D'OEUF, YÜZEVLER KEBAP, BOLULU HASAN

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 06-08-2002 14:20
Asistanıma attığım fırça(!) da ki, ‘da’ yüzünden okurlardan gelen düzgün eleştiriler için çok teşekkür ederim. Haklısınız. Bizim hata yapma şansımız yok. Hele hele, öyle bir fırça (!) spotunda.. Ama bir de, mal bulmuş mağribi gibi, ‘da’ nın üzerine atlayıp, söz de beni küçük düşürünce şeyleri büyüyecek olanlar var. Ah, ah.. O yazıda bula bula ‘da’yı bulanlar, ah.. Üniversite dördüncü sınıfa gidip, staj yapmak ve aynı zamanda para kazanmak için işe başlayan genç kız veya erkeklerin (hepsi değil tabi) ne kadar da tembel olduğu, bir çok iş varken Cumartesi işe gelmemesi, bu kafayla bir baltaya zor sap olunacağı anlatılmak istenmişti oysa o uyarı yazısında.. Bu sadece Ahu’nun sorunu değil. Bu bence Türkiye’nin sorunu. İşsizlikten kıvranan binlerce insan varken, bir televizyon kanalında bulduğu, hem okuluna faydası olacak, hem hayata hazırlanacak, ayrıca para da kazanacağı bir işi hafife almak.. Işte bütün mesele burada.. Ben o gün kendisine, telefonla da söylebilirdim yazdıklarımı.. Ama okurlarla paylaşmak istedim. O da işin ciddiyetini, iş dünyasının acımasız kurallarını, gazetecilikte hata yapılmaması gerektiğini, gazeteciliğin işle yatıp işle kalkılacağını baştan anlasın istedim. Ooo, biz nerdeyiz, hangi düşüncelerdeyiz, millet nerede? Yine çok uzattım.. Şimdi başlarsam İzmir’den İstanbul’a geliş, Yeni Asır bürosundaki polis muhabirliğinden Sabah’a geçişe.. Masal gibi gelir gençlere.. Bu tip gençlere, ailelerinin yazlığında iyi tatiller diliyorum.. İnşallah bir gün, kafama göre bir asistan bulacağım.. Hala arıyorum.. Bir de ben, herşeyi ciddiye alıp yazıyorum! Hayret birşey.. * * * Biz gelelim şimdi Türkiye’yi kurtarmaya.. Geçtiğimiz haftasonu Reina’nın içindeki D’oeuf’teydik. Maçka’dan sonra Reina’daki D’oeuf minyatür gibi kalıyor ama çok şirin olmuş. Küçücük mekan ağzına kadar doluydu. Mekanın çok popüler olma sebebi, patronu olan genç iş adamı Mehmet Kemal Aksel’in işine olan saygısı. Daha once Yapı Kredi Plaza içindeki Café Türk’ün sahibi olan Mehmet Kemal Aksel’in babası vefat edince, babasının çok yakın arkadaşı olan Tuğrul Şavkay sayesinde bu işlere girmiş. Tuğrul Şavkay gibi bir tecrübe ile de tecrübesine tecrübe katmış. Yanına ‘mönü danışmanı’ Patrizia Ünder’I de alınca D’oeuf, D’oeuf olmuş. D’oeuf, Fransızca yumurta demekmiş. Mehmet Kemal Aksel’in de lakabı ‘Yumurta Mehmet’ olunca mekan D’oeuf olmuş.. Mönü danışmanı Patrizia Ünder’in hazırladığı eşsiz mönü de o gün, midye ve paelle günüydü. Yeni Zelenda usulü bir tencere midye istedik. Ayrıca deniz mahsullü paella yedik. Ben hayatımda mönüsü bu kadar zengin ve güzel bir mekan görmedim. Özel soslarla hazırlanmış, özel kesimli etlerden, mantar ve keçi peynirli karışıma kadar herşey mükemmeldi. D’oeuf’e çok emek veren patron Mehmet Kemal Aksel’I ve mönü danışmanı Patrizia Ünder’I kutluyorum. Sivas, Zara, Bolucan köyü Bir ara Reina’nın içindeki tıklım tıklım olan Köşebaşı Kebapçısı’nın sahibi Ali geldi yanıma.. ‘hani ağbi, Reina’da kebapçı olmazdı dediler. Ne oldu?’ der gibi mutluydu gözleri.. İstanbul’un en iyi kebapçılarından biri olan Köşebaşı, gerçekten mükemmel iş yapıyor Reina’da.. Ali’ye ‘Allah yolunuzu açık etsin’ dedim.. ‘Şimdi de Beyoğlu’nda Odakule’nin tam karşısında bir mekan daha açacağız’ dedi. Etiler, Fenerbahça, Maslak Mudo, Reina olmak üzere bir çok Köşebaşı oluşmuş. ‘Ne yapalım, köylümüze iş imkanı sağlıyoruz’ dedi Ali.. Meğerse Ali, Sivas’ın Zara ilçesi Bolucan Köyü’ndemiş ve köyünde ne kadar adam varsa Köşebaşı’nda çalıştırıyormuş. Helal olsun vallahi.. Hayırlı işler Köşebaşı.. Adana Yüzevler Kebap Salonu, Etiler’de açılıyor Konu kebaptan açıldı ya, yine kebaptan devam edelim; Etiler’de Tike, Develi, Venge gibi sosyete kebapçıları var. Mevki Etiler, isim biraz ünlü olunca fiyatların üçe katlandığı kebapçılar. Oysa kış sezonunda Etiler’in tam göbeğine, çok eski Fly Inn’ın olduğu mekana, meşhur Adana Yüzevler Kebap Salonu açılıyor. Geçen akşam arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine Göztepe’deki şubesine gittik, kebabın zevkine vardık. Masa aynen donatıldı, çöp şişler geldi, Adana Kebap, harbi Adana’ydı. Tatlı olarak sadece tel kadayıfın olduğu mekanın sahibi ise Selahattin Aydoğdu. Tam yedi kardeşler. Bedrettin, Boncuk Mehmet, Şevket, Mahsun, Orhan ve İlhan.. Hepsi de işin başında.. Selahattin Aydoğdu bizi küçük oğlu ile tanıştırdı. ‘Büyüğü içeride bulaşıkta’ dedi.. Erkek erkeğe gittiğiniz zaman, rakı verilmiyor.. Aile ortamının bozulmaması için elinden geleni yapan Selahattin Aydoğdu, şimdi Adana Yüzevler Kebap Salonu’nu Etiler’e taşıyor. Fly Inn’ın olduğu mekanı alan Aydoğdu, önümüzdeki kış sezonunda Avrupa yakasına da gerçek kebap yedirecek. Tabi, makul fiyata.. Bolulu Hasan Usta Göztepe’deki Adana Yüzevler Kebap Salonu’ndan kalkıp Bağdat Caddesi’ndeki Bolulu Hasan Usta’ya gittik. İstanbul’a böyle bir lezzeti tanıştırdığı için Nedim Saban’I bir kez daha tebrik ediyorum. Saatin geç olmasına rağmen tıklım tıklımdı Bağdat Caddesi’ndeki Bolulu Hasan Usta. Şube Müdürü Muzaffer yeni başlamış göreve. Çok effendi bir insan. Kazandibi, Tavuk Göğsü, Aşure, Keşkül, kaymaklı ekmek kadayıfı ne arasanız var Bolulu Hasan Usta’da. Hepsi her gün, İzmir’den geliyor. Harikaydı. Tavsiye edilir..