ALTINLI YEMEKLER!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 25-07-2007 13:00
Japonya'nın başkenti Tokyo'da açılan Asya'nın en büyük eczacılık fuarı 'İnterphex Japan'da, vücudun kendini tazelemesine yardımcı olduğu belirtilen altına büyük önem verilmiş. Fuarda en büyük ilgiyi ise 'altınlı kahve' sunan Tsukioka adlı şirket görmüş. Şirket yetkilileri 'yenilebilen saf altın'ın yaşam süresini uzattığını söylemişler. [resim=2007072599banlieuegoldyeni_1jpg][/resim] Şimdi ben bu haberi okuyunca durur muyum? Doğru 'Balieue Gold' restorana gittim. Ve gözlerime inanamadım.. Resimlere bakınca sizde inanamadınız sanırım. Banlieue Gold, İstanbul'da, Maçka'da, Açıkahava Tiyatrosu'nun yanında.. Muhteşem, muhteşem, muhteşem.. Japonya'daki firma, Banlieue Gold'u görse herhalde ana sponsor olur ve bir daha hiç bırakmaz.. Tüm dekor altın materyellerle donatılmış. Masalarından koltuklarına, mönüsünden yemek takımları ve personel kıyafetine kadar altının hakim olduğu tasarımlar hazırlanmış. Tasarımcı Dolge&Gabana dünyada restorancılığa gold akımını tanıştırdı. Banlieue'de bu akımın İstanbul'daki öncüsü olmuş. [resim=2007072599bgyeni_2jpg][/resim] Mekanın sahibi tahmin edeceğiniz gibi İzzet Çapa.. Bu inanılmaz adam, 2010 yılında Kültür Başkenti olacak İstanbul'un kurulacak olan konseyinde mutlaka olmalı.. Kesinlikle olmalı.. Bu genç ve çılgın adamın İstanbul'a katacağı çok şey var. [resim=2007072599bgyeni_4jpg][/resim] Mimar Ali Türker imzalı Banlieue Gold'da her şey altın ama peki ya mönüde gerçekten altınlı yemekler var mı? Japonların dediği gibi altınlı mönüden yersek yaşam süremiz uzayacak mı? Sürekli kendilerini geliştiren ve İzzet Çapa vizyonuna ulaşmak için çalışan Başaşçılar Gazi-Bilal Ateş kardeşler Japonları bile geride bırakmışlar ve altın yapraklı safranlı risotto hazırlamışlar. Zaten risotto'ya bayılırım, altınlısı fevkalade olmuş.. İnanın yerken bir tuhaf oluyor insan. ve ağızda hoş bir tat bırakıyor. [resim=2007072599bgyeni_3jpg][/resim] Banlieue Gold'da biz ne yedik? Başlangıç olarak somon tartar, rock shrimps, havuçlu ravioli gratine.. Ana yemek, risotto gold (altın yapraklarıyla süslenmiş), steak Arjantin, peru usulü kuzu pirzola, asya usulu kılıç şiş.. Dünyanın en güzel şehri İstanbul'da, dünya standartlarının üstünde bir mekan ve lezzetlerle nefis bir akşam yemeği.. [resim=2007072599bgtatli_1jpg][/resim] Tatlılara da değinmeden edemeyeceğim.. Başaşçı Ateş kardeşlerin yarattığı renk renk cheascake'lerin bulunduğu ağaç ve üstünde altın tozu kullanılan browni'nin sunumlarına ve tadına doyamayacaksınız. Tatlılardan altın tozlu ve tanecikleriyle hazırlanmış armutlu martini ve gold martini'yi tatmadan gecceye son vermeyin.. [resim=2007072599bgyeni_5jpg][/resim] Allah'tan bir mani çıkmazsa bu akşam yine Banlieue Gold'dayım.. Uzun, keyifli ve sağlıklı yaşamak istiyorum.. Banlieue Gold rezervasyon; 0212- 231 03 56