"Ölünce heykelimi dikecekler!"

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 27-01-2017 16:03
[resim=20170127resim-160419XM][/resim] [b]Büyük bir heyecan ve mutlulukla hazırladığım ilk yazımda 37 yıldır gazetecilik yapan, 17 senedir yayın hayatını sürdüren ve en çok tıklanan magazin sitesi gecce.com’un kuran, 17 yıldır mekan ödülleri veren ve İstanbul’u yeme-içme sektöründe dünyaya tanıtmakta kararlı olan Kenan Erçetingöz ile İstanbul’un gözde mekanlarından Paper Moon’da bir araya geldik. Karşımda Kenan Erçetingöz, masada lezzetli yemekler tabi bir de eşsiz sohbet…[/b] [b]5 yıldır kimseye röportaj vermeyen Kenan Erçetingöz ile 10 yaşında başlayan iş hayatından gazeteciliğe uzanan yolculuğuna, dünya lezzetlerinden Türkiye’de kendini gurme zanneden blogerlara kadar her şeyi konuştuk.[/b] [b] TÜRKİYE’NİN HEP İLKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİM[/b] [b]Gazetecilik serüveniniz nasıl başladı?[/b] Gazeteciliğe polis muhabiri olarak başladım, spor muhabirliği yaptım sonra da magazine geçtim. Türkiye’nin hep ilklerini gerçekleştirdim. Şamdan ve Alem dergilerini çıkardım. Las Vegas’ta yeme- içme sektörünün ne kadar önemli olduğunu görünce biz de neden olmasın deyip bundan 17 yıl önce gecce.com’u açmaya karar verdim. Magazinle restoranları birleştirdim. Şimdi Sinan Akçıl da iş adamı da futbolcu da aynı mekana geliyor, restoranlar magazin dünyasından kopuk değil aslında. İlgiyi bu sayede toplamayı başardım. [b]Gecce.com Türkiye’nin en çok tıklanan magazin sitesi bunu nasıl başardınız?[/b] Editörler 24 saat çalışıyor, kopyala yapıştır haberler yapılmıyor. İnsanların söz hakkı bizde her zaman vardır. Yalan haber olmaz, dürüst magazin yapılır. İlk ve en eski magazin sitesi olması da çok önemli tabi. Gecce.com ‘un çıkış noktası insanlara doğru mekanı göstererek onların zaman kaybetmeden daha güzel eğlenmesini sağlamaktı, amacını ulaştı. Ödül törenlerine gereken önemi verdim. Benim yaptığım ödül töreninin dünyada eşi örneği yok. Ajda Pekkan sahneye çıkıyor, Beyazıt Öztürk sunuculuk yapıyor, Orhan Gencebay gibi insanlarda mekanda yer alıyor. [b]İstanbul’da asla vazgeçemediğiniz bir mekan var mı?[/b] Paper Moon’u severim ama sadece gündüzleri geliyorum. Lucca vazgeçilmezlerimden. Sunset’i çok beğenirim. Arda Türkmen’in mekanları benim için özeldir. Unuttuğum mekanlar olmuştur kesin çok ayıp olacak mekan sahiplerine. [b]Burası sizin için ne ifade ediyor?[/b] Paper Moon İstanbul’un yüz akı bence. Lezzetinden servisine kadar muhteşem bizim için modern kahve. Evimiz gibi güven veriyor çok rahat ediyoruz. Kapıda karşılamayla başlar her şey sunumla hizmetle devam eder. Pahalı bir mekan ama karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Aşçısı bile yıllardır burada. Standarttı değişmiyor. [resim=20170126resim-165232HV][/resim] [b]NUSRET’E HELAL OLSUN DUBAİ’DE ARAP ŞEYHLERİNİ SIRAYA DİZİYOR[/b] [b]Nusret furyası hakkında ne düşüyorsunuz?[/b] Helal olsun diyorum. Herkes o tuz hareketini yapıyor, adam stil yapmış. Eti kesmesi, sunum tarzı ben yediğim yemekten daha çok keyif alıyorum. Nusret’i eleştirenlere asla katılmıyorum. Nusret’e geçen sene ödül verdik. Hocası Cüneyt Asan da duayen ödülü aldı, Nusret hocasının elini öptü. Vefalı bir adam. Dubai’de yer açtı tıklım tıklım dolu. Arap şeyhleri kapıda bekliyor, Araplar aslında beklemez. Bırakın hava yapsın. Hayat hikayesini okur musunuz? Nerelerden geldi kıskanmak yerine takdir etmek lazım. Başardı bravo! [b]Dünya mutfağıyla aramızda ne fark var?[/b] İstanbul’un dünya şehri olduğuna yeme içme sektörüne gereken değer verilse en iyi yeri hak ettiğine inanıyorum. Amacım Türk yemeklerini Türkiye’yi dünyaya tanıtmak. Bodrum gibi deniz nerede var? Hele İstanbul ve mekanları. Biraz daha modernleşebilseler bizim aşçılarımız, hava atmayı bırakıp yabancılaşmadan mutfağa yönelseler Türk mutfağı ön plana çıkacak. Yetişen çok güzel bitkiler var kullanılmıyor. Kars kazı var özenilse dünyanın en önemli yemeği olur. Kendi yemeğimize sahip çıkmıyoruz. Öğrenilmiş pizza! Neden dönerimiz, pidemiz, iskenderimiz meşhur değil? [b] BEN HER YERDE PARA ÖDERİM[/b] [b]Hemen peşinden soralım İstanbul’da para tuzağı olarak gördüğünüz bir yer var mı?[/b] İsim vermeyeceğim hedef göstermiş gibi olurum. Eğer param boşa gidiyor düşüncesine kapılırsam, memnun kalmazsam bir daha gitmem. Bir daha gitmek aptallık olur. Hemen parayı kazanmaya çalışıyorlar, dekora çok para harcayınca güzel bir şey yaptık sanıyorlar, dekorumu yeyeceğiz. Önce mutfağına, aşçına eğitim ver ama nerede daha aşçılarının ismini bilmiyorlar. Bu arada bir şey söylemek istiyorum. Ben her yerde para öderim. Herkes beni bedava yeyip içiyor sanıyor. Sdece indirim uyguluyorlar. (Gülüyor) [b]Gastronomi adına birçok şey yaptınız. Gurme ödülleri verdiniz sizce bu zamana kadar kaç restoran görmüşsünüzdür?[/b] İstanbul’da sayamayacağım kadar çok restoran var. 12 bin kayıtlı, 16 bin kayıtsız restoran var diye biliyorum. Binlercesini gezmişimdir. Dünyada da öyle, çok gezdim. [b]BEN HAYAT GURMESİYİM[/b] [b]Kenan Erçetingöz, Güneri Cıvaoğlu, Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı, Mehmet Yaşin, Ahmet Örs, Ali Esad Göksel, Arda Türkmen gibi isimlerden oluşan Gurme kurulunuz da herkes gurme mi?[/b] Biz renk olsun diye başkalarını aldık. Bütün kurul gurmelerden oluşsaydı o zaman sadece yeme- içme ödülleri verirdik. Bu tip insanları ayırmamız lazım. Gurmelik öyle bir şey değil. Her şeyin gurmesi var. Araba gurmesi var mesela. Örnek verirsek Ertuğrul Özkök gazetecilik gurmesi. Ben hayat gurmesiyim. [b]Yemek konusunda kim gurme?[/b] Mehmet Yaşin ve Arda Türkmen. [b]Gurme olunur mu doğulur mu?[/b] (Gülüyor) Eğitimini aldıktan sonra olunur neden olunmasın. [b]BLOGERLARI MEKANLARDA YASAKLASINLAR[/b] [b] O zaman Gurme kime denir?[/b] Gurme öyle iki kare fotoğraf çekip instagramda paylaşana denmez. Son zamanlarda eline telefon alan kendini gurme sanıyor. Mekan sahipleri de blogerları bir şey sanıyorlar, blogerları mekanlarda kesinlikle yasaklasınlar. Bu yöntemle yer edinmek isteyen herkese karşıyım. Bedava yemek içmek için yapıyorlar. [b]Yemek yemeyi seviyorsunuz peki yemek yapmayı seviyor musunuz?[/b] (Gülüyor) Hayır. Eşim Gül Hanım çok güzel yemek yapıyor, ben yiyorum. Sucuklu yumurta ve spagetti yaparım başka bir şey yok. Eşim kuzu etli enginarı çok güzel yapar. Rahmetli annem de çok güzel yapardı. Sırrı etler kemikli olacak. Klasik erkekler haşlama sever, dolma sever farklı bir beğenme oldu. [b]Aman aman hiç sevmem.[/b] Enginarları görmen lazım dörde bölüp elle sıyırıp yiyeceksin. [b]Hani derler ya pilavı iyi yapan güzel yemek yapar diye. Peki sizce hangi yemeği yapabilen kişi iyi bir aşçıdır?[/b] İtalyan restoranında risotto. Bir mekanın risottosu iyiyse o mekanın aşçısı da iyidir. Çünkü kıvamını oluşturmak çok zordur. [b]Damağıza hitap eden en iyi mutfak tadı hangisi?[/b] Kesinlikle Türk mutfağı. Ancak şikayetim var çünkü her mekanın menüsü aynı şu anda. Hepsinin menüsünde pizza, risotto tarzı şeyler var. [b]10 YAŞIMDA ÇALIŞMAYA BAŞLADIM[/b] [b]Kenan kafası diyelim! Yanlış biliyorsam Miami’de yarattınız[/b] Hayranımdan birisi "ben bu Kenan kafasını seviyorum" dedi oradan çıktı bu mevzu. Çok fazla çalışan, deli gibi çalışan, birisiyim. 37 yıllık gazeteciyim ve artık bu durumun keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Babam beni 10 yaşında matbaaya verdi. Annem yarım ekmek içine kaşıkla fasulye koyardı. O zaman sosyal medya olsaydı onu da paylaşırdım. Sucuk ekmek koyuyorum ona bile söz söylüyorlar. Al yumurtayı kır üstüne ye yani. Bizim en büyük problemimiz Türk insanın içindeki kötülük. [b]BENİM DEĞERİMİ ÖLÜNCE ANLAYACAKLAR[/b] [b]Son olarak da Miami’ye gecce çıkarmasına sözü getirelim[/b] Ben Miami’ye sık sık gidiyorum oğlum Levent de orada okuyor, sitenin başında duruyor. Ben nereye gidersem orası benim yerim olur. Ben sisteme uymam sistem bana uyar. 28 Ekim 2016’da Miami’de gecce düzenledim. Erkan Petekkaya, Sinan Akçıl, Ozan Doğulu, Ece Seçkin ile Miami’de muhteşem bir gecce düzenledik. Sanatçılar da işin içine sokarak kuvvetli bir şeyler yaptım, asla cılız işler yapmam. Amerika tarihinde ilk defa Türk bayrağı belediye binasından sallandırıldı. Türk olarak gücümüzü göstermek istedim. Öldükten sonra mı değerim bilinecek, öldükten sonra heykelimi dikecekler. (Gülüyor)