PF Changs’in mönüsü ve servisi harika!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 12-12-2012 17:16
Gittim, gördüm, denedim ve gerçekten beğendim. İşte size Çin yemeklerinin Amerikan tarzı sunumuyla dünyada ünlenmiş PF Chang’s restoranın Etiler’deki deneyimi; 12.30 gibi 4 kişi gittik. Cam kenarı boştu ve oturduk. İçerde Koreli bir aile vardı. 3-4 masa daha vardı. 13.00’e doğru mekan tamamen doldu ve müşteri kalitesi A-B idi.. Ender Mermerci bile müdavimi olmuş. Swissotel deneyimli PF Changs müdürü Baran Ayla, işine hakim ve herşeyi kontrol ediyor.. Çok deneyimli birisi Baran.. Ve bu deneyim kesinlikle mekana yansımış durumda. Bu tip Çin restoranlarında ne yeneceği bilinmediğinden hep atılır tutulur! Ben size rehber olayım, giderseniz benim yediklerimden mutlaka söyleyin.. Bu arada, müşteri masaya oturur oturmaz bir garson soslar ile geliyor ve sipariş almadan önce anlatıyor ve işin en ilginç yani her garson, kendi müşterisi için tiro sos’lardaki malzemeleri karıştırarak özel sos hazırlıyor. Şişelerde ise soya sosu, beyaz sirke (yemekleri dengelemek için) acı fazlaysa beyaz sirke koyun azıcık. Türkiye’de hiçbir restoranda beyaz sirke yok! ve Chili oil. Acılı yağ.. [resim=20121212resim-171844G5][/resim] Bu güzel ve değişik uygulama çok hoşuma gitti.. Garsonla sohbet edip, her şeyi sorabiliyorsunuz. Sonrasında da siparişlerimizi verdik. İşte size ülkemizde henüz bilinmeyen PF Changs denenmiş mönü rehberi; • Chang´s Chicken Noodle Soup ( 24 TL).. 10 puan Baharatlı ve ekşili bir çorba büyük bir kasede masaya servis ediliyor. 4-5 kişi için ideal. Harika, harika, harika bir çorba.. • Chang´s Chicken Lettuce Wraps (24 TL).. 9 puan Siyah mantar, tavuk ve su kestaneleri ile hazırlanmış bir başlangıç. Yanında gelen marul kaselerine sarılarak yeniyor.. • Dynamite Shrimp (28 TL ).. 9 puan En populer başlangıç. Hemen hemen bütün masalarda görebilirsiniz. • Salt and Pepper Calamari (28 TL).. puan yok! Yanında chili Bean sos ile servis ediliyor. Baharatlı ve tuzlu ince dilimlenmiş Calamari şeritleri, çıtır hale getirilmiş prinç noodle ile servis edilir. (iyi bir balık sever olarak kalamarı fazla beğenmedim) • SICHUAN Chicken Flatbread (19 TL).. 8 puan Yanında dynamite shrimp sosuna benzer crispy green bean sos ile servis ediliyor... Türk damak tadına uygun. Ekmek seven misafirler için harika bir başlangıç • Oolong Sea bass (86 TL).. yıldızlı 10 puan.. Asıl ismi Patagonya Dişbalığı... Türkiye'de çok fazla restoranda servis edilmiyor... Çok özel bir balık, soğuk denizlerden geldiği için ağızda eriyen bir yapısı var. Türkiye’ye toptancıların satış fiyatı 100$/kg .. pPrsiyonlar 220 – 250 gr arası ve sadece 86 TL’ye satılıyor.. Marinasyonda kullanılan Oolong tea’nin kilogram fiyatı da 140 Euro civarında... Rahmi Koç bey bu balığı çok sever. Duysa koşa koşa Pf Changs’e gider.. • Mongolian beef ( 38 TL ).. 8 puan Wok’ta yüksek ısıda (200 derece) piştiği için marine edilen et su ve yağ geçirmez içindeki suyunu korur.. Mantarlı soya sosu ve istiridye sosu ile hazırlanıyor. • Sweet and Sour Chicken ( 34 TL ).. 8 puan Geleneksel en popüler Çin yemeklerinden biri.. Biraz abarttık farkındayım ama mönüyü denemek istedik. Yorumlarımı yazdım. Umarım gittiğinizde memnun kalırsınız. Cam kenarına oturursanız duvardaki resimde saklanmış olan fili bulmayı unutmayın :)