MAKİ, KUUM, SAİT, HASAN!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 27-05-2009 08:37
Türkbükü Divan Palmira'dan Ship a Hoy, oradan da Maki'ye doğru yürüdüm. Mavi Otel ve Tike'de sorun varmış. Henüz ne olacağı belli değil, bir tahta bile çakılmamış daha. Devamında Fidel açıktı. Lola Beach çakma Maldiv havasındaydı. Chocalate 1 Haziran'da 24 saat olmak üzere açılacak. Ve Maki'de 3 kadın görev başındaydı.. Melek Manisalı, Ayşegül Dinçkök ve Yiyecek İçecek Müdürü Zeynep Hanım.. Ben Maki'ye gittiğimde Ali Manisalı, kırmızı şarap ve purosuyla keyif yapıyordu. 'İşi kadınlara bıraktım, hayatımda ilk defa keyif yapıyorum' dedi.. Bayanları göremedim, toplantıdalarmış. Hep toplanıyorlarmış. Daha kaliteli neler yapabiliriz diye.. Henüz Maki'de bir değişiklik yok. Sere serpe şezlonglar atılmıştı. Metin Aşık ve ailesi her zamanki yerlerindeydi. Sadece açık büfe müthiş geldi gözüme.. Zeytinyağlılar nefisti.. Maki'de artık her öğlen açık büfe olacakmış. Ayrıca yeni değişiklikleri de bekliyoruz. Maki'nin hemen yanına ise İtalyan restoran açılıyor. Kumcular'da ufak bir köy evini restoran havasına sokan iki İtalyan genç couple, şimdi o meşhur İtalyan restoranı Maki'nin yanına taşıyorlar. Bu arada Maki'nin diğer yanındaki evde çaktırmadan otel oluyor.. Gizia'nın sahibi 'misafirhane' diyormuş ama resmen önünde barı falan olan 10 odalı otel gibi, otel işte.. MAKİ'DEN BOTLA KUUM'A GEÇTİK Denizden bakıldığında Manta balığı formundaki tenteleri ile kelebekler uçuşuyor gibi Kuum'da.. Harika bir manzara.. Kuum gerçekten Türkbükü'nün en farklı, en değişik, en rahat, en güzel beach'lerinden birisi. Tabii aynı zamanda otel ama Kuum Beach daha fazla ön planda.. Çünkü ortağı İrfan Kuriş bu işin gerçekten delisi. İrfan Kuriş bu işin hastası.. [resim=20090527resim-183902G8][/resim] Her şeye o kadar fazla özen gösteriyor, detaylara o kadar çok dikkat ediyor ki, o zamanda kalite oluyor tabii ki.. Kuum Beach'teki mönüyü 5 yıldızlı otellerde bulamazsınız.. İrfan Kuriş, İstanbul'dan özel olarak hazırlattığı 50 cm'lik sosisleri müthiş bir lezzet eşliğinde sunuyor Kuum Beach'te.. Ve daha neler neler.. Ayrıca 'Balıkçı' açtı ama hakikaten balıkçı. Adam gibi balıkçı.. Ben bu kadar değişik mezeyi Sait'te bile görmedim.. Helal olsun İrfan Kuriş'e.. Bir zamanlar Maki'yi Maki yapan adam şimdi Türkbükü'ne Kuum'u kazandırdı. Tabii Kuum Beach'in müdürü Hakkı Genç'in hakkını vermek lazım.. Gelen konukları öyle nakış gibi işliyor ki, kimin nereye oturacağını, ne yediğini, ne içtiğini, nasıl rahat ettiğini çok iyi biliyor. Kuum Beach Müdürü Hakkı Genç ve tüm ekibini kutluyorum. Kuum'un ayrıca deniz manzaralı müthiş SPA'sı da bu sezon açılıyor. Harika bri SPA.. Artık gündüz deniz, akşam SPA, gecce ship a hoy, yaz sezonu böyle geçer gider.. YALIKAVAK SAİT'İ UNUTMAYIN Balık için Yakılakavak'taki Sait'i unutmayın.. Sait her zaman Sait.. Onun için ne yazsam, ne desem boş. Her şey yazıldı çizildi zaten.. Mezeden servise, balıktan tatlıya kadar Sait işte.. Tüm tanınmış insanlar orada. Deniz kenarında masa bulmak ve güneşi batarken izlemek için günler öncesinden yer ayırtmanız lazım Sait'de.. [resim=20090527resim-183902A4][/resim] [b]Ramiz-Gülfem Benli, Kenan-Gül Erçetingöz[/b] [resim=20090527resim-183902A8][/resim] Hele hele sevimli eşi kapı girişine bir bahçe yapmış, sanki cennet bahçesi.. Valla Sait'e dedim ki; buraya da iki masa atsan millet burada da oturur.. [resim=20090527resim-183902B4][/resim] Aynı şeyi eşi de söylemiş. Yakında Sait'e gidince kapı girişinde masalar görürseniz şaşırmayın sakın. [resim=20090527resim-183902F8][/resim] YALIKAVAK HASAN 30 YAŞINDA Başka bir akşam da Sait'in hemen yanındaki Hasan'a gittik. Hasan'ın 30. yılıymış bu sezon. Hasan hala ızgara başında balık pişiriyordu. 'Benim işim bu ağbi. Ben ambiyanstan anlamam, balık pişirmekten anlarım' dedi, yan mekana bakarak!.. 30 yıldır Hasan orada, ocağın başında. Oğlu İbrahim ise misafirleri karşılıyor.. 30. yılında tebrikler Hasan. Daha nice 30 yıllara..