Top ON ve Tap'ON mekanlarım...

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 01-03-2016 13:54
Dile kolay, gazeteciliğe 38 senesini vermiş biri Kenan Erçetingöz... Bu zaman zarfında magazin dünyasının kilometre taşlarından biri olmasına rağmen, hayatı dibine kadar yaşamayı da hiç ihmal etmedi. Evliya Çelebi’nin ‘güncel gurme versiyonu’ gibi adamı karşımda bulunca, yükselen Top ON ve alçalan Tap’ON mekanları sormadan edemedim. "Ben biraz daha her daim popüler yerleri seviyorum. Her daim kaliteli, hep görmek istediğim insanları görebildiğim, sürpriz yaşatmayan... Lezzetli, keyifli ebedi mekanlar yani..." diyerek başladı muhabbete ardından da yaptı 'Erçetingöz'ün gözünden' listesini... [b]İşte Erçetingöz’ün ‘nevi şahsına münhasır’ kategorilerle şehrin ‘en’ler listesi...[/b] [b]Papermoon[/b] [url=https://www.gecce.com.tr/mekan-papermoon][resim=20160301resim-110436QS][/resim][/url] Vazgeçilmezim... ‘Olmazsa olmazlarım listesi’nde birinciliği hiçbir zaman başkasına kaptırmadı. Lezzeti ve kalitesinden asla ödün vermeyen, tam bir şehir kulübü... [b]Sunset[/b] [url=https://www.gecce.com.tr/mekan-sunset][resim=20160301resim-110500BX][/resim][/url] Mayıs’ta 22. yılını kutlayacak olan Sunset, duruşunu, tarzını, ortamını, lezzetlerini hiç bozmayıp; kendini sürekli yeniledi. Eğlence için de ideal bir mekan olduğundan favorilerim arasında... [b]Lucca[/b] [url=https://www.gecce.com.tr/mekan-lucca][resim=20160301resim-110516PQ][/resim][/url] “Bebek’te deniz görmeyen yer iş yapmaz” diyenlere inat, 10 yılı geride bırakıp İstanbul’un en vazgeçilmez işletmelerinden biri haline geldi. Açıldığından beri zirvede kalmasının nedeni çizgisini hiç bozmaması... [b]Spago[/b] [url=https://www.gecce.com.tr/mekan-spago][resim=20160301resim-110528UO][/resim][/url] Spago’nun, Hakkasan, Cipriani ve Spice Market gibi ülkemize gelip ‘avucunu yalayan’ markaların aksine kalıcı olacağından eminim. Müthiş İstanbul manzarası, ferah oturma düzeni, lezzetli menüsü listemde yer almasının en önemli nedenleri... [b]Beyti[/b] [url=https://www.gecce.com.tr/mekan-beyti][resim=20160301resim-110538WS][/resim][/url] Beyti dedin mi bir duracaksın! Dünyada bu tarz mekanlar koruma altına alınıyor. Türkiye’nin restoran tarihinin en büyük figürlerinden biri hatta restoran müzesi... Yediğim her lokmanın bu kadar özenle hazırlandığına inandığım başka yer yok! [b]Escale[/b] [url=https://www.gecce.com.tr/mekan-escale][resim=20160301resim-110554QU][/resim][/url] Bar ve Fine Dining bölümleriyle her kesimden müşteriye hitap eden Escale, Kanyon’un en şık ve farklı konsepti... Dekorasyonun değişik salonlar şeklinde kurgulanması, insanların sıkılmasına izin vermeyen zekice bir hamle. [b]The Galliard[/b] [url=https://www.gecce.com.tr/mekan-the-galliard][resim=20160301resim-110608NV][/resim][/url] Yükselen ivmesinde en büyük pay, kendine özgü mutfağı ve cezbedici menüsü... Özellikle Kars kazı ve parmesan tekerinde risotto’yu şiddetle tavsiye ederim. [b]Dragon[/b] [url=https://www.gecce.com.tr/mekan-dragon][resim=20160301resim-110625DU][/resim][/url] Ona sadece İstanbul’un ‘en iyi Çin restoranı’ demek haksızlık olur. Çünkü iddia ediyorum, bu kategorideki mekanlar arasında dünyanın en başarılılardan... Dekoru, değişmeyen lezzeti ve makul fiyat politikasıyla şehrin klasiklerinden... [b]Salomanje[/b] [url=https://www.gecce.com.tr/mekan-salomanje][resim=20160301resim-110637LL][/resim][/url] Pozitif enerjisi ve birbirinden enfes tatlarıyla daha ilk günden beni tavlamayı başarmış, Nişantaşı’ndaki huzur köşem diyebileceğim sıcacık bir mekan... [b]Zuma[/b] [resim=20160301resim-110655DW][/resim] Deniz kenarından alışveriş merkezine taşınma operasyonunun ardından ‘gurme felaket tellallarının’ odağındaki mekan, onlara istediklerini vermedi. Hatta iyi ki İstinye’ye taşınmış bile diyebilirim. [b]TAP'ON MEKANLARIM[/b] [b]Alancha[/b] Füzyon mutfağı ve farklı sunumlarıyla Alaçatı’nın lezzet abidesiydi ama o rüzgarı İstanbul’a taşımayı başaramadı. Buralar Alancha’ya birkaç beden büyük geldi. [b]Corridor[/b] Kuruçeşme’ye geçerken Nişantaşı’ndaki o salaş ruhu yanında getiremeyince havası değişti. Ee boşuna “Taş yerinde ağırdır” dememişler değil mi Corridor’cular? [b]Nopa[/b] Yazın organize ettikleri cumartesi partilerinin ardından kış uykusuna yatmışçasına sessiz kalmaları popülaritelerini tamamen kaybetmelerine neden oldu. Burcu Esmersoy’un Instagram paylaşımları bile onları hayata geri döndürmeye yetmedi... [b]Sardunya[/b] Karaköy bölgesinin ilk mekanı olmasına rağmen, semtin ritmine ayak uyduramadı! Trendleri, gençliği takip etmeden, “ben ne yaparsam tutar” kafasında ilerleyince olmuyor işte! Heyecanlandırmayan bir menüyle dünyanın en güzel manzarasına ve dekoruna sahip olsan bile iş yapamazsın! [b]Dipnot:[/b] Mekanların eski popülerliğini kaybetmesi beni her zaman üzmüştür. Ama mekancılık, havayla, civayla yapılamayacak, süreklilik isteyen çok zor bir iştir.