CENTO PER CENTO.. YÜZDE YÜZ İTALYAN…

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 02-02-2011 09:45
Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde yeni açılan İtalyan restoranı Cento Per Cento'dan bahsediyorum. Hatırlayanlar bilir, eski Buzz Bar'ın olduğu yer.. Ama, sanki komple değişmiş, bambaşka bir mekan olmuş. Hele hele alt taraftaki yüksek tavanlı bölüm nerden çıktı, nasıl oldu hiç anlayamadım. Mimar Sami Savatlı tarafından tasarlanan mekanda doğal deriler, masif ahşaplar ve mozaik kaplamalar, bronz ve sıva yüzeylerle bir arada kullanılarak sıcak, samimi ve rafine bir mekan yaratılmış. İtalyan tarzının tüm inceliğini her ayrıntısında taşıyan mekanda; tavanı kaplayan ahşap kafesler, duvarlarda lake yüzeylerle birleşen ahşap tuğlalar, demir ve bronz detaylar mekanın kimliğini oluşturan mimari detaylar olarak göze çarpıyor. Ve daha 15 gün once açılan ve hiç duyulmamış bir mekanın bu kadar dolu olması da entresan.. Çift rezervasyon bile başlamış. Bunun sebebi ne olabilir? Fısıltı gazetesi. İyi yer ve doğru lezzet her zaman müşterisini bulur. Seçkin bir müşteri grubu vardı Cento Per Cento'da.. Istanbul'un en popüler caddesi Abdi Ipekçi'de yer alan Italyan restoranı "Cento Per Cento", ismine layık bir şekilde yüzde yüz Italyan mutfağı ve ruhunu yansıtıyor. Mekan “Yeni Nesil İtalyan Klasiği” kurgusu ile klasik İtalyan restoran anlayışına yepyeni bir yorum getiriyor. Mekanın konsepti Italyan günlük yemek yeme alışkanlıkları üzerine kurulmuş. Ayrıca yeni neslin rahatlık anlayışı düşünülerek mönüdeki başlangıçlar atıştırmalık porsiyonlarında servis ediliyor. Bu sayede değişik tatları uygun fiyatlarla deneme fırsatı bulunabiliyor. Mutfak şefi Maurizio Morelli'nin ev yapımı ravioli tutkusunu İstanbul'a taşıdığı çok özel mönüde taze makarnalar, Napoli klasiği olan metre ile pizza, klasik Italyan ev yapımı tiramisu bulmanız mümkün. Rahat dekoru ve uygun fiyatları Türkiye'deki benzerlerinden farklılık gösteren mekan, kısa zamanda Istanbul'un en iyi Italyan restaurantı olmaya aday bence. Eksen Group'un sahipleri olan Erol-Varol Kaynar kardeşler, Londra'da yer alan ünlü İtalyan restoranı Latium'un ortağı ve mutfak şefi Marizio Morelli ile anlaşarak İstanbul'a yüzde yüz bir İtalyan restoranı kazandırdılar. Papermoon, Cipriani darken şimdi bir de Cento Per Cento'muz oldu. Gidin, deneyin, bana teşekkür edin.. MAURIZIO MORELLI KİMDİR? İngiltere'nin başkenti Londra'da Şehrin en hip konsept otellerinden olan Sanderson Hotel'in karşı kaldırımında yer alan minik ama şehrin en iyi İtalyan'ı olmasi ile ünlü Latium Restaurant'ın sahibi ve mutfak şefi Maurizio Morelli'nin lezzetleri arıik İstanbul'da... İtalya'nın güney kesiminde bulunan Lazio'da doğup büyüyen Maurizio Morelli öğrenimi tamamladıktan sonra Londra'ya yerleşerek kısa zamanda büyük başarılar elde etmeyi başarmıştır. 2003 yılında açtığı restaurantına doğduğu yerin adını vermiştir. Açıldığından itibaren kraliyet ailesi üyelerinin rağbet ettiği Latium, Restaurant dergisi tarafından verilen İngiltere'nin en iyi yemekleri ödüllerinde "en iyi makarna" ödülüne layık görülmüş, GQ dergisi tarafından en romantik restaurantlar listesinde yer almıştır. Morelli'nin Dünyada da hızla büyüyen kariyeri dahilinde her sene Milano'da düzenlenen Gastronomi Kongresi IDENTITA' GOLOSE'de Londra'nın en iyi İtalyan mutfağını temsilen konuşmacı olarak katılmıştır. Ev yapımı ravioli ve makarnalara tutkusu ile tanınan ünlü şef yemeklerinde kullandığı taze malzemeleri ve yemeklerini sahte bir şekilde lezzetlendirmek icin gereksiz malzeme kullanmaması ile büyük dikkat çekmektedir. [resim=20110202resim-184722E5][/resim] [resim=20110202resim-184723B8][/resim] [resim=20110202resim-184723C4][/resim] [resim=20110202resim-184723B7][/resim] [resim=20110202resim-184723D8][/resim] [resim=20110202resim-184723F8][/resim]