2003’DE ÖZEL ÖDÜLLER

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 10-12-2003 11:53
‘İstanbul gecce hayatı söndü, oteller boş!’ diyorlar, nasıl dolsun, nasıl olsun ki? Crown Plaza’da 56 milyona viski, Conrad’da saçma sapan bir güvenlik.. Nasıl gitsin ki insanlar? Dün akşam Conrad Oteli’nde Erkan Özerman ağabeyimizin yemeği vardı. Yemek, 20 Şubat’ta The Ritz Carlton’da yapılacak olan ödül geccesinin organizasyonuyla ilgiliydi. Erkan Özerman, Feza Fırat, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Esin Akdoğan ve ben yemekteydik. Daha sonra misafir olarak Aykut Bilol da yemeğe katıldı. Conrad Oteli’n önünde, içinde bir de şöför olan beyaz bir araba duruyordu. Girişi tamamen kapatmıştı. Önce ne olduğunu anlamadım. Meğerse adam güvenlikmiş! Bombalı bir araç gelir diye dış kapıya içinde gariban bir şöför olan birini koymuşlar! Hani tamam, güvenlik uygulaması olmalı da, böylesini hiç görmemiştim. ‘Ne yapıyorsun arkadaşım burada?’ dedim, ‘Ben güvenliğim ağabey, otel müşterisi olursa arabayı geri alıyorum’ dedi. Eylem yapacak teröristin otel müşterisi olup olmadığını nereden anlayacak bilmiyorum. Ya da bizim gibi otelin içindeki restoranlarda yemek yiyecek olan müşterinin kim olduğunu nereden bilecek? Sizin anlayacağınız, garibim güvenlik elemanı tam bir canlı kalkan yani! Neyse ‘canlı kalkan’ı saf dışı bırakıp Monet restoranda dostlarımızla buluştuk. Erkan Özerman her zamanki gibi en erken gelenlerdendi. ‘Davet verdiğin zaman, yarım saat önce geleceksin oğlum’ dedi. Hayatta hiç sevmediğim şey, beklemek, bekletilmek. Erkan Özerman gibi insanlar da yavaş yavaş tükeniyor maalesef. Monet’in lezzetli ve şık açık büfesinden yemeklerimizi yerken, şef İlhami Turan’ın çok nazik servisiyle sohbetimize başladık. Masada işin uzmanları biraraya gelmişti. Erkan Özerman bu işe yıllarını vermiş tam bir profesyonel. Olcayto Ahmet Tuğsuz geçen sene ki ödül törenini kusursuz gerçekleştirmişti. Feza Fırat Halkla İlişkiler duayeni. Best Model’in Genel Koordinatörü Esin Akdoğan da işin içinde. Eh ben de fena sayılmam. Başladık, fikir tartışması yapmaya. Daha sonra yemeğe katılan Aykut Bilol da entresan fikirleriyle bize yardımcı oldu. 2003 En İyileri Ödül Geccesi, muhteşem olacak. Çok güzel fikirler oluştu. Sunucu, sanatçı, organizasyon, ödüller, kategoriler, süprizler.. Her şeyi konuştuk ve iş bölümü yaptık. Bu arada Erkan Özerman, Fransa’nın en büyük gurmesi olan ve bir süre önce reflü rahatsızlığından dolayı vefat eden Edoward Carlier’in anısına da ödül verilmesini teklif etti. Bu yıl En İyi Fransız Mutfağı Ödülü’nü Edoward Carlier adına vereceğiz. Ben de, rahmetli Tuğrul Şavkay ağabeyimizin adına ayrı ve özel bir ödül verilmesini teklif ettim. O da kabul edildi. Geçen sene katılanlar, televizyondan seyredenler biliyor, çok güzel olmuştu ödül geccesi. Bu sene daha da güzel olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek olan ve Türkiye’nin ilk ve tek en büyük organizasyonu için şimdiden kolları sıvadık. 1 Aralık’ta gecce.com’da başlayan anket inanılmaz hızlı ilerliyor. 1 Şubat’a kadar devam edecek olan anketmize katılan gecce.com okurlarını da sürprizler bekliyor. Anketimize katıldıkları için hiç pişman olmayacaklar. Size de tavsiye ederim.