Fransız mutfağının düşüşü.. Bu iki durum onları delirtiyor. Çünkü her yerde İngilizce konuşuluyor ve İtalyan yemekleri ön plana çıkıyor.. Tabii bu durum Don Perignon ve Moet&Chandon şampanyalarındaki kültürü gözardı etmemizi gerektirmiyor. Sizlere kalite ve zevkin simgesi şampanyaları daha sonra detaylı şekilde anlatacağım. Şatolarda yediğimiz ve beyaz eldivenli garsonların yaptığı Rus servisli muhteşem yemekleri ve Moet&Chandon'un 28 km'lik mahsenini ve 5 milyar dolarlık stoğunu da anlatacağım ama önce Türkiye'ye İstanbul'a dönmek istiyorum. Çünkü Paris'te gittiğimiz ve de iyi denilen gecce kulübünü görünce bizim kulüplere çok haksızlık yapıldığını düşündüm. Ve geldiğim gecce soluğu Cahide Variete'de aldım. Daha doğrusu yemek için Banlieue6080'i tercih ettim ve İstanbul'la, İstanbul gecceleriyle, kalite, lezzet, servis, dekor, aşçı ve işletmecilerle gurur duydum. İstanbul'da bir aşçı düşünün ki, her haftasonu dünyanın önemli şehirlerine gidip, en önemli restoranlarını dolaşıyor, mönülerini inceliyor, aşçılarla temas kuruyor ve İstanbul'da çalıştığı restoranda Türk tatları ile inanılmaz bir kambinasyon gerçekleştiriyor.. Kobe Beef Tataki ile Çıtır Gümüş'ü, Moğol bonfile ile kus kus'u birleştiriyor.. Sushi'de Amerika ve Avrupa'da son altı ayda çılgınlık sınırında yayılan crunch sushi'yi kendi deneyimleriyle lezzetlendirerek İstanbul'da sunabiliyor. Bir sushi sever olarak Banlieue'da yediğim hakiki yengeç et, avokado, salatalık, yılan balığı, Japon unu ile harmanlanıp yağda 3 dakika crunch olacak şekilde kızartılan sushiler harikaydı. Sadece yemekler mi harikaydı? Dostlarınız veya sevdiklerinizle dışarıda yemek yemenin zevki olan mutluluk ve ağız tadı, Banlieue6080'de buluşmuş. İnsan daha içeri girer girmez mekanın dekorundan etkileniyor, servis elemanlarının güleryüzü ile kendini rahat hissediyor, masaya gelen lezzetli görsel şölen karşısında ise etkileniyor. Vietnam usulü Minestrone, Kobe Beef Tataki, Acılı Beef Tartar, Somon Tartar, Karides Tost, Lolipop, Dim Sum Gratine, Çıtır Gümüş, İstiridye Gratine, Rock Shrimps, Moğol Bonfile, Peru Usulü Kuzu Pirzola, Çıtır Pisi, Havuçlu Gratine Ravioli, Ricotta ve Trüf'lü Pizza... Tatlılarda ise Nobu Cake, Rice Puding, Kahveli Dondurma ve Karpuz Praline... Paris, New York, Londra veya Miami'de hissediyorsunuz kendinizi. İnanın çok daha iyisi bence.. Gurme dünyasında en önemli şey, kaliteli aşçıdır. Bizde ise aşçılar hep ikinci hatta üçüncü plana atılmıştır. Gecce.com olarak hep buna dikkat ettik ve "mekan oscarları"nda "en iyi aşçı ödülü" koyduk ve iyi aşçıları hep gündeme getirmeye çalıştık. Çünkü iyi aşçılar bunu her zaman hak ediyor. Banlieue6080 ve Cahide Variete'nin aşçıları Gazi ve Bilal Ateş kardeşleri kutluyorum. Yarın, Moet&Chandom ve Don Perignon kültürünü ve Fransa notlarımı anlatacağım..