"Enginar Güzeli” Marilyn Monroe!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 06-05-2016 12:09
Şimdi konunun detaylarını araştırıyormuş ve önümüzdeki yıl Urla Enginar Festivali çerçevesinde bir de “Enginar Güzeli” seçeceğiz. Tabii ki jüri başkanı benim. Bakalım bizim ülkemizden hangi enginar güzelleri çıkacak? [resim=20160506resim-123121UU][/resim] Fotoğraf: Tansu Özkök Akşam Urla’ya iner inmez direkt Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği, URLA BAĞ YOLU turistik destinasyonunun ve rotasının tanıtım yemeğine katıldık. [resim=20160506resimHD-123625QC][/resim] Türkiye, özellikle de İzmir için önemli bir gastro-turizm projesi olan ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nin hazırladığı Efes-Milas rotaları ile örtüşen Urla Bağ Yolu projesi gerçekten çok önemli bir proje. [b]Don Kişot şarapçılar![/b] Urla Bağ Yolu’nun ev sahipleri; Urlice, Urla Şarapçılık, Mozaik, MMG, USCA, Limantepe Şarapçılık, Urla Bağ Evi yaşadıkları nadide Urla yarımadasında; çevre, köklü tarih ve kültür bilinciyle, yüksek katma değerli üretim yaparak, yurt dışındaki Napa Vadisi, Bordo, Toskana örneklerinde olduğu gibi tarıma ve gastronomiye dayanan, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir turizm bölgesi yaratma hayaliyle 15 yıldır çaba sarf ediyorlarmış. Biz ülkemizde olan bu önemli projeyi daha yeni duymaya başladık. Yurt dışında olsa koşa koşa gideriz ama iş ülkemize gelince burun kıvırırız, gitmeyiz.. Harika bir proje. Tanıtımlarda “Şarap" kelimesini kullanmak yasak olduğu için “Bağ Yolu” diye bir formül bulunmuş! Şu, kendi kendimizi kandırmaktan ne zaman vazgeçeceğiz acaba? Şarap üretimi yapılıyor, şarap turları yapılıyor, ülkemizde şarap içiliyor ama “şarap” denilemiyor! [resim=20160506resim-123730TR][/resim] Bu işe gönül verenler de pazarlama faaliyetinin yasak olduğu ve büyük üreticilerin ağır baskılarının olduğu ortamda Don Kişot’luk yapıyorlar! “Urla Bağ Yolu” projesinin amacı, M.Ö. 10. Yüzyılda Ege Denizi sahillerinde kurulduğu hesaplanan İyonya’nın o zamanlar ki adıyla Klazomenai adında 12 kentinden biri olan Urla’da binlerce yıl önce başlayan bağcılık ve şarapçılığa dünya üzerinde hak ettiği yeri geri kazandırmak.. Başta Urla Belediye Başkanı olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. [b]MMG şarapçılık[/b] [resim=20160506resim-124345RR][/resim] Ben 7 şarap evinden oluşan turun hepsine katılamadım ama ertesi gün MMG şarapçılığın sahibi eski dostum Emre Atalay’ın şaraphanesine gittik. Benim ricamla mangalı yaktık. Dünyanın neresine gidersem gideyim bir şekilde mangalı yakarım mutlaka. [url=https://www.gecce.com.tr/video-kenan-ercetingoz-mangalda-enginar-pisirdi]Cideo için tıklayın[/url] [i]Mangalda tereyağlı enginar ilk defa yedim, çok lezzetliymiş..[/i] Emre Atalay, eşi Meltem, kayınpederi Prof. Dr. Metin Güner ve eşi Gökçen Güner ile 4 kişilik bir aile olarak işletiyor MMG Şarapçılığı.. Baba tadım yaptırıyor, anne mutfakta çalışıyor, gelin hanım ile Emre de servis yapıyor. Harika bir şey.. Bayıldım.. Bayıldım.. 5 çeşit şarap tadımı, peynir tabağı ile 20 TL.. Ayrıca pizza olursa 35 TL.. Bir şişe sudan ucuz ama “Burası Urla Kenan Bey” diyorlar. Biz o gün MMG’deyken çoluk-çocuk bir grup geldi. Emre Atalay her ne kadar “çocuk alınmıyor efendim” dese de “uzun yoldan geldik, çocuklar dışarıda oynasın bari” diyerek şarap tadımı yapan grup, sonunda para ödememek için sudan bahaneler gösterdiler. Tadım bitip iş adam başı 20 TL ödemeye gelince “şişeyi göremedik efendim, parayı ödemeyiz” gibi tadımdan hiç anlamadığı belli olan grubu, dekanlık yapmış olan baba “pılınızı pırtınızı toplayın, sizden para-mara istemiyorum” diyerek yolladı! Gel de bu ülkede, MÖ 10. yüzyılda başlayan şarapçılığı yeniden yaşatmaya çalış! Zor iş vallahi.. Allah kolaylık versin.. Cumartesi sabahı Necati Cumalı Kültür Evi'nde kahvaltı yaptık. Öğlen en beğendiğim yer “Beğendik Abi”de yemek yedik. Akşam, Klazomenia Antik Zeytinyağ İşliği’nde gala yemeğine katıldık. Pazar günü ise muhteşem bir deneyimle enginar tarlasında Longtable (uzun masa) da Koruncuk Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı yararına bağış yemeğinde buluştuk. Enginar tarlasında yemek fikri muhteşemdi. Kesinlikle Urla’ya böyle bir restoran açmak lazım. Dünyada süper prim yapar. Ama bizde ne olur bilemem tabi ki! [b]YARIN; URLA’DA DENİZALTI PORT RESTORANDA MUHTEŞEM YEMEKLER VE MUHTEŞEM EV SAHİPLİĞİ..[/b]