HAKKASAN SÜPER BENCE..

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 19-11-2008 08:35
Boşu boşuna isim olunmuyor.. Boşu boşuna dünya markası olunmuyor.. Boşu boşuna insanlar konuşmuyor.. Hakkasan bunu tamamıyle hakediyor.. Çünkü; emek var, yatırım var, kalite, lezzet, görsellik, ambiyans, servis, dekor var.. Bir yemekte (Çin mutfağı) bulabileceğiniz her türlü detay Hakkasan'da var. Salon kadar büyük pırıl pırıl bir mutfak var. Mutfakta 40 tane Çinli aşçı var. Barmenlerin çoğu Londra'dan.. Kokteyler dünya tadından.. Yemekler nefis, kendini göstermek için değil sadece dostlarınla yemek yemek için oradasın. Çünkü biraz karanlık. 'Neden?' diyorum, 'sadece yemeğe odaklanmak lazım' diyorlar.. Yine de etrafıma bakmaya çalışıyorum. Alışkanlık işte.. Futbolcu Nobre solumda, Cemal Özgörkey karşımda, Raif Dinçkök dostlarıyla sağımda oturuyor. [resim=2008111999hakkasan1-19kasimjpg][/resim] İstanbul'daki Hakkasan tıklım tıklım, yer yok.. Ama itiraf etmeliyim ki, etrafımızda çevreli olan kafeslerden –ki bu kafesler dediğim toplam dekor 10 milyon dolar civarında- kimseyi görme şansımız yok.. Masamızdaki Idil Saguner'e, 'Şu kafeslerden bir bölümünü kaldırsanız' diyorum, 'aman Allah'ım mümkün değil Kenan Bey' diyor.. Londra'ya sormadan kül tablasının yeri bile değiştiremiyorlar.. Yüksek Çin mutfak kültürünün geleneksel özelliklerini koruyarak Batı damak tadını kusursuz şekilde yakalayan nefis yemekleri ve etnikle ultra modernin ustaca birleştiği, bol ödüllü, sıradışı dekorasyonuyla dünyanın en iyi Çin restoranı Hakkasan, Mart 2008'de İstanbul'da faaliyete geçer geçmez lezzet avcılarının bir numaralı mekanı oldu. Özgün kokteylleriyle ünlü mavi barı, koyu renk tik ağacının ağırlıklı olarak kullanıldığı oryantal motifli mobilya ve paravanları, yerinden seçilmiş Hint taşlarıyla döşenmiş zemini, sadece Hakkasan'da bulunabilen yerli ve ithal şaraplarıyla Hakkasan İstanbul; 200 kişilik kapalı mekanına ek olarak; süs havuzları ve Çin'e has bitkilerle bezenmiş mistik bir bahçenin çevrelediği 150 kişilik terasıyla da yaz mevsimi boyunca ve güneşli kış günlerinde lezzet avcılarını açık havada ağırlıyor. [resim=2008111999hakkasan2-19kasimjpg][/resim] Dev boyutlarda iki balık havuzu ve Singapur'da yaptırılan ördek kızartma fırınlarıyla, baş aşçı, dim sum aşçıları, eksperler ve diğer aşçılarla birlikte toplam 50 kişinin çalıştığı İstanbul'un en özgün restoran mutfağı, Alan Yau'nun tüm konseptlerinde olduğu gibi Hakkasan İstanbul'da da buzlu mavi camın ardından izlenebilen hareketliliğiyle mekana dinamizm katıyor. Hakkasan'ı dünyanın en iyi Çin restoranı seçen Time dergisinin 'yemeği sanatla buluşturan dahi' olarak tanımladığı ünlü restoratör Alan Yau tarafından 2001 yılında Londra'da açılan Hakkasan'ın ünü kısa sürede bütün dünyaya yayıldı. 2003 yılında değer bulunduğu Michelin Yıldızı dahil gastronomi endüstrisinin ödül rekortmeni olan Hakkasan Güney Çin'in kanton bölgesi mutfağından seçilmiş en güzel örneklerden oluşan menüsü ve göz alıcı mavi barına has kokteylleriyle bütün dünyada efsane haline geldi. İstanbullu lezzet tutkunlarının bir numaralı adresi haline gelen Hakkasan'ı Türkiye'ye kazandıran Unitim Grubun satış ve pazarlama çalışmalarından sorumlu olan isim Sayın İdil Saguner. Hakkasan'ın basın danışmanlığı görevi ise Feza Fırat'ın sahibi olduğu F&F Ajans tarafından yürütülüyor. ÖĞLE MÖNÜSÜ 35 YTL Çin'in köklü mutfak kültürünün dünyayı fethetmesi sadece doyumsuz lezzetlere sahip yemeklerinden değil, sofrayı aile bağlarını güçlendiren, sosyal yaşamı ve iş ilişkilerini düzenleyen bir ortam olarak ustaca kullanabilmesinden de kaynaklanıyor. Çin mutfağının en sevilen çeşitlerinden olan Dim Sum, Hakkasan'ın ödül rekortmeni mutfağının benzersiz yorumuyla dünyada bir efsane haline geldi. Türkçe'ye 'Kalpten Lokmalar' olarak çevrilebilecek olan Dim Sum, hafif ama çok doyurucu ve son derece lezzetli atıştırmalıkların genel adı. Gurmeler 'Tadına bakılmamışsa Çin'e lezzet yolculuğu tamamlanmamış demektir' dediği Dim Sum çeşitleri, kızartılarak ya da özel bambu kaplarda buğulanarak pişiriliyor, yine kapaklı özel bambu sepetlerde çay eşliğinde sunuluyor. Chicken Shumai, Crystal Pumpkin Dumpling, Charsui Bun, Panfried Turnip Cake, Honey Beef Puff, Poached Spicy Dumpling, Vietnamese Spring Roll, Prawn Chueng Fun ve yaseminli yeşil çaydan oluşan Dim Sum öğle menüsü Hakkasan İstanbul'da, 12:30 – 15:00 saatleri arasında sadece 35 YTL. Yani? Yanisi şu; 'Hakkasan çok pahalı' diyenlere işte alternatif bir mönü. Sadece 35 YTL.. ELEŞTRİM; Benim Kanyon'da özel asansörle çıkılan Hakkasan için tek eleştirim, alışveriş merkezinin güvenliğinden geçmek olacak. Oysa Hakkasan'ın farklı bir kapısı var ama illa da Kanyon'un güvenlik kontrolünden geçmek gerekiyor. Bu yanlış bence. Dünyanın en iyi ve en pahalı restoranına geleceksiniz ama alışverişe gelenlerle aynı sıraya gireceksiniz ve cebinizde ne varsa boşaltıp, tekrar toplayıp dünyanın en kaliteli yemeklerini yemeğe gideceksiniz. İşte bu olmaz. Gerisi süper..