MEKANLARIN PUANLARI!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 09-10-2004 12:21
Dün akşam yıllar sonra tekrar Hilton'a girdim ve nostalji yaşadım.. Gazeteciliğe başladığım yıllarda magazin muhabirliği değil, otel muhabirliği vardı. Hilton'un terası, Sheraton'un Sultan 2000 diskosu ve Etap Marmara'nın barı müthişti. O zamanlar ne Reina, ne de Laila vardı. Yukarıda saydığım üç yere girmek, gitmek ve yer bulmak çok önemliydi. Gazeteciliğimin ilk yılları otellerde geçmişti. Ve yıllar sonra tekrar Hilton'un kapısından girerken geçmiş yıllara, gençliğime ve yozlaşmamış magazin dünyasına geri döndüm, anılarım depreşti. Dün akşam Hilton'da olma sebebimiz, 29 Ekim'de piyasaya çıkacak olan "gecce winter guide /2005"in gurme kurulu toplantısıydı. Hilton Halkla İlişkiler Müdürü olan ve aynı zamanda gurme kurulumuzda yeralan Hasan Sabuncu, toplantının Hilton Roof'ta yapılmasını rica etti. Hilton'da evlenen gurmemiz Olcayto Ahmet Tuğsuz, Hilton'da nişanlanan gurmemiz Teoman Hünal ve ben bir araya gelince sürekli eski güzel günleri konuştuk. Gurme kurulumuzda yeralan Hasan Sabuncu, Mc Normen, John Mİtchell, Emir Berki Baran ve Gülsüm Sami ile birlikte toplam 8 kişi Roof'ta oturduk. Diğer iki gurmemiz Reha Arar, Atina'da bir seminerdeydi. Eşim Gül Erçetingöz ise boyun fıtığı ameliyatı olduğu için toplantıya internet aracılığıyla katıldılar. Gecce Yayın Grubu tarafından, yılda iki kez yayınlanan summer ve winter guide'lar, hem yerli hem de yabancı turiste ışık olmaya, doğru yönlendirmeye ve restoranları tam olarak tanıtmaya devam ediyor. İstanbul, Uludağ, Kartalkaya, Abant, Palandöken ve kış turizminin yer aldığı bölgelerdeki restoran, gecce kulübü, bar ve otelleri kapsayan "gecce winter guide/2005" çalışmaları bitti. Ve dün akşam hepsi uzman gurme kurulu toplantısında 1200 adet mekan ve otele puan verildi, yorum yapıldı, yıldızları takıldı. Tabii bazıları da kırmızı kalemle uyarı aldı. Beyoğlu'nu avucunun içi gibi bilen Gülsüm Sami, İstanbul-Bodrum gibi yerlerde bir çok mekana konsept danışmanlığı yapan ünlü şef Mc. Normen, İstanbul'un sosyetik olmayan kaliteli yerlerini çok iyi bilen İngiliz John Mİtchell, Chaine Des Rotisseurs derneği ikinci başkanı Reha Arar, genç ve modern düşünceli olan Baran Residence'in sahibi Emir Berki Baran, organizasyon işinin duayeni ünlü müzisyen Olcayto Ahmet Tuğsuz, Hilton Yiyecek İçecek ve aynı zamanda Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Sabuncu, içki konusunda uzman olan Vatan yazarı Teoman Hünal, bu işe 25 yılını veren ben ve benimle birlikte 3 yıldır gecce.com'u yöneten eşim Gül.. gecce Gurme Kurulu'nu oluşturuyor. 1200 mekan ve otel bilgilerinin üzerinden üç kez geçildi. Hangi mekanların uyarı alacağı konusunda tartışmalar yaşandı, en sonunda da toplam 10 gurmenin onayı ile "gecenin yıldızını" hak eden mekanlar belirlendi. Editör arkadaşlarım 5 aydır bilgileri topladılar ve mekanları gezdiler. Gurme kurulumuz, kendi arasında yaptığı iş bölümüyle değişik mekanları dolaşarak notlarını aldılar. Tüm amaç, doğru bir guide yapmak. Amerikan "Zagat" gibi, Fransız "Michellin" gibi. Kaldı ki, onlar da çoğu zaman eleştiriliyor. Zagat'ın gurmeleri bazen yanlış yorum yazabiliyor. Michellin, yıldızını düşürdüğü için ünlü şefler intihar edebiliyor. Bizim öyle bir derdimiz yok. gecce guide'ın derdi, daha medeni bir İstanbul gecce hayatı ve daha güvenli, huzurlu, temiz, makul restoranlar. Elmalarla armutların ayrılması, hak edenin ön plana çıkması. Biliyorsunuz, bu anlamda her yıl Şubat ayında muhteşem bir ödül gecesi de gerçekleştiriyoruz. Hem gecce guide, hem de her yıl geleneksel olarak yaptığımız kapsamlı ve görkemli "mekan ve yatırımcı ödül gecesi", Türkiye'de bir ilk'tir. Ve tek'tir.. "gecce winter guide / 2005", 29 Ekim'de tüm Yay-Sat bayilerinde olacak. Ve sizler kış sezonunda nereye gideceğinizi, ne yiyip, ne içeceğinizi, kaç para ödeyeceğinizi gerçek anlamda bileceksiniz. Amaç, adam yerine konmak, adam gibi ağırlanmak, medeni bir İstanbul yaratmak, bilerek gitmek, kazık yememek ve VFM (Value for Money) ödediğim paranın karşılığını gittiğim mekanlarda alabilmek. Gecce guide işte bu yüzden var.