DENİZ RESTORAN BİTMİŞ!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 11-05-2009 08:45
Hafta sonunu İzmir'de annemle birlikte dolu dolu geçirdim, öptüm, kokladım, sarıp-sarmaladım.. Yollardır değişmeyen İzmir'in değişen yüzü Swissotel'de kaldım, anamı da yanıma aldım.. [resim=2009051199kenerc2(1)JPG][/resim] Sabah brunch yaptık, sonra havuza geçtik. Ben yüzdüm anam beni seyretti, çimenlerde yattık, kebap yaptık.. Onun yüzündeki mutluluk ve duaları tüm dünyaya bedeldi. Benim içinde hayatımın en mutlu hafta sonuydu.. Bana bunu yaşattığın için teşekkürler Tanrım.. Dünyanın lider otelleri arasında yer alan İzmir'in bir numaralı oteli Swissotel Grand Efes İzmir, Mayıs'ta 1. yaşını kutluyormuş. Hey gidi Efes Oteli hey.. Ne günlerim geçti bu otelde.. Kimlerin geçmedi ki? İzmir Fuarı'nın fuar olduğu dönemlerde tüm sanatçıların yolu Efes Oteli'nden geçmiştir. Havuzbaşı ve Akvaryum barı muhabbetleri muhteşemdi.. Şimdi bu mirası, çok daha farklı ve çok daha değişik güzelliklerle devralmış Swissotel Grand Efes İzmir.. Eski Fuar gazino günlerini yaşatma adına her ay bir konser gerçekleştiriliyor Swissotel İzmir'de. Önce Ferhat Göçer sahne almış ve 600 kişi doldurmuş. Daha sonra Ebru Gündeş çıkmış ama 300 kişi de kalmış! (İzmirli Ebru Gündeş'i sevmiyor demek ki!) Her pazar muhteşem bir açık büfe brunch yaşanıyor Swissotel'de.. [resim=2009051199kenerc1(3)jpg][/resim] İzmir'in en güzel havuzu+Barbekü+Brunch fiyatı ise kişi başı sadece 59 TL.. Sudan ucuz yani.. Ve muhteşem bir açık büfe ve barbekü vardı pazar sabahı anneler gününde.. Kuş sütünün eksik olduğu brunch'ta emekli olup İzmir'e yerleşen Şenay Düdek'i de annesiyle gördüm, çok hoşuma gitti. 19 Mayıs'ta ise en son albümü ile ilk defa İzmir'e gelecek olan Kerem Görsev olacak Swissotel'de.. Yerli içki dahil sadece 50 TL.. (Bu İzmir ne ucuz yahu) İzmir'in en gözde restoranı Swissotel Equinox'un terası yepyeni konseptiyle açılmış.. Körfez manzarası bir harika.. Nefes kesici bir atmosfer ve egzotik kokteyler müthiş. Equinox'un yeni aşçısı Louis Va Reenen'in mönüsü muhteşem. Havuzaltı restoranı Aquarium bu yaz yepyeni Rembetiko konseptiyle İzmir geccelerini serinletecek. Rakı, balık ve taptaze mezelere eşlik eden Yunan ezgileri müthiş olacak. 21 Haziran'da da İzmir'e geleceğim ve Swissotel'de Babalar Günü'nü kutlayacağım.. Babamın mezarını ziyaret edip, onunla anılarımı tekrar tekrar yaşayacağım. Swissotel Grand Efes İzmir'deki tüm bu değişik projeler ve yapılan etkinlikler İstanbul Swissotel'den İzmir'e tayin edilen Operasyon Direktörü Yusuf Çavdar'ın işi.. Tebrikler Yusuf.. İzmir şartlarına göre en pahalı olmasına rağmen yüzde 80 doluluk oranı ile başı çeken Swissotel'in müşteri başarısı ise Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Oldaç'ın başarısı. Tebrikler Murat.. Tabii en tepede olan Genel Müdür Stuart D. Chose ise bir yıl içinde İzmir'i ve İzmirlileri çok iyi çözmüş. Stuart'ın tek bir ricası var o da İzmir'in büyükleri, yani vali, belediye başkanı vs. gibi yetkililerin İzmir için çok daha fazla çalışmaları ve hep birlikte hareket etmeleri.. İzmir'de daha çok fuar, kongre, seminer yapılması için gerekli çalışmaların hızlandırılması. İzmir'in yıllardır değişmeyen 'birbirini çekememe' tavrının değişmesi ve ortak projelerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini diliyor Genel Müdür Stuart.. Bence Swissotel Grand Efes İzmir'in Genel Müdürü Stuart D. Chose, duruşu ve tavrıyla İzmir'de efsane olacak bir otel yaratacak gibi görünüyor. İzmir'in çok daha iyi yerlerde olabilmesi, hakettiği değeri bulabilmesi için Stuart elinden gelen özeni gösteriyor. Tebrikler Stuart.. DENİZ RESTORAN BİTMİŞ! Bir akşam otel dışında annemle balık yiyelim dedik ve yıllardır bildiğimiz Deniz Restoran'a gittik. Keşke gitmez olaydık, Deniz bitmiş, çöl olmuş! Kosova Cumhurbaşkanı'da oradaymış o gecce. Mekan yetkilileri Kosova'ya odaklanınca diğer müşteriler unutuldu! İşte bu istikrarı olmayan mekanların işidir. Kordon'un en güzel yerinde olan yılların Deniz Restoran'da 'Bir mekan bir geccede nasıl biter'i görmüş olduk. Bir garson çocuk, koştura koştura tüm bahçeye bakmak zorunda kaldı. Böyle olunca da ne buz gibi balığın zevki vardı, ne de rakının!! Deniz Restoran'a acil şifalar diliyorum. Ertesi gün bunu İzmirli dostlarıma anlatınca, 'Eee, sen kendin aranmışsın! Deniz mi kaldı artık. Veli Usta Balık Pişirici var, Su diye yeni bir balıkçı var. Senin Deniz'de ne işin var?' dediler. Biz de kötü bir tecrübeden sonra Deniz'in eski Deniz olmadığını öğrenmiş olduk!