OTTOMAN'DA TADIM GECCESİ

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 29-11-2005 10:53
Dün gecce, yeni bir mekan, yeni lezzetler ve güzel insanlarla tanıştık. Haliç'teki Antep mutfağından oluşan mönüsüyle Ottoman adlı mekanda, 3 D Halkla İlişkiler firmasının organize ettiği geccede Burgaz rakıyla coştuk.. Ama öncesinde Nişantaşı Bressarie'deydik.. Akşam iş çıkışı Nişantaşı hayli hareketli oluyor.. Özellikle Bressarie tıklım tıklım.. Papermoon'un sahibi Ali Dinçkök beni görünce "mekan değiştirmişsin" dedi.. Son zamanlarda Papermoon'un Diyarbakırlı bir işadamına satılması konusu sadece dedikoduymuş.. Ali Dinçkök, Faruk Süren ve Ersoy Çetin'le geldi ama avukat Ahmet Pekin'le birlikte oturdu.. Nişantaşı Bressarie'de ortam güzel ama pahalı.. Jack Daniels'in bir kadehi 27 YTL.. Gerisini siz düşünün artık.. Nişantaşı'ndan Haliç'e gitmemiz 15 dakika sürdü.. Kadir Has Üniversitesi'nin yanındaki 4 katlı Ottoman'da herkes yerini almıştı.. Uzun masada Enis Berberoğlu, Erdem Kırım ve Sebati Karakurt gibi gazeteciler, diğer köşede ise Canan-Mehmet Barlas, Güngör Uras gibi ağabeyler oturuyordu. Gözlerim "Son Gurme" Reha Muhtar'ı aradı ama bulamadı. Oysa tam onun gecceseydi.. Mekanlar&Yaşamlar.. 3 D Halkla İlişkiler Şirketi'nin ortakları Ayten Göymen ve Gülçin Yılmaz İzel her masayla sohbet ederken, Burgaz Rakı'nın sarışın mankeni kadehlerimize rakıyı dolduruyordu. İlk defa içtim ve sevdim Burgaz rakıyı.. Hoş bir tadımı var.. İçimi kolay.. Zaten bu gecce de tadım geccesiydi.. Önce Maş çorbası geldi (yöresel bir bakliyat olan maş, halka soğan ve tarhun ile) ve yanında küçücük bir dilim su böreği.. Sonra, firikli acur dolması (kurutulmuş tüylü acura doldurulmuş firikli dolma), ardından analıkızlı (ahıtmalı köfte, yoğurtlu ufak köfte ve içli köfte), sonra ayva aşı (kuzu etli nar pekmezli ayva, elma aşı), sonra kazbaşı ve simit kebabı (mekana özel bir et ve ince bulgur ve baharatlı kıyma), (Bu arada kazbaşı, bildiğimiz kaz başı değil, kuş başından daha iri olduğu için kazbaşı deniliyormuş).. Durum bitmedi... Ottoman'da, Burgaz rakılı tadım geccesi devam ediyor... Kilis Kebabı (kömür ateşinde tavlanan kıyma kebabı ve patlıcanlar salçalı sos ile tencerede pişiriliyor, pirinç pilavı ile servis ediliyor) ve sonunda da peynirli irmik helvası.. Gecce kaç oldu bilmiyorum ama bu kadar tadım ve içimden sonra sabah 07.30'da kalkmak hiçde hoş olmuyor.. Teşekkürler Ottoman, harika bir gecceydi..