MYTHOS’UN LEZZET FARKI!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 11-05-2010 17:43
Anneler günü, annemle birlikte İzmir Swissotel Grand Efes havuzbaşındaydık.. Birden ve aniden, içimden gelen bir sesle toparlandık ve doğru Urla Mythos’a gittik.. Annem ne olduğunu anlamadı. “Oğlum İzmir’de balıkçı mı kalmadı?” dedi.. Bazı lezzetler için üşenmemek lazım.. İzmir’e gitmişim, Urla’daki Mythos’a gitmez miyim? Tabii ki giderim, hiç üşenmem.. Neden üşenmem? Çünkü değer de ondan üşenmem.. 6 ayda neler değişmiş Urla Mythos’ta? Aslında bir değişiklik yok. Masalar dışarıya atılmış, lezzetler açık havada daha da güzelleşmiş.. Mythos’un yeni sloganı, “Farkımız lezzet anlayışı” olmuş.. [resim=20100511resim-183942E4][/resim] Biraz yorgun gördüğüm sevgili dostum ve mekanın sahibi Cem Bişkin’e sordum bu sloganı.. Bir sordum, bin ah işitim. “Açılıştan bu yana çok yorulduk. Farklı olmak, fark yaratmak için gece gündüz çalıştık. İstanbul kalite ve yemek kültürünü bu küçük köşebaşı lezzet durağına taşıdık. Mutfağa İstanbul Nişantaşı Midpoint’ten yeni bir eleman daha getirdik. Yönetime İstanbul ve Ankara Sherlock’s’larda yöneticilik yapmış eski yöneticimizi getirdik. Salon personelini Turizm otelcilik mezunu gençlerle takviyeledik.. Köy köy dolaştık lezzet topladık. Toptancı bakkallardan bir siparişle herşeyi almak yerine. Sonunda marka olduk. Ama çok yıprandığımız doğru. Rekabeti başkasına çamur atmak olarak bilen bir ortamın içinde bulduk kendimizi. 25 senedir her gittiğimiz yerin kalite standartını yükselttik. Tamam burada da bizden sonra komşular kendilerini toparlamaya başladılar, leş gibi yağ lekeli sandalyeler gitti yerine bizim gibi deri kaplamalar gelmeye başladı. Çirkin rengarenk pazarcı şemsiyeleri kalktı yerine bizimki gibi tenteler alındı ama iş lezzete gelince orada tıkandılar. Bu sefer saldırıya geçtiler. ‘bu adam İstanbul’dan geldi burada para aklıyor’ dediler. ‘Orası çoook pahalı’ dediler. Bizde olduklarını gördükleri müşterilerini hiç bıkmadan gece yarılarına kadar sokaklarda bekleyip çıkanlara şakayla karışık sitem ettiler ‘nasıl bize gelir’ diye hesap sordular. Benim dükkanımın giriş kapısına kadar gelip daha önce kendilerine giden şimdilerde bizi tercih eden misafirlerimize ‘çoktandır neredesiniz sizi özledik’ babından laflar ettiler. Misafirlerimizden çok duyduk ‘aman oraya gitmeyin, rakınız bizden’ dediklerini. Ortak müşterilerimiz bizi bize şikayet etmeye başladılar ‘Cem bey iyi ki geldiniz, İskeleye kalite geldi lezzet geldi ama siz açtığınızdan beri telefonlarımız susmuyor, haftada 2-3 kez arıyor bizi rakipleriniz ve neredesiniz niye gelmiyorsunuz’ diyorlar ve rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Çünkü başaramadıkları şey lezzet.. Lezzeti tutturamadıkları için bu şekilde saldırıya geçtiler. Biz İstanbul’un bize öğrettiği ticaret ahlakı ve saygısı ile ağzımızı açıp tek bir kelime bile etmedik hiçbir komşumuza. Sonra bu slogan ortaya çıktı: [b]“FARKIMIZ LEZZET ANLAYIŞIMIZ”[/b] * * * Ne zordur İzmir ve çevresinde restoran açmak bilmez miyim? Bir zamanlar Hakan Dalokay’ın Çeşme’deki Fly Inn adlı mekanı bile İzmirliler tarafından aforoz edilmişti! Papermoon İzmir’de yer açmayı göze alamadı mesela? Tike, zor durumda şu anda.. Kicthenette aynı şekilde, Bornava Forum’daki mekanı kapatmış, iş yapmamış şimdi Balçova Agora AVM’de şansını deniyor. İzmirli, İstanbullu mekana gıcıktır. İzmir’de sevmez ama İstanbul’da gider dünyanın parasını verir.. O yüzden Urla’da sevgili Cem Bişkin’in neler çektiğini tahmin edebiliyorum. Oysa Urla öyle güzel, öyle harika bir yer ki, gezmeğe, keyfe doyamazsınız.. Keşke Cem’in Mythos’u gibi diğer mekanlar da kendine çeki düzen verse, kaliteyi arttırsa, lezzet farkı yaratsa.. Keşke daha çok düzgün mekan açılsa.. Keşke ahlaklı rekabet yaşansa.. Ne olur? Urla kazanır, başka ne olacak? Bu kafalar yüzünden güzelim ülkemizin, güzelim beldeleri bir şey olamıyorlar.. Bak Alaçatı ne güzel bir yer oldu, aldı başını gidiyor.. Herkes para kazanıyor, turist memnun, esnaf memnun.. Urla neden bir Alaçatı olmasın, markalaşmasın? İşte yukarıda Mythos’un sahibi olan Cem Bişkin’in başına gelenlerden dolayı olamaz.. Ama Cem ve onun gibiler yılmadıkça, oradaki yerli esnaf da biraz olsun değişen dünyaya ayak uydurmaya ve kendine çeki düzen vermeye başlayınca Urla, Urla olur.. * * * Urla Mythos’un yazlık mönüsü birbirinden güzel lezzetlerle dolu.. [resim=20100511resim-183942G4][/resim] Rum usulü beyaz şarap marineli ve çok gizli soslu MIDIA SAGANAKI, GARIDES SAGANAKİ VE PEYNİR SAGANAKİ harika.. Bunun dışında Ege balıklarını sadece Izgara ve buğulamadan kurtarıp çok değişik soslarla sunmaya başlamışlar. Balık lokması bile var. Cajun baharatlı kabuklular var. [resim=20100511resim-183942B9][/resim] Bir de yazın favorileri şunlar; 1- JUMBO FAJITA 2- KARİDES TERMİ SİNAN 3- SOMON FİNGER [resim=20100511resim-183942C3][/resim] DENİZ MAHSULLÜ BÖREKLER var mönüde yeni olarak. PABUCAKİ’LERDE sınır yok. [resim=20100511resim-183942A1][/resim] ENGİNARI KARİDESLİ, ÖZEL SOSU ile tadından yenmiyor insanlar fotoğrafını çekiyor. [resim=20100511resim-183942D3][/resim] TATLI MENÜSÜ olarak da URLA’da bir devrim yaratacaklarmış bu yaz. İki haftaya kadar birbirinden lezzetli İtalyan ve Fransız tatlıları eklenecekmiş mönüye. HAPPY HOURS Haziran sonuna kadar 12.00 den 18.30’a kadar Happy hours ile misafirlere yüzde 20 indirim uygulanıyor. LADY’S NIGHT Haziran sonuna dek Çarşamba akşamları bayanlara özel açtıkları her şarabın ikincisini hediye ediyorlar. Daha ne olsun. Urla iskelede Mythos burası.. Rodos, Venedik, Atina vs. gibi yerlerde olsaydı, bizim gurmeler koşa koşa giderdi! Mehmet Yaşin, Urla’da Mythos diye bir restoran var.. Figen Batur Milano’dan, Paris’ten bıkmadın mı, Urla’daki Mythos’u dene bence.. Ölene kadar bana dua edersiniz..