PARKSA HİLTON'DA KALKAN!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 14-02-2003 11:42
Dün akşam, evindeki ilaçlama nedeniyle Parksa Hilton'da kalan bir dostumla bayramlaşmak üzere Maçka'daki otele gittik. En son Dragon'un açılışında gitmiştim. Meğerse o da genel müdürle anlaşamayınca ayrılmış. İstanbul'daki en iyi Çin restoranı Dragon'un dünya iyisi sahibi Cemal Turgutlu bile anlaşamamışsa, genel müdürü siz düşünün artık! Mülk sahibinin Sabancı, işletmenin ise Hilton oteline ait olduğu Parksa Hilton'un yedinci katı süper boğaz manzaralı bir ortam. Hem bar lounge, hem de çok şık bir restoran. Restoranın adı Zeytini.. Ama bu çok şık restoranın Malta'da yapılan yemek yarışmasında aşçısının birincilik almasına rağmen yemekleri kötüydü. En azından ben kendi adıma yediğim kalkan ızgarayı, o anda orada olmayan şefin yemesini tavsiye ediyorum. O ne kalkan ızgara öyle? Filotosu çıkartılabilsin diye şoklanmış olan balık içler acısıydı! Hem kalkana yazık, hem de o güzelim boğaz manzarasına.. Yemek konusunda sohbet ettiğim şef garsonlar, duruma çok üzüldüler ama yapılabilecek birşey yoktu. KÖtü olduğunu onlarda kabul etti. Laf lafı açtı, sabah kahvaltıları ve öğlen yemeklerinde mekanın çok daha güzel olduğunu, gündüz gözüyle bir tablo gibi duran boğaz manzarasının nasıl da güzel görünebileceğini konuşurken, yine şok yaşadım. Meğerse Parksa Hilton Oteli'nde sabah kahvaltası ve öğle ymeği için bu güzelim manzaralı kat açılmıyormuş! Kahvaltı ve öğle yemekleri yerin dibindeki kapalı mahzende yapılıyormuş! İnanılacak gibi değil ama gerçek.. Diğer garsonu çağırdım sordum, 'evet' dedi.. Diğeri, diğeri hep 'evet' dediler.. Böyle bir manzara, böyle güzel bir ortam ama maalesef İspanyol genel müdür Rechard Quello yasaklamış.. Neymiş, yetmiyormuş.. Görseniz voleybol sahası kadar bir yer.. KOcaman ama sabah kahvaltısına yetmiyormuş! Yazık.. İstanbul'da o kadar çok harcanan güzellik var ki.. Anlatmakla bitmez. Hem mekana, hem Hilton'a, hem de Sabancı adına yakışmıyor bence.. PS. Sevgilileriniz gününüz kutlu olsun..