THY’DE DEĞİŞEN MÖNÜLER

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 05-04-2007 16:17
Bizler hep görmek istediklerimizi görüyor ve özellikle de bu görmek istediklerimiz kötü oluyor ama maalesef yapılan iyi şeyleri hiç görmüyoruz.. Deve olayıyla gündeme gelen THY'de aslnda bir çok yenilikler ve gelişmeler var.. Bunların en önemlisi THY'nin catering'inin değişmesi.. Yıllardır Usaş'tan servis olan THY, yeni bir ortaklıkla kurduğu Turkısh DO&CO firmasıyla birlikte tüm catering'ini, mönüyü ve lezzeti değiştirdi.. Dün, uzun başarı öyküsünü kısaca anlattığım Viyana'daki başarılı işadamı Atilla Doğudan'la yüzde 50 ortaklaşa kurulan Turkısh DO&CO, bundan böyle hem THY'de hem de diğer havayolu şirketlerine yemek servisi yapacak. [resim=2007040599yemek-4-5nisan2007jpg][/resim] Bu anlamda ilk uygulama olan İstanbul-Viyana ayağını gurmelerle birlikte inceledik. Geziye katılan gazeteci-gurme'ler; Kenan Erçetingöz, Ali Esad Göksel, Ahmet Örs, Mehmet Yaşin, Teoman Hünal, Mehmet Yalçın ve THY İkram Müdürü Ahmet Doğan, THY Basın Müşaviri Ali Genç, Bersay İletişim Danışmanlık şirketinden Gül Mumcu Mutlay.. Gurme'lerle seyehat bir anlamda çok zor.. Hiçbir şeyi beğenmiyorlar, her şeye mutlaka bir mana buluyorlar. O yüzden kendimi henüz gurme gibi hissetmiyorum.. Allah göstermesin hissetmek de istemiyorum.. Gurme'lerin evlerinde hanımlarına nasıl davrandıklarını, eşlerinin yaptığı yemekleri ne derece beğendiklerini de çok merak ediyorum doğrusu! [resim=2007040599yemek-1-5nisan2007jpg][/resim] Rahmetli Tuğrul Şavkay, yaşlanan veya çok gezen gurmelere 'sen de Abdullah oldun artık' dermiş.. Yani o kadar çok tat ve zevkin doruğuna ulaşıyorlar ki, sonları Kahraman Maraşlı Abdullah gibi oluyormuş.. Gerçi bizim geziye katılan gurmelerde henüz bu durum sözkonusu değildi ama espri güzel.. [resim=2007040599yemek-2-5nisan2007jpg][/resim] Evet gelelim şimdi THY'deki değişikliklere.. İlk amaç, THY yolcularının uçakta yediği yemeklerden zevk almaları.. Yani yemiş olmak için değil, gerçekten bir restoranda yemek yer gibi servis edilmesi ve zengin bir mönünün sunulması.. Bu sebeple sabahın erken saatlerindeki gidiş uçağımızda şu mönü çıktı karşımıza; Taze meyve, elmalı yoğurt, peynir çeşitleri, dana ve hindi jambon, çırpılmış yumurta hindi eti ve kaşar peynirli tost veya ıspanaklı börek, küçük sosis, kiraz domates, tereyağ-reçel, kruasan, kahve veya çay.. Servis görsel anlamda çok çok iyi.. Lezzet deseniz aynen süper.. Akşam dönüş uçağındaki mönü ise şuydu; [resim=2007040599yemek-3-5nisan2007jpg][/resim] Tavuklu Sezar salatası, zeytinyağlı enginar, karnıyarak veya dil balığı-karides, veya kuzu pirzola, peynir çeşitleri ve tabii ki dünyanın en iyi pastanelerinden olan Demel'in çikolatalı tartı.. Zengin içecek mönüsüyle birlikte yiyecek mönüsü gerçekten küçük bir restoran havasında yaşanıyor THY uçaklarında.. Ekonomi bölümünde ise değişen yeni karton tepsiler içinde zengin sandviçler ve yine zengin salatalar var. Çok kısa zaman sonra daha uzun uçuşlarda ise THY uçaklarında aşçı görürseniz şaşırmayın.. Evet hostes yerine THY uçaklarında aşçı olacak ve yemek hazırlığını uçakta aşçılar yapacak. Benim için, THY'daki bu köklü değişiklik çok olumluydu. Diğer gurme'lerin fikirlerini kendi yazılarında göreceğiz ama gözlemlediğim kadarıyla gurme'ler memnun kalmıştı. Önümüzdeki günlerde New York ve daha uzun uçuşlardaki yemekler değişecek. İç hatlardaki mönüler zaten değişmiş durumda.. Bu gelişmeler ve değişiklikler karşısında hem cesur adım atan THY yetkililerini, hem de DO&CO'nun sahibi Atilla Doğudan'ı tebrik ediyorum..