BAMYALI PİŞMİŞ KELLE!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 14-12-2002 17:33
İnterneti gecce.com sayesinde öğrenen ve sıkı bir gecce.com okuru olan İzzet Çapa, ‘Salopet’le ilgili strateji hatası yaptı!’ başlıklı yazım üzerine, telefonla aradı ve şunları söyledi; ‘Biz strateji hatası yapmadık. Basına fotoğrafların kamera arkasını dağıttık. Prodüksiyonlu olan fotoğraflar siyah-beyaz ve daha orjinal resimler. Amacımız merak uyandırmaktı! Insanların kafasında yer edinmesini sağlamak ve soru işaretleri bırakmaktı. Kenan Erçetingöz bile merak ettiyse doğru yapmışız’ dedi.. Bebek yokuşundan aşağıya inerken sağda beyaz tahtalı bina olan Salopet Pazartesi gündüz açılıyormuş.. İzzet Çapa ‘Herkes akşam davetle açıyor, biz Pazartesi brunchla açacağız’ dedi. Salopet’in dekorasyonunu Mustafa Toner ve Fulya Cinisli yapmış. Bu arada İzzet’in Salopet’deki ortağı da Fevzi Kalkavan.. Şömineli üst kat, geniş masalı ve rahat koltukların olduğu alt kat, winter garden gibi bölümlerden oluşan Salopet, ev usülü tarzında döşenmiş. Boğaziçi Üniversitesi’nden gençlerin garsonluk yapacağı Salopet’de çok komik ve ilginç bir mönü hazırlanmış.. Az pilav üstü kuru’dan, annemizin kıymalı fiyonk makarnasına kadar ne ararsanız var.. Mönünün en ilginç seçeneği ise Celal Çapa’nın seçimin’nde ‘bambayalı pişmiş kelle’ olması! ‘Bir esprisi var mı?’ dedim, ‘Celal, kelle almasını çok sever de ondan’ dedi İzzet.. Maşallah şu sıralar Celal’le İzzet’in arası pek bir şeker! İzzet, ağabeyi Celal için ayrıca başka bir espri daha düşünmüş Salopet’de.. Ünlülerin salopet’le çekilmiş resimlerinin yanına Saddam Hüseyin’le Celal Çapa’nın resmini fotoshop yaptırıp, duvara asacakmış! Bu İzzet’den korkulur! Tabii bu arada Celal Çapa da boş durmuyor, sessiz ve derinden ilerliyor. Dün akşam swissotel’deki Eyvan’a gittim, gerçekten harika bir yer olmuş.. Emir Uras’ın mimarisiyle çok modern bir restoran-bar olan Eyvan da çok güzel bir akşam yemeği yedik.. Kocaman bir çan şeklindeki abajurun altında büyük kare bir bar var. Barmeid kız, çok şeker.. Müşteriyle diyaloğu çok iyi.. Kuru mantı, tavada tuzla kavrulmuş ceviz çok güzeldi.. Ege ağırlıklı mezelerden Türk mutfağına yönelen mönü çok zengin.. Başlangıçların servisine bayıldım.. Herşey mükemmeldi.. Daha sonra Celal geldi ve tabi ki İzzet’i çekiştirdik.. İşin esprisi, kavgalı gibi görünselerde birbirlerini çok seviyorlar ve sürekli telefonlaşıyorlar.. Sadece tarzları farklı.. Celal şimdilik rahatlamış durumda.. Liman’I Safran yapıp Aslı Altan’a bıraktı, Cat Walk’I Hakan Peker’e kiraladı.. Hammam zaten yolunda gidiyor, Celal de şimdi Eyvan ve yeni projesiyle ilgileniyor.. Yeni projesi, yine swissotel’in eski kumarhanesi olan bölümü yılbaşında gecce kulübü olarak açacak olması.. Adının henüz konmadığını belirten Celal Çapa, sanıyorum yılbaşı geccesi o kulüpte Sezen Aksu’yu çıkaracak.. Sır gibi saklıyor, söylemiyor ama konu açıldığı zaman ellerini şıkırdatıyor.. Yani, ‘görecekler kulüp nasıl olurmuş’ der gibi kıs kıs gülüyor.. Bu arada Uludağ’daki Büyük Otel’de tüm hızıyla devam ediyor.. Yılbaşı geccesi Uludağ’a Cüneyt Kurt gidecek (Le Buquet Büyük Otel’de açıldı), Celal ise swissotel’deki açacağı yeni kulübün başında olacak.. İstanbul gecceleri hareketleniyor, büyüyor, gelişiyor.. Gecce.com, izlemeye ve gözlemeye, sizleri bilgilendirmeye, yönlendirmeye devam ediyor..