REİNA MUHTEŞEM OLMUŞ

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 12-06-2003 03:00
Kültür ve Turizm Bakanı Bakanı Erkan Mumcu, Reina'yı yaratanlara turizme olan katkılarından, Türk insanına dünya kalitesinde bir eğlence ve hizmet konsepti sunduklarından dolayı madalya vemeli.. Önceki gecce Reina'dan içeri girdiğimde beni bembeyaz bir dünya karşıladı. Her taraf beyazdı... Beyaz, temizlik demek, saflık, güzellik demek. Reina, komple beyaz olmuş... Konpset beyaz olunca, direklerin üzerindeki kocaman çiçek yaprakları rengarenk ışıklara bürünmüş... Orta bölüm Reina'nın barı ve oturma grupları ile düzenlenmiş. Sağ üstte Dragon, Sol üstte ise Şamdan konuşlanmış... Pırıl pırıl, bembeyaz.. Dragon'un altında Köşebaşı, Şamdan'ın altında ise Nİş&Safran var.. Boğaz kenarı ise Niş&Safran'ın masalarıyla renklenmiş. Benim en sevdiğim bar olan merdivenlerin üzerindeki aynalı barın solunda Reina restoranı, sağında ise meşhur Benihana var. Bir üst kata çıkınca Mirror, onun da üstünde ise bir Yunan restoranı olan Tanisia&Vareli bulunuyor. Reina, bembeyaz olmuş... Reina, Şamdan, Benihana, Dragon, Mirror, Safran&Niş, Köşebaşı ve Tanisia.. Çin, İtalyan, Japon, Türk, Yunan ve dünya mutfakları... 7 farklı mutfak, 7 farklı konsept.. Hepsi de kendini kanıtlamış ve kaliteli mekanlar Reina'da buluşmuş.. Turizm ve Kültür Bakanı Erkan Mumcu, Reina'yı yaratanlara turizme olan katkılarından, Türk insanına dünya kalitesinde bir eğlence ve hizmet konsepti sunduklarından dolayı madalya vemeli.. Şaka yapmıyorum, ciddi söylüyorum. Bu güzelliği gidip görmeniz, yaşamanız lazım.. Ben, önceki gecce gittim. Önce Tanisia&Vareli'nin davetine katıldım. Sibel Kutman, Monic Benardate, Cem Şaşmaz, Özbek Paşa, Nuri Çolakoğlu, Pınar Aylin, Güler Yiğit ve Pror. Dr. Artun Ünsal görebildiklerimdi. Siz, İstanbul boğazını küçük bir Ege adasından seyrettiniz mi hiç ! 24 yıl önce Selanik'te kurulan ve Asmalımescit'deki kışlık yerinde büyük ilgi gören Tanisia, bu yazı da İstanbul Boğazının en gözde noktasında Reina'nın terasında geçirecek. Usta aşçı Yioannis Alexiou Tanisia'nın zengin mönüsünü, yaza özel, daha da zenginleştirmiş. Ahtapot ızgarasına, ouzo, çipuro, sakız rakısı, yakamozlar ve Ege ezgileri eşlik ediyor.. Mezeler; Htipiti, Taramosalata, Melitzanosalata, Cacıki, Dolmadakia Yalancı, Skordalia Me Elies... Demis Rousos'dan Remos'a, Hacıdakis'den, Theodorakis'e Ege ve adalar müziği (laika, sirto, ballo...) Tanisia'dan Kızkulesine doğru gün batımını yudum yudum için ! Ben içtim, size de tavsiye ederim. Tanisia'dan hemen altındaki Mirror'a indim, tıklım tıklım. Çift rezervasyon Mirror'da başlamış bile. Reina'ya kuşbakışı bakıyor Mirror.. Çeşme, Bodrum, Büyükada'da mekanları olan Cüneyt Kurt, Reina'daki Mirror'da yine masa masa dolaşıyordu. (Bu arada Levent'teki Mirror'da açıkmış.) Mirror'dan aşağıya indim, Benihana'da sohbet ettim, oradan Şamdan'a geçtim, Mehmet Tuna ile oturdum. Oradan tekrar Reina'nın restoranına geçip misafirlerimle yemeğimi yedim.. Süper lezzet, harika bir mutfak.. Gittiğim gecce Salı'ydı ve Reina tıklım tıklımdı.. Bembeyaz olan Reina'da ışıl ışıl, rengarenk kocaman kocaman çiçekler vardı. Müzik yemekte dinlendiriciydi, daha sonra dozu hafif hafif arttı. Reina'nın sahibi Mehmet Koçaslan'ı görmedim ama komutan Ali Ünal, oradan oraya dolaşıp, konuklarla sohbet ediyor, talimatlar veriyor, mekanları geziyordu. Ali Ünal bu sene çok daha şanslı. Çünkü gecce aleminin kralları Reina'da ve onların tecrübesi tüm mekana yansıyacak; Mehmet Tuna, Cüneyt Kurt, Aslı Altan.. Sadece Ortaköy trafiğine çözüm bulmak lazım. Tabii, Reina olaya şöyle bir çözüm getirmiş. Boğazın hangi noktasında olursanız olun, sizi Reina'nın sürat moturu hemen alıyor. Bence en güzeli bu.. Arabanızı boğazın bir noktasına park edin ve tekneyle Reina'ya geçin.. Süper... Bence, Turizm ve Kültür Bakanı Erkan Mumcu, Reina'yı yaratanlara turizme olan katkılarından, Türk insanına dünya kalitesinde bir eğlence ve hizmet konsepti sunduklarından dolayı madalya vermeli..