FRİENDS&TRENDS, TORETTA

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 30-09-2002 12:16
Yaz biti, kışlık mekanlar açılıyor’ dedik ve açılanları gezmeye gittik. Yeni açılan mekanları anlatmaya başlamadan önce Günay Tuncel’i tebrik etmek istiyorum. Gazetede ilanını gördüm. 5 Ekim Cumartesi geccesi Aşkın Nur Yengi ile açılıyormuş. Helal olsun. Fahrettin Aslan gibi bir kralın bile pes ettiği gazino dünyasında hala direniyor. Aşkın Nur Yengi, Burhan-Gökhan Şeşen ve Birsen Tezer’li Günay gecceleri başlıyor. Her hafta başka bir sanatçı Günay’ın müthiş ortamında konser verecek. Gülben Ergen, Seda Sayan, Ajda Pekkan.. Her hafta bir sanatçı Günay’da olacak. Tam da sanatçılar Fahrettin Aslan’a kızgınken, Günay Tuncel’e tüm desteği sağlayacaklar. Tabii, biz de her zaman mekanını diskoya çevirmeyen, ticari düşünmeyen Günay’ın yanında olacağız. Gazino kültüründe son kalan Günay’ı yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Friends&Trends Evet gelelim şimdi açılan yeni mekanlara.. Sezonu ilk açanlardan biri oldu Friends&Trends.. Kalabalık olacağını düşündüğümüz için Cumartesi geccesi gitmeden önce rezervasyon yaptırdık. Aman Allah’ım aman.. O ne kalabalık, ne kalabalık öyle..Taş çatlasın mekan 250-300 metrekare bir yer! Ama içerideki kalabalığı ve durmak bilmeyen müşterileri görseniz şaşarsınız. Gelen girdi, giden girdi ama o kadar insan nereye sıkıştı, nasıl oldu ben hiç anlamadım. 21.30’da oradaydık. Önce süper güzel, çok rahat lounch bölümünde oturup, misafirlerimizi beklerken ikram edilen şampanyalarımızı içtik. Yemek bölümünü izlerken ne kadar sakin ve hoş olduğunu ögrdük. Siparişlerimizi lounch bölümünde verdik ve daha sonra masamıza geçtik. Ondan sonra insanlar ‘Çin Ordusu’ gibi gelmeye başladı. İtalyan ve Çin mutfağının melezi olan mönü güzel.. Ama çinli aşçının soslarına biraz daha dikkat etmesi ve azaltması gerekir diye düşünüyorum. Sebzeli karides güzeldi ma çok sosluydu. Oysa karidesi sebzelerle tavada sote yapsa mükemmel olurdu. Pastalar, özellikle dört peynirli risotto süperdi. Ama balkabaklı, ada çaylı ravvoli benim tarzım değil! İzzet Çapa’ya ait olan Friends&Trends’de birşey artık çok göze batıyor. O da ne biliyor musunuz, mükemmel servis. Gerçekten şefler, garsonlar, komiler inanılmaz kibarlar ve mutlu olabilmeniz için koşturup duruyorlar. Tabii İzzet Çapa’nın saç ayakları olan Tolga, Rosa, Aykut, çok iyi organizatörler. Onların ekibi idare edişi, süper.. Geccenin ilerleyen saatlerinde ortadaki yemek masaları kaldırıldı ve kalabalık orada kümelenmeye başladı. 24.00’den sonra ise gerçekten nefes alacak yer kalmadı. DJ David’miş, çok iyiyidi. Ben hala o kalbalığın önümden geçip nereye gittiğini çok merak ediyorum. O kadar da fazla tanınmış vardı ki, sanki İstanbul’un tüm ünlüleri Friends&Trends’deydi. Ama paparazzi alınmadığı için özel kareler fotoğraflanmadı. Eleştri yapmasını çok severim. Friends&Trends’le ilgili yapacağım eleştiri sadece şu olabailir; İzzet Çapa’nın içeriye aldığı müşteriye biraz daha dikkat etmesi ve sayıyı daha makul bir seviyede tutması gerekiyor. La Vecchia Toretta Bilenler vardır mutlaka ama ben yine de anlatmak istiyorum. Gerçek bir İtalyan restoranı ‘La Vecchia Toretta’.. Bir sokak ve iki odalı bir evden oluşuyor. Görmeniz lazım. Beşiktaş’ta tam Akaretler Yokuşu’nun köşesinde.. Belki de siz orayı ‘The North Shield’ olarak biliyorsunuz ama üst katı da ‘La Vecchia Toretta’. İsimler niye böyle entresan derseniz, ben de sordum ve sahibi Teoman Hünal ‘The North Shield’ için de öyle dediler ama bak bugün 16 tane oldu’ dedi. Dört tanesi havalanlarında olmak üzere Türkiye genelinde toplam 16 adet ‘The North Shield’ var. Vaoovvv.. La Vecchia ‘eski’ demek. Yani anlamı Eski Toretta. Neden eski? Çünkü Türkiye’de gerçek anlamda ilk İtalyan aşçılı restoran 11 yıl önce Ataköy Regatta’da Teoman Hünal trafından açıldı. Aşçıbaşı meşhur Mario Parisi.. Evet tam 11 yıl sonra yine bence Türkiye’deki en iyi İtalyan aşçı olan Mario Parisi ile bu kez Beşiktaş’da ‘La Vecchia Toretta’ yeniden açıldı. Biz o gecce sokak bölümünde değil, ev bölümünde yemek yedik. Sokak dediğime bakmayın, bildiğiniz gerçek sokak değil, dekorasyon öyle. Teoman Hünal’ın Londra’da İç Mimarlık okuyan kızı Seda Hünal yapmış dekorasyonu. Tipik bir italyan mahallesi ve evi..Perdeler, tabaklar, servis herşey ev üzerine düşünülmüş. Sıcak bir ortam yaratılmış. İtalyan soğuklarından oluşan bir açık büfe var. Mario Parisi geleceğimi duyunca özel enginarlı risotto hazırlamış. Parmaklarımı yedin, mutlaka siz de yersiniz.. Risotto’yu Mario Parisi’den denemelisiniz. Çok keyifli, hava atılmayan, kim ne giymiş, kim kiminle gelmiş denilmeyen bir ortamda gerçek bir İtalyan havasında geçirdik geccemizi. Hem de mükemmel bir İtalyan restoranına göre çok makül fiyatlarla.. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Şimdi ‘La Vecchia Toretta’, Kemer Country’den sonra Göztepe’de açılıyor. Yani Toretta’lar üçleniyor. Onun da ‘The North Shield’ler gibi olmasına 13 tane kalıyor. Yakında, her köşede ‘La Vecchia Toretta’ görürseniz hiç şaşmayın.. Tel; 0212- 259 30 30