Divan Lokanta baştan aşağı yenilendi!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 06-12-2012 17:38
Oysa çok kaliteli, müthiş mönülü, acayip lezzetli otel lokantaları var. Çünkü otel markasını yansıtmak zorundadır ve kalitesinden asla ödün veremez. Bunların başında yılların Divan Lokantası geliyor. Ben bu mesleğe otel muhabiri olarak başladığım için Divan’ın yeri benim için çok özeldir. Hele hele Divan Pub ve rokoko’su benim anılarımda hep kalacaktır. Yenilenen otel dekorasyonuyla birlikte Divan Lokantası da kendini baştan aşağı yeniledi. Gittik, denedik, gördük ve yazalım ki sizlerde bu güzellikten, kaliteden, farklı lezzetlerden haberdar olun istedik. Kahverengi ve bej tonlarının hakim olduğu Divan Lokanta; iç içe geçmiş üç bölümüyle loca konforu sağlayarak iş toplantıları ve özel organizasyonlar için son derece elverişli bir ortam sunmuş. Girerken “ben iyi bir yere geldim galiba” diyorsunuz içinizden.. Oturunca da kendinizi ve misafirlerinizi ödüllendirdiğinizi hissediyorsunuz. Lokanta’nın ana bölümünde yer alan 2.200 şişelik özel kavda ise; en kaliteli Türk şaraplarının yanı sıra Arjantin, Fransa, İspanya, Portekiz, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Afrika, Amerika, Almanya ve İtalyan şarapları da dahil 250 farklı çeşit bulunuyor. Dekorasyon insanı huzurlu bir ortama hazırlıyor, sonra sıra lezzetlere geliyor. Divan Lokanta yenilenen mönüsünde; Akdeniz ve Türk Mutfaklarını harmanlayarak gelenekselden moderne özel tatlar sunuyor. Divan Grubu Executive Şefi Giancarlo Gottardo ve bu yıl Fransa’da aldığı “2012 Yılın Şefi” ödülüyle Divan İstanbul Executive Şefi Aydın Demir yönetimindeki Divan Lokanta; gastronomik lezzetleri, öğle yemeklerine özel hazırlanan mönüleri ve hızlı servisiyle iş yemekleri için de benzersiz bir mekân alternatifi oluyor. [resim=20121206resim-180830C6][/resim] Kuzu eti, nohut, erişte ve süzme yoğurtla terbiye edilmiş Anadolu çorbası Tutmaç, ıspanak beğendi - iç pilav eşliğinde servis edilen ve ağızlarda dağılan Kuzu Tandır, avocado dilimleri, frisee salatası ve vişne sirke sos ile servis edilen Bresaola, Pancar Carpaccio ve Kabağa Sarılı Deniz Levreği ilk akla gelen lezzetlerden… [resim=20121206resim-180741F7][/resim] [resim=20121206resim-180703D3][/resim] Divan’ın klasikleşmiş zeytinyağlı tabağı İstanbul Lezzetleri, Kuzu Tandır’ı, Peynirli Su Böreği ile tatlı bölümünden Antep fıstıklı kurabiye parçaları, kaymak dondurması ve siyah üzüm sos eşliğinde Poşe Ayva Tatlısı ile İtalyan yeşil fıstık dondurması ve orman meyveleriyle servis edilen Peynirli Kadayıf ise mutlaka tadılması gerekenler arasında yer alıyor. [resim=20121206resim-180806B8][/resim] Her zamanki benim sistemimle, başlangıçları ödüllü şef Aydın Demir’e bıraktık. Ana yemekleri kendimiz seçtik. Başlangıçlar 25 ila 32 TL arasında değişiyor ve gerçekten çok lezzetli. Yeni moda olan pancar carpaccio’yu çok beğendim. Burrata peynirine bayıldım. [resim=20121206resim-174836E1][/resim] Ana yemeklerde alternatif çok farklı. Ben muhteşem pişirilmiş ördek konfi (57) yedim. Papardelle makarnası ve çıtır adaçayı eşiliğinde. “Herkes papardelle’yi bilmez şefim, belirtmek lazım” dedim. Aynı şey mönüdeki Bavette içinde geçerli. Ona da “Pasta Bavette” demek lazım diye önerdim. Ana yemeklerde ayrıca Izgara Somon (42) Dana İncik (54), Izgara Dana Biftek (69), Izgara Dana Bonfile (65) seçenekleri var. Ama yediğim ördek konfi tek kelimeyle muhteşemdi. Hani sırf lezzeti için Fizan’a gidilen mekanlar vardır ya işte ördek konfi için Divan Lokanta’ya gidilir.. Tavsiye ederim. Tatlılar bölümünde ise Canan Karatay hocamı dinlediğim için olaya dahil olmadım. Ama gelenleri görünce ağzım sulanmadı değil. Yenilenen Divan Lokanta’sını kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıca iş yemeklerini şık ve dingin bir mekânda, hızlıca yemek isteyenler için, bu nefis lezzetlerle oluşturulan 4 farklı “Business Lunch Menü” (65 TL) seçeneği de bulunuyor. Aklınızda olsun. Afiyet olsun.. [resim=20121206resim-174808C3][/resim] Resimaltı, (soldan sağa) Dr. Faik Öztunç (Genel Müdür Yardımcısı), Güçlü Şeneler (Genel Müdür Yardımcısı), Aşçıbaşı Aydın Demir (ayakta), Kenan Erçetingöz ve eşi Gül, Selin Karaosmanoğlu (Pazarlama ve İletişim Müdürü)