Mufla nasıl popüler oldu?

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 28-07-2015 09:55
Yalıkavak'ta eski bir balıkçıdan bozma olan mekan, "gitmeden olmaz" listesine girmeyi başardı. Peki sıra sıra balıkçıların olduğu Yalıkavak'ta bu, modernize edilmiş Türk-Akdeniz-Girit mutfağı neden iş yaptı, nasıl popüler oldu? Öncelikle, tatile gelen insanlar hep aynı meze-balık yemekten sıkıldı. Sonrasında ise deniz kenarı salaş bir mekan, doğru bir mutfak ve işini seven, sevilen patron ve işletmeci ve personel önemli faktörler.. [resim=20150728resim-100757AI][/resim] [i](Ergun Yıldız, Didem Özgen ve Devran Karaalp)[/i] Yılların eskitemediği başarılı işletmeci Ergun Yıldız, Mufla'nın yaratıcısı ve patronu oldu. Annesinden aldığı bazı tariflerle Mufla'ya Girit yemekleri de koymuş, çok da güzel olmuş., İşletmeci ise Ulus 29'dan tanıdığımız sempatik hanım kızımız Didem Özgen.. Mufla mutfağında ise, ‘İstanbul Culinary Institute’ eğitmeni olan şef Devran Karaalp var.. Çok farklı deneyimler sunuyor şef.. Mesela havyarlı patates, İtalyan böreği, vişneli sarı fasulye, iç baklalı - portakallı enginar.. Yabani pirinçli kabak bastı, mini imam bayıldı, mantar yatağında kırmızı soğan turşusu ile gelen dana ciğer ve Girit köftesi.. Ana yemeklerde ise Jumbo karidesli buğdaylı risotto.. İsli çerkez peynirli patlıcan beğendili kuzu kafes.. Tabii ki ana yemekte mekana adını veren Mufla tava var. Mufla, besinlerin ateşe değmeden pişiren toprak kaba verilen isimmiş. Mufla tavada ise, toprak kapta pişirilen kuzu eti var, yoğurt ve peynir soslu. Tatlılara hiç girmeyeceğim. Ben Mufla'nın keyfini Eylül'de, içeride yemeklerin olduğu masaya oturarak çıkartacağım.. Gerçek şefin masası orası.. Ben olsam her akşam, 2 ya da 4 kişiye özel şefin masası konsepti yapardım. Onlar yapmasa da Eylül'de gidince ben kendi masamı kendim yapacağım. Mufla'nın salon müdürü Ayşen Aksu'nun da emeğini unutmamak lazım. Mufla ekibini kutluyorum. [b]ŞAMDAN VE X BEACH[/b] 16 Kasım'da Şamdan'ın 40'ncı yılını kutlayacak olan sevgili dostumuz Mehmet Tuna, X Beach'in içinde Şamdan açmış dediler, kalktık gittik. Bu arada zamansızlıktan gidip keyfini çıkaramadığım X Beach'i gecce görme şansım oldu. İnsansız X Beach bile geccenin karanlığında gözüme çok hoş geldi. Bir de gündüz kalabalığında, curcunasında, partisinde nasıl olur acaba? Hele o denizin üstündeki localara bayıldım. Ama o localar niye denize dönük değil de, plaja dönük onu anlamadım! [resim=20150728resim-100409HT][/resim] Neyse, X Beach hakkımı da Eylül'e saklıyorum.. Eylül'de X Beach'te, denizin üstündeki locadayım ama benim loca lütfen denize dönük olsun Göktuğ Özdemir.. Göktuğ, X Beach'in patronu.. Çok iyi bir turizmcidir, işi iyi bilir.. Otelcidir ve şu an popüler olan Sebastian Beach, geçen yıl Göktuğ'un Long Beach'ydi. Konsept kendisine aitti.. Keyfini Hande Yener çıkartıyor.. Sebastian Beach hakkımı da Eylül'e saklıyorum Hande.. Maşallahınız var.. [resim=20150728resim-100214IA][/resim] [i](Mehmet Tuna ve Göktuğ Özdemir)[/i] Neyse, Mehmet Tuna'nın Yalıkavak Şamdan'ı güzel olmuş.. Tarz olacak diye konulan koltuklar biraz rahatsız olsa da, öyle bir deniz kenarı ortamda Şamdan keyfi yaşamak çok güzeldi.. Bodrum bu sezon talihsiz bir dönem yaşıyor. Geçen yıllara nazaran daha boş.. Böyle olunca insanlar daha seçici ve kalabalık ortamları tercih ediyor.. X Beach içindeki Şamdan'ın bu sezon işi biraz zor gibi.. Ama zaman içinde her şey değişir ve güzelleşebilir.. Sonuçta, denizi, plajı, partisi, yemeği ve gecce kulübüyle bilrikte güzel bir konsept yaratılmış X Beach'te.. Tebrik ederim.. Ben sevdim, siz de gidin seveceksiniz.. [i]YARIN: RİXOS BODRUM, GÜVERCİNLİK KÖHNE RESTORAN VE ATILAY BALIKÇISI[/i]