NUSRET İZDİHAMI!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 23-03-2012 16:22
Burada her mekanda olmayan birinci kural, Nusret’in sözünden çıkmamak.. Racon bu yani; ya uyacaksınız, ya uyacaksınız.. Ama yine de siz ne yiyeceğinize karar verin; masaya oturmadan önce vitrine bir göz atın ve Nusret’in karşısında kararlı durun.. [resim=20120323resim-185233E6][/resim] Nusret’te etlerin lokum, ceviz gibi isimleri var. Üç boyutlu Nusr-et köfte, hamburger, lokum ve ceviz favoriler arasında şu anda. Etlerin yanında patates kızartması, ıspanak püresi ya da piyaz alabiliyorsunuz garnitür olarak. [resim=20120323resim-185233D4][/resim] Dekorasyon tüm steakhouse’larda olduğu gibi burada da ahşap ağırlıklı. Etlerin sıra sıra sergilendiği vitrinlerin tam arkasında da açık mutfak var. Mutfağın görünür bir yerde, et dolaplarının yanı başında mekânın kalbinde olması, istediğiniz her an o bölümü görebilmenizi sağlıyor. Bundan asıl istifade eden Nusret. Izgara ile aspiratör arasında kalan boşluktan gelen gideni kolaçan ediyor, et seçmeye gelenlere laf atıyor. Öğlen iş saatinde, akşam, günün her saati dolu içerisi. Gitmeden önce ararsanız iyi edersiniz. [resim=20120323resim-185233C6][/resim] Kısa bir süre sonra yenilikleriyle sizleri şaşırtmaya hazırlanan Nusret’i yakından takip edin derim.. Gerçekten hoş sürprizler sizi bekliyor.. [b]BURSA GARAJ KEBAP HER AN SİZİ ŞAŞIRTABİLİR![/b] 1.Levent’teki Karanfil Sokak’ta yıllardır sessiz sakin bir şekilde hizmet veren bir lezzet vahası Bursa Garaj Kebap.. [resim=20120323resim-185234D4][/resim] Kebap kültürünü modern bir şekilde sunan ve adeta yeniden şekillendiren Bursa Garaj Kebap lezzetleri, ortamı, ambiyansı, keyifli yaz ve kış bahçesiyle de göz dolduruyor. [resim=20120323resim-185234B4][/resim] Her geçen gün yerini daha da sağlamlaştırarak misafirlerinin vazgeçilmezleri arasına giren; etini, pidesini ve tatlılarını günlük olarak Bursa'dan getiren Bursa Garaj Kebap’ın özel kebabının yanı sıra döner, süzme mercimek çorbası, Kemalpaşa tatlısı, kabak şekeri ve özel turşusu da mutlaka denenmeli.. [resim=20120323resim-185234G3][/resim] Ayrıca çok kısa bir süre sonra sizi çok şaşırtacak bir sürprizleri de olabilir.. Henüz hiçbir şey kesinleşmediği için yazamıyorum ama eğer planladıkları şeyi gerçekleştirirlerse İstanbul yemek sektörü gerçekten canlanacak.. [b]ŞANS’A ŞANS TANIDINIZ MI? [/b] [resim=20120323resim-185234B8][/resim] 10 seneyi aşkın bir süredir, kışın iki katlı binasında, yazın ise kendi bahçesinde müşterilerine hizmet veren Şans, Türk yemekleri ve Akdeniz Mutfağı’ndan lezzetler sunuyor. [resim=20120323resim-185234D9][/resim] Şans oldukça modern dekore edilmiş, minimalist çizgiler taşıyan bir mekan. İçeri adımınızı attığınız anda mekanın maskotu olan papağan Yakup’un merhabasıyla karşılanıyorsunuz. Restoranın bar bölümü iş çıkışları için iyi bir alternatif. Yemeğin yanında şarap içmek isteyenler için oldukça kapsamlı bir şarap mönüsü var. Ayrıca özel davet ve toplantılar için ideal. [resim=20120323resim-185234E3][/resim] Yaza mönüsünü değiştirerek adım atan Şans’a mutlaka şans tanıyın ve gidin.. Gitmişken de Başlangıçlardan limon ve domates asidi ile pişirilmiş levrek ve ızgara jumbo karides, Şans’ın fümelediği dilim somon, kuşkonmaz deniz börülcesi; salatalardan közde patlıcanlı roka salatası ve ızgara fener balığı salatası; makarna ve risottolardan safran ve ıspanaklı gnocchi, siyah trompet ve porcini mantarlı risotto ve kepekli penne All’arrabbiata; ana yemeklerden de kuzu sırtı şiş, keşkek, kırmızı erik ve sherry soslu dilimlenmiş ızgara ördek göğsü ve 45 gün dinlendirilmiş dana pirzolanın tadına bakmayı unutmayın.. [b]TADI DAMAĞINIZDA KALACAK LEZZETLER KİLE’DE![/b] Zenginliği ve lezzetiyle, kendi dalında, dünyanın en iyilerinden biri olan Türk Mutfağı’nın en seçkin örnekleri Kile’de sizi bekliyor. [resim=20120323resim-185234D2][/resim] Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerdeki çeşitlilik, birbirinden farklı birçok kültürle yaşanan etkileşim, Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların saraylarında gelişen tatlar, Kile’nin sizlere sunduğu mutfak kültüründe önemli bir yer tutuyor. [resim=20120323resim-185234F8][/resim] Mekanın girişinde 20 yıllık bir koltuk var.. Sade ama bir o kadar ihtişamlı olan bu koltuk farklı bir mekana adım attığınızın sinyallerini veriyor adeta.. İsmail Acar tarafından dekore edilen mekanın duvarlarını İsmail Acar’ın tabloları süslüyor elbette.. Onları incelerken yemekten geri kalmayın diye hemen Kile lezzetleri sunuluyor masanıza.. [resim=20120323resim-185234C2][/resim] Türk Mutfağı’nın mükemmel lezzetlerini özel olarak tasarlanmış, şık atmosferiyle sunan Kile, mönüsündeki yemekleri özgün bir şekilde hazırlıyor ve aslına sadık kalarak hazırladığı yemekleri, etkileyici bir ortamda konuklarına takdim ediyor. [resim=20120323resim-185234B3][/resim] Minik köfte, külbastı, küşleme, çiğköfte ve lahmacun (ince, kıtır kıtır ve gerçekten çok lezzetli) Kile mönüsünün baştaçları.. Tatlılardan da incir tatlısı ve künefe yıkılıyor.. Kesinlikle Kile’ye gidin ve kendinize en güzelinden bir ziyafet çekin.. [b]ARNAVUTKÖY’ÜN EN LEZZETLİSİ: RİBA BALIK [/b] [resim=20120323resim-185234B3][/resim] Riba Balık şirin, otantik ve balığınızı yedikten sonra bile uzun süre oturmak isteyeceğiniz kadar çekici bir atmosfer. Taze balık ve deniz mahsullerini, leziz mezeleri ve enfes tatlıları, en uygun fiyatlarla yiyebileceğiniz tek adres. [resim=20120323resim-185234B6][/resim] Yemeğe önce mezelerden başlayın derim ben. O kadar çok çeşit var ki saymakla bitmez. Özellikle patlıcan salatası lezzetiyle adından söz ettiriyor. Öyle ki lezzeti kısa sürede kulaktan kulağa yayılmış. Kabak çiçeği dolması da diğer lezzetli mezelerden. [resim=20120323resim-185234E8][/resim] Kalamar ızgara,balık köftesi de çok beğeniliyor..Mezgit, hamsi, tekir tava, çinakop balık çeşitlerinden sadece birkaçı.Bu kadar lezzetli yemekleri yedikten sonra gelen hesap ise gerçekten şaşırtıcı çünkü burada fiyatlar çok uygun, bütçenizi asla sarsmıyor. Ailenizle, arkadaşlarınızla Boğaz’a karşı güzel bir yemek için ilk adresiniz burası olmalı..