BREZİLYA MUTFAĞI QUENTE..

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 24-06-2008 16:41
Geçtiğimiz hafta içi Sortie'deki Nil Karaibrahimgil konserine gittik.. Bu yaz Sortie, geçen yaza nazaran daha hareketli, daha neşeli ve daha sevimli.. Sortie kapısı kalabalıktı.. Yemek rezervasyonunuz varsa mekan adı söyleyerek girebiliyorsunuz, yoksa konser ücreti ödeyip bara geçiyorsunuz. Allahtan kapıda hem Selma Şeşbeş, hem de Sabi Totah var. İkisi de yılların tecrübesi.. Kim, kimdir, kime nasıl davranılır, kim alınır, kim alınmaz hepsini gayet iyi biliyorlar.. Bizi Sabi Totah aldı ve restoranımıza kadar götürdü. Sabi, bence gecce alemindeki en sempatik işletmeci.. Bugüne kadar ne sinirlendiğini gördüm, ne de surat astığını.. Hep güleryüzlü, sempatik ve profesyonel bir şekilde yürüttü işlerini. Duyduğuma göre kış sezonu için Sabi Totah'a bir çok ortaklık teklif edilmiş bile.. Nil Karaibrahimgil'in konser akşamı biz Türkiye'nin ilk ve tek Brezilya restoranı olan Quente'deydik. Duymuştum ve merak ediyordum.. Sortie'nin en güzel köşelerinden birinde Quente. Deniz kenarında harika bir yer öncelikle. Geniş locaları da var, masaları da.. Biz sahneyi gören localardan birine geçtik. Ve kendimizi Brezilya Mutfağı'nın sınırsız etlerine bıraktık. Sınırsız diyorum çünkü, elinize yuvarlak bir karton veriyorlar. Bir tarafı kırmızı, bir tarafı yeşil.. Yeşil tarafını masanızda tuttuğunuz sürece etler gelmeye devam ediyor. Kırmızıya çevirdiğiniz zaman ise et servisi duruyor. Sınırsız et ve sadece 69 YTL.. Kaliteli etlerini Armutlu'daki Emre Steak House'dan alan Quente'nin sahipleri Akın Erulaş ve Erkan-Emre Bolat kardeşlere, 'Bu gidişle batarsınız' dedim, onlar da bana çok güzel bir cevap verdiler; 'Amacımız mümkün olduğu kadar daha çok insana kaliteli ve ilginç servisle et yedirmek' dediler.. [resim=20080624resim-183850A5][/resim] Bu ilk başlangıç senesi Quente'nin.. Kış sezonu için çok daha kaliteli ve çok daha enteresan fikirleri var genç ortakların. Aslında yola bir İtalyan restoranı açma fikriyle çıkmışlar ama danışmanları Batuhan Piatti, Brezilya Mutfağı'nı akıllarına sokmuş. Bir anda kendilerini Sao Paulo'da bulmuşlar ve dönüşte Sortie'nin içine Türkiye'nin ilk Brezilya Mutfağı olan ve 'sıcak' anlamına gelen Quente'yi açmışlar. Brezilyalı aşçı Darci Vargas pişiriyor muhteşem etleri.. Tabii ben hemen 'kapı karşılamada da bir Brezilyalı bayan olmasını dilerdim, hoş olurdu' dedim ama henüz öyle bir kız bulamamışlar, arama çalışmaları devam ediyor. Şef Güven Kılıçaslan, önden mezeler getirdi daha sonra da işaretimiz kırmızı olana kadar bizi ete boğdu. Quente, birkaç değişiklik ve eklemelerle tamamdır.. Benden okey aldı. Sizin de seveceğinize eminim.. Mutlaka gidin ve deneyin.. Nil Karaibrahimgil konseri mi nasıldı? Vallahi Quente'nin etlerinden konsere bakma şansım olmadı.. Tek görebildiğim Nil'in kalın bacaklarıydı. Ve herkesin söylediği şey, Nil'in oynadığı çorap reklamında herhalde dublör bacaklarının kullanıldığıydı!