ŞİMDİ BULGURLU RİSOTTO MODA

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 13-01-2003 11:42
Eğlence dünyasının Che'si olan İzzet Çapa bence hata ediyor. Çünkü eğlenceyi ön plana çıkaracağım diye, güzelim mönüyü, inanılmaz lezzetleri, bulgurlu risotto'yu hep geri planda bırakıyor. Friends&Trends'de bir aşçı var ki sormayın.. Bir mönü var ki seç beğen, bitmez.. Bir lezzet var ki, Los Angeles'teki 'Mr. Chao' halt etmiş.. Sakin olan Pazartesi akşamı, işi bilen 15 kişi, yani gurme dostlarla Friends&Trends'e yemeğe gittik. Yemek arasında, 'Aynılarından bir daha getirir misin? Lütfen Niokki'yi unutmayın. Bulgurlu risotto bol olsun lütfen' sesleri duydum.. Benim şu andaki favori yemeğim bulgurlu risotto.. Geleneksel Türk mutfağının değişmez yemeği olan bulgur, İtalyan'ların meşhur risotto'su gibi yapılıyor ve üstüne de bir adet hellim peyniri, et ve tavuktan oluşan ızgara şiş konuyor. Ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. Peki ama İtalyanların meşhur scopi pirincinden yapılan risotto'su, nasıl bulgurlu oldu? Bugüne kadar İstanbul eğlence hayatına birçok mekan kazandıran ve her yeni sezon mutlaka yeni bir mekan açan İzzet Çapa, yılmadan, durup dinlenmeden sürekli çalışıyor. 'Atom Karınca' lakaplı İzzet Çapa, ağabeyi Celal Çapa ile, yengesi Şebnem Çapa yüzünden kavga edip yollarını ayırdıktan sonra kendi mekanlarını açmaya başladı. Önce Etiler'deki eski Tefo'yu Friends&Trends adlı dance-dinner-fashion konseptlerinin birleştiği şirin bir mekan haline getirdi. Daha sonra Bebek Yokuşu'ndaki Salopet'i açtı ve ardından Ankara Friends&Trends'i devreye sokarak politika dünyasına da girmiş oldu. Bugüne kadar hep eğlence ağırlıklı mekanlar açarak gündeme gelen ve yaptığı çılgın eğlencelerle adından sürekli sözettiren İzzet Çapa, aslında bir şeyi atlıyor: Yemeklerinin lezzeti.. Friends&Trends'teki yemek lezzetini ve mönünün zenginliğini ön plana çıkarmamak, biraz mekana ve şef aşçı Gazi Ateş'e ayıp oluyor. Eski İtalyan restoranı Bice'deki Andria Mugavero'dan yetişen aşçı Gazi Ateş, öyle bir mönü ve öyle lezzetler hazırlamış ki, şaşarsınız. Greek salatası Yunan tulum peyniri ile, taze domatesli kuşkonmazlı papardelle, kekikli antrekot ızgara polenta ile, dil balığı şişte wasabi sos ile, Çin mantarlı sebzeli karides, ananas carpacııo dondurma ile.. Bunlar uzun ve şık mönüden bazı seçenekler. Ama benim tercihim, porçini mantarlı bulgurlu risotto.. İtalyan mutfağının vazgeçilmez tadı olan risotto, Friends&Trends'te scopi pirincinden değil, bildiğimiz bulgurdan yapılıyor. Şu anda Dubai Hilton'da olan eski şefi Andria Mugavero'dan öğrendiği bulgurlu risotto'yu mönüsüne ekleyen şef aşçı Gazi Ateş, müşterilerin memnun olmasından dolayı çok mutlu. Kemik suyu ve çok az beyaz şarapla kavrulan bulgur, porçini mantarı ile karıştırılıyor. Servis esnasında ise alman hardalı ve Çin tuzu denilen monosodyumda bekletilen birer parça et ve tavuk eti, hellim peyniri ile birlikte ızgara yapılarak servise sunuluyor. İzzet Çapa'ya tavsiyem, Rose, Dodo ve Tolga gibi işletmecilerini ön plana çıkardağı gibi, şef aşçısı Gazi Ateş'i de unutmasın, gerçek lezzeti müşterilerine sunsun. Eğlence tabii ki olmalı ama lezzetin olmadığı yerde eğlence olmaz.. Önce yiyeceksin, sonra eğleneceksin.. 'Aç ayı oynamaz' diye boşuna dememişler..