KADIN -

news
KADIN

Bağışıklık sistemi düşüklüğünün 11 belirtisi

Bağışıklık sistemi, vücudun hastalıklara karşı en önemli savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi sorunlarının çeşitli sağlık problemlerine neden olabileceğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, “Bağışıklık sistemi sorunları genetik faktörler, kronik stres, yetersiz beslenme, uyku eksikliği, hareketsizlik, HIV/AIDS gibi viral enfeksiyonlar ve bazı ilaçlar nedeniyle görülebilir” dedi.

news
KADIN

Kulaktan dolma bilgiler anne adaylarını strese sokuyor!

“Sen iki canlısın, çok ye”, “Aman çay kahve içme”, “Hamileyken cinsel ilişki olmaz”... Her ne kadar iyi niyetli olsa da bu ve benzeri sözler anne adaylarına hamilelik sürecinde toplum tarafından yüklenen, doğru sanılan yanlış bilgiler.

news
KADIN

Meme hastalıkları kadınları olumsuz etkiliyor!

Meme sağlığını etkileyebilecek birçok hastalık bulunduğunu belirten uzmanlar, bu hastalıkların birçoğunun nedeninin belirsiz olduğuna dikkat çekiyor.

news
KADIN

Çocuğunuz tuvalete koşarak ya da son dakika gidiyorsa dikkat

Bütün çocuklar altını ıslatabilir ama 5 yaş üstü çocuklarda sık görülen gece alt ıslatma sorunu çoğunlukla genetik nedenlidir. Ama 3 ayda haftada 2 kereden fazla alt ıslatma varsa, bir günde 7’den fazla sayıda idrara çıkıyorsa, tuvalete koşarak ya da son dakika gidiyorsa çocuğun tedavi olması gerekebilir. Liv Hospital Çocuk Ürolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Sözübir alt ıslatma nedenleri ve tedavisini anlattı.

news
KADIN

Yaz hamilelerine 12 önemli öneri

Yaz aylarında hamilelik dikkatli olunması gereken birçok durumu beraberinde getiriyor. Zira halsizlik, ödem, çarpıntı hissi, şişkinlik, bulantı, kusma, reflü ve ciltte oluşan kahverengi lekeler bu mevsimi çekilmez hale getirebiliyor. 

news
KADIN

Bebeklerle uzun seyahatte nelere dikkat edilmeli?

Yaz mevsimine girdiğimiz bugünlerde tatil planları yapılırken özellikle bebeği olan anne babalar uzun yolculuğa çıkma konusunda endişeli olabiliyor. Zira bastıran sıcaklar, klimalar, yolculuk sırasında mola verilen kalabalık mekanlar ve yiyecek içecekler derken bebeklerinin sağlığını tehlikeye atabilecek unsurlar hayli fazla! Peki bebeğinizin ve sizin yolculuktan dolayı herhangi bir sağlık sorununa maruz kalmamanız mümkün mü? 

news
KADIN

Rahim kanserinin görülme sıklığı artıyor, çünkü…

Dünyada her yıl 290 bin, ülkemizde de yaklaşık 7 bin kadına gelişmiş ülkelerde en sık görülen jinekolojik kanser türü olan rahim kanseri tanısı konuyor. Ülkemizde özellikle obezitenin yaygınlaşmasıyla birlikte rahim kanserinin görülme sıklığı artıyor. Zira obezite rahim kanseri riskini 3 kat yükseltiyor!

news
KADIN

Gebelikte ağız ve diş sağlığına dikkat

Kadın ağız ve diş sağlığı, gebelik ve hormonal değişimlerin kadınların sağlığını etkilemesi nedeniyle büyük önem taşıyor. Hamilelik döneminde özellikle ilk üç ay içinde değişen hormonlar, anne vücudunun bebeği taşıması için hazırladığı vücut direncini değiştiriyor. Hamilelik öncesi kişinin diş eti problemi varsa, bu hamilelik döneminde ciddi sıkıntı yaratıyor. Gebelik dönemi başlamadan mutlaka diş hekimine gidilerek diş ve diş eti problemlerinin önüne geçilmesi gerektiğini savunan, Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi Üyesi, Divas in Dentistry Türkiye Temsilcisi Güzin Kırsaçlıoğlu, gebelik sürecinde de bu bakımın ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

news
KADIN

Ünlü Model Rawdah Mohamed, İstanbul Modest Fashion Week'te podyuma çıktı

İmannoor, lüks modest giyim dünyasının öncü markalarından biri olarak, “GECELER” adını verdiği 2025 Kış Koleksiyonu tanıtımını İstanbul Modest Fashion Week Kapsamında gerçekleştirdiği defile ile tanıttı.

news
KADIN

8 maddede mezoterapinin yararları

Günümüzde yüz, cilt ve saç sağlığı hem kadınlar hem de erkekler için oldukça gündemde olan bir konu. Kozmetik sektörüne karşı duyulan ilginin giderek artması, bu alandaki uygulamalar ve tedavileri son hızla çeşitlendirmeye devam ediyor diyen Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Genç, “Kozmetik dermatolojideki gelişmelerden biri de mezoterapi yöntemi. Mezoterapi, tedaviden daha yüksek verim almak için ilaç veya benzeri formülasyonların ince iğneler yardımıyla direkt sorunlu bölgeye veya normalden daha yakınına ulaştıran ve cerrahi olmayan bir uygulamadır. Cilt problemlerinin giderilmesi, cildi gençleştirme, selülit tedavisi, saç dökülmesi veya vücut şekillendirme gibi farklı alanlarda bu yöntemden faydalanılır. Örneğin deri altına enjekte edilen vitamin veya bitki özleri gibi maddelerle cilt hücreleri uyarılır, daha sağlıklı ve canlı bir görünüm çok hızlı bir şekilde elde edilebilir” açıklamasında bulundu.

news
KADIN

İş dünyasının güçlü kadınları bu davette bir araya geldi.

Şükran Yıldız'ın brunch daveti iş dünyasının güçlü kadınlarını bir araya getirdi. İşte detaylar...

news
KADIN

Yaza formda girmek için 10 öneri

Kış aylarında gerek mevsim koşulları nedeniyle aktivitelerin ve su tüketiminin azalması gerekse gecelerin uzun olması nedeniyle gece yemelerinin artması fazla kiloları da pek çoğumuz için kaçınılmaz kıldı. Ancak bahar aylarıyla birlikte kolları sıvayarak yaz mevsimine fazla kilolardan arınmış olarak girmek mümkün! 

news
KADIN

Yaza formda girmek için 10 öneri

Kış aylarında gerek mevsim koşulları nedeniyle aktivitelerin ve su tüketiminin azalması gerekse gecelerin uzun olması nedeniyle gece yemelerinin artması fazla kiloları da pek çoğumuz için kaçınılmaz kıldı.

news
KADIN

Endometriozis anneliğe engel olabiliyor!

Şiddetli adet ağrısı, kronik pelvik ağrısı veya cinsel ilişki sırasında ağrı… Yaşam kalitesini oldukça düşürebilen bu sorunlar, her 10 kadından birinde rastlanan ‘endometriozis’ hastalığına işaret edebiliyor.

news
KADIN

İkiz gebeliklerde en çok demir eksikliği görülüyor

Anne-baba olma heyecanını ikiye katlayan ikiz gebelikler; ya çift yumurta ikizi, ya da tek yumurta ikizi olarak gerçekleşir. İkiz bebek bekleyen annelerin metabolizmasına iki kat daha fazla iş düştüğünü belirten Medicana Sağlık Grubu Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Funda Öztürk, “İkiz gebeliklerde en çok demir eksikliği görülüyor. Demir takviyesi alınmasının yanı sıra demir emilimini engelleyen çay ve kahveden kaçınılması gerekiyor. İkiz bebek bekleyen anne adayları; kalsiyum, protein ve suya da diğer gebelerden çok daha fazla ihtiyaç duyuyor” dedi.

news
KADIN

Meme onarımı hakkında en sık sorulan 7 soru

Genetik ve çevresel faktörlere yanlış yaşam alışkanlıkları da eklendiğinde günümüzde görülme sıklığı giderek artan meme kanseri artık genç yaşlarda da kapıyı çalıyor. Ancak tanı ve tedavisine yönelik bilimsel çalışmaların en yoğun şekilde devam ettiği bu kanserde; gerek tıpta gerekse teknolojideki baş döndürücü gelişmeler sayesinde tümör hücreleri gibi estetik kaygıya yol açan sorunlardan da eser kalmıyor!

news
KADIN

Hamilelik döneminde renkli beslenmek önemli

Hamilelik döneminde sağlıklı beslenmek için çeşitliliğe önem verilmesi gerektiğini belirten Medical Park Tokat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Neşet Gümüşburun, “Renkli meyve ve sebzelerle dolu bir tabak, vitamin ve lif ihtiyacınızı karşılayacaktır. Protein kaynakları da bebek gelişimi için çok önemlidir. Sizin ve bebeğinizin sağlığı için işlenmiş gıdalardan, sigaradan ve alkolden kesinlikle kaçının” dedi.

Loading