LA BRISE, L'ENTRECOTE, BALIZZA!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 31-01-2008 12:46
İlk üç ay rezervasyonları şimdiden dolu olduğu söylenen Zuma'nın açılışıyla ilgili bilgileri yine gecce.com'dan takip edebilirsiniz ama ben size bugün üç yeni restorandan bahsedeceğim. Beyoğlu Asmalımescit'de açılan La Brise, Çağlayan'daki Balizza ve City's'deki L'Entrecote de Paris.. ÖNCE LA BRISE.. [resim=20080131resim-183847C7][/resim] Tarlabaşı'ndaki Pera Palas Oteli'nin köşesinden Asmalımescit'e girdiğinizde sağdaki ilk köşede kırmızı tenteleriyle karşınıza çıkacak bu şirin Fransız restoranı.. Perşembe akşamları canlı Jazz yapılan barı ayrı, restoranı ayrı La Brise'in.. Aradan geçiş yok ama ikisi de yan yana.. İstanbul gecce hayatına 18 yıldır damgasını kalitesi ile vurmuş olan The North Shield Pub'ların yaratıcısı Lale ve Teoman Hünal'ın yeni mekanları olan La Brise, küçük kızları Esen'e emanet. Mekanın mimarlığını ise abla Seda Hünal yapmış.. Gerçek bir Paris brasserie'si.. Sıcak, samimi ve şirin. Mönü kısıtlı ve çok lezzetli.. Ben Teoman Hünal'a ısrarla 'Burası İstanbul, makarna da koyman lazım' desem de Teoman Hünal, Paris'te ne kadar kaliteli brasserie varsa hepsinin mönüsünü toplamış getirmiş, önüme atıverdi. 'Makarna yok!' İnanılmaz güzel tartar'dan, süper lezzetli kuzu pirzola'ya, gerçekten tavsiye edeceğim soğan çorbasından ev yapımı tatlılara kadar her şey var La Brise'de.. İngiltere'de mutfak ve gastronomi eğitimi almış olan Esen Hünal harikalar yaratmış mutfakta.. Tebrik ederim Esen.. Tabii ünlü gurme Teoman Hünal'ın biraya olan düşkünlüğünü de unutmamak lazım. Dünyanın en iyi biraları olan Brooklyn Lager, Belhaven St. Andrews, Abbot Ale, Aecht Schlenkerla, Duvel, Maredsous La Brise'de içebilirsiniz. Bu akşam La Brise'de canlı Jazz ve Blues müzikte Derin Togar var. Ben oradayım, beklerim efendim.. Asmalımescit Sok. No:28 Beyoğlu 0212- 244 48 46 L'ENTRECOTE DE PARIS [resim=20080131resim-183847E3][/resim] Nişantaşı'nın merkezinde açılan City's Alışveriş Merkezi'nin içinde, 5. katta yer alan dünyaca ünlü bir Fransız restaurantı olan L'Entrecote de Paris; hem mönüsüyle, hem de dekorasyonuyla oldukça ilgi çekiyor. Fransa'da popüler olan restoranın Türkiye ayağı, firmanın ortakları Serhat Bilgili ve Mehmet Hasbutçu tarafından açılmış. Restorana girerken Fransız stili ağır, şık ipek perdeler sizi karşılıyor. Her bir duvar ve tavan İtalya'dan özel olarak getirtilen farklı duvar kâğıtlarıyla kaplı. İçinde gerçek sanat eserlerinin sergilendiği 4 adet niş ise dekorasyonun en çarpıcı bölümü. A-Sanat ile işbirliği yapılan bu minik sanat galerisinde, eserler belirli frekanslarla değişecekmiş. Antrekotun ön planda olduğu mönüden başta L'Entrecote mönü olmak üzere, 9 ayrı çeşitte salatayı, cheese plate, soğan çorbası gibi aperatifleri, New York steak, T-Bone steak, Lamp Chops gibi et seçeneklerini, creme brulee, chocolate souffle, L'Entrecote special gibi tatlı seçeneklerini sayabiliriz. Paris'teki L'Entrecote Restaurant'tan antrekot sosun 10 yıllık isim ve kullanım hakkı alınmış. İthal şaraplar da Fransız, İtalyan, İspanyol, Şili, Kaliforniya, Güney Afrika, Avusturalya, Arjantin, Yeni Zelanda seçenekleri ile hizmet verecek olan restaurantın şarap mönüsündeki çeşitlilik de oldukça dikkat çekici. Biz gittik, denedik ve geçerli notu verdik. Bir-iki küçük eleştirimizi de bir kağıda yazıp Halkla İlişkiler Müdürü Sema Hanım'a verdik. Onlar da düzelirse L'Entrecote de Paris'in İstanbul ayağı tamamdır. Hayırlısı olsun.. Rezervasyon tel: 0.212.373 26 00 GELELİM BALIZZA RESTORAN'A; [resim=20080131resim-183847C9][/resim] Çok duydum ama hiç gitmedim. Açıkçası Çağlayan'daki bir restoran beni cezp etmemişti ama gidince çok utandım. İstanbul'da, Çağlayan'da bu kadar güzel, bu kadar şık, bu kadar lezzetli bir restoran olabileceği hiç aklıma gelmezdi.. İki yıl olmuş açılalı.. Biz iki yıl sonra gittik, ne ayıp! Mimarisini ödüllü mimar Ali Türker yapmış.. Çok farklı ve değişik bir konsept.. Harika bir dekorasyon var Balizza'da.. Mutfak ise Antep ve İtalyan karışımı.. Ne alaka değil mi? Aslında Antakya mutfağı ile İtalyan mutfağı çok alakalıymış. Mesela İtalyanlar'ın ıspanaklı Calzone'si, Antakya'nın meşhur ıspanaklı kapalı pidesiyle aynıymış. Balizza'daki Antakya işi Calzone için, Papermoon'dan bile merak edip gelip bakmışlar. Balizza'nın tüm sosları, baharatları, et, peynir, içli köfte hepsi günlük olarak Antakya'dan geliyormuş. Mutfak danışmanlığını Mike Norman'ın yaptığı Balizza'da mönüler çok şık tasarlanmış. Türkiye'de ilk defa fashion ile gurmelik yan yana gelmiş. Çağlayan'daki Balizza'nın başında Günay'ın eski eşi Sevil Hanım var.. Dört elle sarılmış işine ve sürekli davetler yapıyor Sevil Hanım.. Balizza'nın aşçıları Nurettin Karasalih ve Öztürk Yerlikaya.. Fırıncı Samet Karasalih, Şef Ufuk Özmen, Bar şefi Serkan Tokay.. Hepsi harikalar yaratıyor.. Özellikle tepsi kebabı ve kazbaşı kebabı ile labneli, kaşarlı, ballı pizzasını tavsiye ederim. Balizza'yı mutlaka deneyin, kesinlikle bana teşekkür edeceksiniz.. Tel; 0212- 246 24 24