Dünyanın en iyi şefleri nerede yemek yiyor?

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 17-08-2015 10:16
Bir de sanki askerlik arkadaşıymış gibi yazanlar var: "Naber Kenancım!?" "Mesleğiniz ne?" diye soran bile oldu vallahi.. "Dünyayı yedin Kenan" diyen kadın takipçime, "Sıra sana geldi" diye cevap yazınca sustu :) Gülüyorum sadece.. Siz de gülün bence.. Sözde kültür dersi verdiğini zanneden hanımefendinin biri, instagram yorumunda demiş ki; "Bırakın yemek paylaşmayı, en son okuduğunuz kitaptan bahsedin".. Laf sokacak ya!! Ne yapsın, kitapla vurayım bari demiş! [resim=20150817resim-103345LX][/resim] Oysa Miami'de en son okuduğum kitap, "Where Chefs Eat" En iyi şeflerin yemek yediği restoranların kitabı.. 600'den fazla, en iyi şefin tüm dünyadan seçtiği mekanlar var. Türkiye'den de var tabii ama biz yemeği, gezmeyi, eğlenceyi turizmden saymadığımız için elin Yunanlısı baklavaya da sahip çıkar, yoğurda da.. Biz de sadece birbirimize laf sokmakla mutlu oluruz! Oysa tüm dünya, yeme-içme-eğlence üstüne kurulu. Bkz. Las Vegas.. Dünyanın her yerinde kültür turlarından çok artık yeme-içme ve lezzet turları yapılmaya başlandı. Harcanan paranın haddi hesabı yok. Ama biz tutturmuşuz bir şiş kebap, Arabın yalellisi gibi devam ediyoruz. Yenilik yapmıyor, Türk lezzetlerini dünyaya tanıtmıyoruz! Oysa THY'nın çok başarılı Do&Co örneği var önümüzde. Uçaklarımızda uyarlanan Türk yemekleri yabancılar tarafından çok beğeniliyor. Uçak koşullarında beğenilen Türk lezzetlerinin, normal koşullarda nasıl ses getireceğini siz düşünün artık. İddia ediyorum, Kültür Bakanlığı yeme-içme ve lezzet konusunda özel bir kurul oluşturup, iyi bir proje yapsa yemek konusunda dünyanın en ses getiren ülkesi oluruz. [resim=20150817resim-103505RS][/resim] Yıllardır söylüyoruz, Gecce Best Restaurant dergisi çıkartıyoruz, her yıl mekan oscarları veriyoruz ama bir kişinin çabasıyla olmuyor bu işler. Miami'deki restoran sahiplerine Gecce Best Restaurant dergisini gösterince şaşırıyorlar! Türkçe&İngilizce olması da çok hoşlarına gitti ve "Türkiye'de bu kadar güzel restoranlar var mı gerçekten?" diye sormadan edemediler. Evet var. Türkiye'de dünya ile yarışabilecek restoranlar, aşçılar, lezzetler var. geccerestoran.com'a girerseniz veya "Gecce Best Restaurant" dergisi alırsanız hepsini görürsünüz. Peki "Where Chefs Eat" kitabı İstanbul'dan hangi restoran ve lezzetlere yer vermiş? [resim=20150817resim-103630DX][/resim] Kıyı, Emirgan Sütiş, Kale Cafe, Sunset Gril, Aşşk Kahve, Sütlüce kokereçcisi, Kantin, Karadrniz dönercisi, Kaymakçı Pando, Blue Lounge Grill, Faros Kebap, Lale işkembecisi, Kızılkayalar, Mikla, Safi Meyhana, Yeni Lokanta, Van kahvaltı evi, Tarihi Haliç işkembecisi, Karaköy lokantası, Kanaat lokantası, Meşhur Filibe köftecisi, Dönerci Şahin Usta, Şeyhmuz Kebap, Çiya, Beyti, Köşebaşı.. Adana'dan Yüzevler Kebap.. Cunda'dan By Nihat Lale.. Gaziantep'ten Metanet.. Selçuk köftecisi.. Marmaris'ten Sardunya.. [resim=20150817resim-103538GS][/resim] Tabii ki hatalar ve eksikler var.. Bu listeye eklenecek ve çıkartılacaklar var.. Dergi editörleri ile temasa geçip, bundan sonra ki yayın için "gecce gurme kurulu"nun önerdiği mekanları ileteceğim.. Bakarsınız, "Gecce Best Restaurant" dergisinin, dünya versiyonunu birlikte çıkartırız. Neden olmasın? [i][b]YARIN: MIAMI DEVAM[/b][/i]