KARADAĞLI VE ŞENLENDİRİCİ!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 09-04-2007 11:53
Gündemde iki konu var.. Birincisi Tamer Karadağlı'nn boşanması, diğeri ise Deniz Seki-Hüsnü Şenlendirici beraberliği.. Tamer Karadağlı'nın boşanmasına hiç şaşırmadım. Bekliyordum çünkü.. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar.. Ama evlerin ayrılmasından ve boşanmadan sonra Tamer Karadağlı'nın oyuncu Deniz Uğur'la da mutlu olacağını sanmıyorum.. Çünkü Tamer Karadağlı gibi entresan erkekler ev yaşamını, aileyi çok severler ama çapkınlık yapmaktan da çekinmezler.. Kadınlarının güvenini kazandıklarını, ne yaparsa yapsın mutlaka affedeceğini düşünürler.. Kendilerine bu konularda çok güvenirler ama atladıkları konu kadınlarının da gururlarının olduğudur. İnşallah hem Tamer, hem de eşi için hayırlısı olur. Gelelim Hüsnü Şenlendirici'ye.. Ece Gürsel'le dedikoduları çıktığında kendisine TV'dan bir-iki tavsiyede bulunmuştum. Beni arayarak 'çok haklısınız. Ben eşimi ve yuvamı seviyorum. Bir daha bu tip koınularda adımı göremeyeceksiniz' demişti. Yine beni yanıltmadı Hüsnü Şenlendirici! Ve dediklerin tersini yaptı.. Sanat camiası başka bir dünyadır.. İllizyondur, şovdur, büyüdür.. Etkiler, değiştirir, silkeler insanı.. Bir anda 'ben neymişim yahu' oluverirsin.. Ve hayal dünyasına dalıp yuvanı unutursun.. 'Bir daha mı geleceğim dünyaya' dersin.. Ama inanın bunlar gelip-geçici heveslerdir. Hiçbiri ailenin, yuvanın yerini tutamaz.. Ama iş işten geçtiken sonra kıymeti anlaşılır.. ARŞİPEL BALIKÇISI Mevsimler karıştı ve işletmeciler yaz sezonuyla ilgili ne yapacaklarını şaşırdılar.. Bir yandan belediye ile ses pazarlığı sürerken diğer yandan her ihtimale karşı kapalı mekanları hazır tutma operasyonu devam ediyor. [resim=20070409992Untitled_HDR2jpg][/resim] Bildiğiniz gibi geçen yaz ses sorunu hayli gürültü çıkartmış ve 13 mekan aynı anda kapatılmıştı. Bu sene belediye saat 01.00'e kadar izin verileceğini mekancılara bildirdi. Bunun üzerine yapılan toplantılar neticesinde dışarıya ses çıkmaması kaydıyla saat sorunu olmayacak. Ama ne olur ne olmaz diyen Reina'cılar, GS Adası'nın altını baştan yarattılar.. GS Adası'nda böyle güzel bir yer olabileceği hiç aklıma gelmezdi.. Muhteşem bir mekan çıkmış.. Dört tarafı denizle çevrili harika bir restoran ve club doğmuş.. [resim=20070409993Untitled_HDR4jpg][/resim] İç tasarımını Barbara Pensoy'un yaptığı mekan tipik bir Akdeniz balıkçısı konseptinden yola çıkılarak çağdaş bir üslupla yorumlanmış. Ve bu inanılmaz güzel mekana da uzun yıllar Bodrum Aktur'da hizmet veren Arşipel adlı balıkçı gelmiş.. [resim=20070409997Untitled_HDR11jpg][/resim] Şimdi biraz abartı gibi gelecek ama ben İstanbul'da böyle bir balıkçı görmedim.. Tamamen açık mutfak ve her şey gözünüzün önünde pişiriliyor.. ARŞİPEL, ismini antik çağ'da Ege Denizi'nin ismi ve kıtaların ve denizlerin birleştiği adalardan almış. [resim=20070409998Untitled_HDR12jpg][/resim] Arşipel'de balığınızı günlük ve taze balıklar arasından seçip ya da akvaryumdan ıstakozunuzu alıp , hazırlanmalarını izleyip bir yandan da eşsiz manzaranın karşısında içkinizi yudumlayıp soğuk ve sıcak benzersiz mezelerden tadabilirsiniz. Arşipel'de özellikle çiğ balık, çiğ karides, çiğ barbun, istiridye, lakerda, kılıç pastırma, sübye, ahtapot, kalamar ve karides fümesi , deniz mahsulleri pizzaları ve yemeğin sonunda çikolatalı sufle tavsiye ediyorum. Ülkemizdeki balıklar, tat ve lezzet olarak maksimum değerde oldukları için, balıklar hiçbir sos kullanılmadan, çiğ veya ızgara, kendi tatlarında natürel olarak sunuluyor. Mezeler eski İstanbul sofralarını anımsatırcasına deniz ürünleriyle çeşitlendiriliyor. Ayrıca mekanın sahibi olan Yavuz Cemal Ülman bizzat kendi deneyimleriyle gelen misafirlere hangi balığı yiyebileceklerini ve yanında hangi mezeleri tercih edebilecekleri hakkında yardımcı oluyor. İstanbul, kendine yakışır yeni ve güzel bir mekana daha kavuştu.. Hayırlı olsun Arşipel.. Herkese tavsiye ediyorum.. bana dua edeceksiniz... Tel; 0212-2637300